¨Ενεργοί πολίτες Σχίνου" - Εξασθενές χρώμιο στο νερό μας

0


Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πισσίων - Σχίνου σήμερα ανακάλυψε πως υπάρχει πρόβλημα στο νερό του Σχίνου.

Σήμερα λάβαμε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Πισσίων - Σχίνου Ιωάννη Γκίκα, ο οποίος κάλεσε τους Ενεργούς Πολίτες Σχίνου, προφορικά στο Συμβούλιο της ΤΚ την Παρασκευή 14/9/2012 στις 19:00.

Ως οφείλαμε τον ενημερώσαμε ότι οι Ενεργοί Πολίτες Σχίνου επικοινωνούν με όλες τις αρχές, μόνον γραπτώς, για να διασφαλισθεί η διαφάνεια στις επαφές με τους θεσμικούς φορείς.

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει την ΔΕΥΑΛ και το δήμο Λουτρακίου, αλλά κι όλους τους επικεφαλής των πολιτικών συνδυασμών του δήμου Λουτρακίου, η επικοινωνία μας γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: energoipolitesshinou@gmail.com

Ο Ιωάννης Γκίκας, αν κι αρχικά ζήτησε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση, διέκοψε την τηλεφωνική μας επικοινωνία, λέγοντάς μας χαρακτηριστικά ότι: «Μπαίνω τώρα, στο γραφείο του δημάρχου». Προφανώς, αφού τον δασκάλεψαν οι σύμβουλοί του, μετά το πέρας της συνάντησης με το δήμαρχο, μας κάλεσε εκ νέου τηλεφωνικά και επεσήμανε πως: «Δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας γραπτώς, γιατί δεν είστε θεσμικό όργανο».

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, μάλιστα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι δεν ενημερώθηκε από εμάς για το πρόβλημα με το νερό.

Να υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο, ότι στις 20 Αυγούστου 2012 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για το θέμα του νερού του Σχίνου στην οποία συμμετείχε ο ίδιος μαζί με τους: Κώστα Λογοθέτη, δήμαρχο, Τάσο Μαστραντωνάκη γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ και από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Σχίνου οι Αλέξανδρος Κινδιλίδης, πρόεδρος, Νίκος Παππάς, γραμματέας, Κώστας Δρημούσης μέλος του Δ.Σ. και παράλληλα αιρετό μέλος της Επιτροπής Νερού, με το έτερο αιρετό μέλος, Δημήτρη Δεσύλλα.

Εντελώς ξαφνικά κι απροειδοποίητα, όλοι πλην των Κώστα Δρημούση και Δημήτρη Δεσύλλα κατά τις 2:30 μ.μ. κλείστηκαν στο γραφείο ενός εκ των αντιδημάρχων, όπου συζητούσατε επί περίπου 30 λεπτά κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα του εξασθενούς χρωμίου στο νερό του Σχίνου, όπως μας εξομολογηθήκατε κύριε Γκίκα.

Εσείς ο ίδιος κύριε Γκίκα, μετά από λίγα λεπτά, πήρατε από το χέρι τους Κώστα Δρημούση και Δημήτρη Δεσύλλα και τους οδηγήσατε στο γραφείο, όπου όταν τους αντίκρισε ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης διαμαρτυρήθηκε έντονα, γιατί τους μετακινήσατε ενώπιόν του, ενώ με την πρόφαση πως δεν υπάρχουν καρέκλες να καθίσουν, στην ουσία τους απ΄πεμψε εκτός αιθούσης!

Αν και οι δύο επέδειξαν υπομονή να παραμείνουν όρθιοι, ο δήμαρχος επέμενε και τους διαβεβαίωνε πως το θέμα τους δεν είναι το νερό, αλλά κάτι άσχετο!..

Όταν ο Δημήτρης Δεσύλλας παρενέβη κι επεσήμανε πως ο Κώστας Δρημούσης είναι μέλος του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του συλλόγου μαζί με το δήμαρχο διαβεβαίωσαν πως δεν είναι θέμα του συλλόγου αλλά κάτι άσχετο.

Ο Νίκος Παπάς, μάλιστα, είπε πως ήταν ένα «τεχνικό θέμα».

Μετά από αυτό ο Κώστας Δρημούσης έφυγε διαμαρτυρόμενος πως ήταν η τρίτη φορά που τον «άδειαζε» ο πρόεδρος Αλέξανδρος Κινδιλίδης. Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη ήταν, όταν συναντήθηκαν με τον Τάσο Μαστραντωνάκη στα γραφεία του Συλλόγου στις 13 Αυγούστου και δεν τον ενημέρωσαν, όπως είχαν υποσχεθεί.

Πως λοιπόν Ιωάννη Γκίκα λέτε ότι δεν ήσασταν ενήμερος για το θέμα;

Δεν ενημερωθήκατε μήπως και από τον Γιώργο Γκιώνη;

Κύριε πρόεδρε, να σας υπενθυμίσουμε πως τα θεσμικά όργανα μέχρι σήμερα (δήμος, ΔΕΥΑΛ, Τ.Κ. Πισσίων - Σχίνου) έχουν αποτύχει να προστατεύσουν το γενικό πληθυσμό του Σχίνου. Αυτό περιλαμβάνει κι εσάς ως θεσμικό πρόσωπο.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας στον πληθυσμό του Σχίνου κι όλοι σας είσαστε ενήμεροι γι αυτό.

Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε από τα πρακτικά του έκτακτου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ την 11/9/2012 όπου είναι και κατατεθειμένες οι μετρήσεις των «Ενεργών Πολιτών Σχίνου» από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου δήμου Λουτρακίου Γεώργιο Κακαβά.

Συνεχίζετε, όμως, να μας παρέχετε νερό ποτισμένο με καρκίνο. Κάθε ημέρα δηλητηριαζόμαστε όλο και πιο πολύ.

Όλοι σας πλέον, γνωρίζετε τις μετρήσεις που κρατούμε στα χέρια μας και που, όπως ισχυριστήκατε σήμερα δια τηλεφώνου, έχετε κι εσείς.

- Πώς λοιπόν, χρησιμοποιείτε τις μετρήσεις μη θεσμικών οργάνων από τη μία και από την άλλη δεν μας αναγνωρίζετε;

- Και ποιούς δεν αναγνωρίζετε κύριε πρόεδρε; 

- Τους ίδιους σας τους πολίτες που αντιπροσωπεύετε;

- Μήπως είσαστε και εσείς συνένοχος και συνεργάζεστε μαζί με το δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη και το γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Τάσο Μαστραντωνάκη;

- Γιατί αφισοκολλήσατε την ανακοίνωση για το έκτακτο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ της 11/9/2012, στις 12/9/2012 σε όλα τα μαγαζιά του Σχίνου, την ώρα που αυτό είχε πραγματοποιηθεί την προηγουμένη ημέρα το βράδυ;

- Μήπως είσαστε κι εσείς συνεργάτης στο έγκλημα του Τάσου Μαστραντωνάκη, όπου συνεχίζει να δηλητηριάζει το χωριό μας και τους συγχωριανούς μας με εξασθενές χρώμιο μέσω του δικτύου της ΔΕΥΑΛ;

- Μήπως θα μας μαζέψετε κι εσείς στην πλατεία του χωριού για να θυμηθούμε εποχές των πατεράδων και παππούδων μας;

- Γιατί βγάζετε προκηρύξεις εναντίον συγχωριανών μας, προσπαθώντας να τους ρίξετε λάσπη για να σκεπάσετε τα εγκλήματά σας;

Μέχρι χθες σιγοντάρατε τις ενέργειες του Τάσου Μαστραντωνάκη. Σήμερα ανακαλύψατε ότι υπάρχει πρόβλημα με το νερό του Σχίνου;

Καλά θα κάνετε πρόεδρε να ενταχθείτε στο πλευρό των πολιτών που αντιπροσωπεύετε.

Εμείς πεθαίνουμε σιγά - σιγά από τον καρκίνο που μας σερβίρει η ΔΕΥΑΛ.

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε... μόνο να κερδίσουμε.

Θα παλέψουμε μέχρι τέλους για καθαρό νερό τώρα!..

Ελπίζουμε να δούμε τον πρόεδρο της κοινότητας στο πλευρό μας και να μην βρεθούμε αντιμέτωποι σ' αυτόν τον αγώνα.

Να ξέρετε ότι θα τον κερδίσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Το νερό είναι ένα βασικό αγαθό προστατευμένο από διεθνείς νόμους.

Η υπόθεση αυτή δεν θα τελειώσει αν δεν κλείσουν οι γεωτρήσεις του καρκίνου που διοχετεύονται στο δίκτυο και δεν έχουμε καθαρό κι ασφαλές για την υγεία μας νερό στα σπίτια μας. Φτάνει πια!!!

Ο αγώνας συνεχίζεται.

Ενεργοί Πολίτες Σχίνου

Καθαρό νερό Τώρα!!!
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 14, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "¨Ενεργοί πολίτες Σχίνου" - Εξασθενές χρώμιο στο νερό μας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator