Δέδες: "Σοβαρά οργανωτικά λάθη στην Κρουστοπανήγυρις" Τα τρία ατοπήματα του κου Δέδε...

0




Επιτέλους ένας επίσημος εκπρόσωπος φορέα της Κορινθίας και χορηγού της Κρουστοπανήγυρης τοποθετήθηκε επί του θέματος του αντιτίμου, της μη έκδοσης αποδείξεων στα μαθήματα και γενικά για τα οργανωτικά λάθη που είχε η πολιτιστική αυτή εκδήλωση. Στην προσπάθεια του να αιτιολογήσει τα λάθη όπως τα χαρακτήρισε ο κ. Δέδες κάνει τρία ατοπήματα στις δηλώσεις του όμως.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες δηλώνει ότι είναι η πρώτη φορά που στήνεται κάτι τέτοιο στην Κορινθία με αρκετές οργανωτικές αδυναμίες, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για την ευθύνη που μπορεί να του αναλογεί... "Θα παραδειγματιστούμε για αντίστοιχες εκδηλώσεις στο μέλλον ώστε να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία" αναφέρει! Λάθος πρώτο όμως. Το πολιτιστικό προϊόν 'Κρουστοπανήγυρις' δεν αποτελεί αμιγώς θεσμό της Κορινθίας για να δικαιολογείται ο κ. Δέδες, αλλά ανήκει εμπορικά και πνευματικά στο δημιουργό του, καλλιτεχνικό διευθυντή Νίκο Τουλιάτο, όπως έχει τονιστεί στην επίσημη σελίδα του facebook από την ομάδα της Κρουστοπανήγυρης (φωτογραφία 2). Εάν διαφωνούσε ο κ. Τουλιάτος θα το είχε διαψεύσει και φυσικά υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του δημιουργού να αντλεί οφέλη από το πνευματικό προϊόν που παράγει ή την υπηρεσία που προσφέρει. Είναι μάλιστα το δέκατο φεστιβάλ κρουστών (croussisfestival), επομένως οι όποιες οργανωτικές ατασθαλίες προέκυψαν (ας μην το αποκαλέσουμε πρόθεση φοροδιαφυγής, αλλά αδυναμία έκδοσης παραστατικών για τα έσοδα των 125 ευρώ από τα μαθήματα όπως ανέφερε ο ίδιος ο κ. Τουλιάτος, χωρίς να γνωρίζουμε όμως τι έσοδα προέκυψαν από την κατασκήνωση και τα σεμινάρια)...βαραίνουν κυρίως αυτόν που του ανήκει και το επιμελείται.

Η Π.Ε. Κορινθίας χρηματοδότησε συγκεκριμένο μέρος του φεστιβάλ, καλύπτοντας την ηχητική κάλυψη των μεγάλων εκδηλώσεων αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες της Fresh- Press (ΕΔΩ, δείτε φωτογραφία 3). Η Π.Ε. δεν είχε καμία ευθύνη για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με εισιτήριο και σε χώρους εκτός της δικαιοδοσίας της (π.χ. ιδιωτικό camping) τονίζει ο Γ. Δέδες. Δεύτερο λάθος για τον κ. Δέδε! Όσον αφορά τα μαθήματα στα οποία είχε επιβληθεί αντίτιμο 10€ για κάθε ώρα, ο αντιπεριφερειάρχης συμφωνεί ότι εφόσον γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους είναι θέμα των διοργανωτών του φεστιβάλ και πρέπει να το κάνουν σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες. Κύριε Δέδε τα μαθήματα δεν έγιναν ούτε σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες -με αποδείξεις) ούτε σε ιδιωτικό χώρο, καθώς τελούνταν στο Κέντρο Νέων Κορινθίας. Αν δεν απατώμαι το Κέντρο Νέων τελεί υπό ευθύνη (και χρηματοδότηση) της Π.Ε. Κορινθίας; Τουλάχιστον μέχρι πρότινος και αυτό είχατε αναφέρει στο πρόγραμμα για το 2012.

Αιχμές βέβαια προς τους διοργανωτές της Κρουστοπανήγυρις ρίχνει ο κ Δέδες. Αναφέρει ότι όπως εμείς οι χορηγοί ακολουθήσαμε τη νόμιμη διαδικασία διαφάνειας αναρτώντας τα παραστατικά στη Διαύγεια, έτσι ακριβώς έπρεπε να κάνει η Κρουστοπανήγυρις για τις εκδηλώσεις και τα μαθήματα που υπήρχε αντίτιμο.

Ο κ. Δέδες αναφέρει ότι για οποιαδήποτε άλλα προβλήματα προέκυψαν, η απάντηση δόθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Τουλιάτο. Τρίτο λάθος! Υποννοείτε δηλαδή κ. Δέδε ότι ως αντιπεριφερειάρχη και εκπρόσωπο επισήμου φορέα που φιλοδοξεί να καθιερώσει το θεσμό αυτό ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής ζωής του τόπου σας κάλυψε η επίσημη απάντηση του Ν. Τουλιάτου στην οποία αναφέρεται και η έκφραση προς τους επικριτές της διοργάνωσης ότι "ο αυνανισμός είναι ιδιωτική υπόθεση;" (δείτε ΕΔΩ).

Εκτός από τα τρία ατοπήματα στα οποία υπέπεσε ο αντιπεριφερειάρχης, είναι προς τιμήν του που τοποθετήθηκε. Στόχος του Γ. Δέδε φαίνεται πως είναι η ένταξη της Κρουστοπανήγυρις στα ετήσια δρώμενα της Κορινθίας με διεθνή πολιτιστική απόχρωση. Για τα λάθη που έγιναν ανακοινώνει ότι δεν είχαν μέχρι πρότινος την εμπειρία του σπόνσορα, αλλά το ενδιαφέρον τους σε αυτό το φεστιβάλ είναι πολιτικό (άξονας πολιτισμού στη στρατηγική ανάδειξης της Κορινθίας ως πύλη της Πελοποννήσου). Μένει ωστόσο να διαλευκανθεί πως ένα ιδιωτικό προϊόν το οποίο ανήκει στον καλλιτεχνικό διευθυντή θα καταλήξει να καθιερωθεί ως θεσμός. Όπως παρατηρήσατε κ. Δέδε 'συνυπογράψατε για κάτι του οποίου δεν είχατε πλήρη γνώση και καλύψατε αδιαφάνεια όπως εσείς την χαρακτηρίσατε.

Δείτε τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη στο ekorinthos.gr:


Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 21, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δέδες: "Σοβαρά οργανωτικά λάθη στην Κρουστοπανήγυρις" Τα τρία ατοπήματα του κου Δέδε..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator