Ρύθμιση "βόμβα" για τις συντάξεις

0


Την εφαρμογή των νέων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ακόμα και σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης, έπειτα από μεταβατική περίοδο ενός έτους, εξετάζει η κυβέρνηση. Στην περίπτωση που θεσμοθετηθούν νέα όρια ηλικίας, άν ισχύσει το μέτρο, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, αναμένεται να κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση, προκειμένου να μην βρεθούν σε δυσμενέστερο καθεστώς.

Αν υιοθετηθεί το μέτρο, όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης με τον νόμο Λοβέρδου, θα κληθούν να επιλέξουν μέσα σε ένα χρόνο, αν θα βγούν στη σύνταξη με το υφιστάμενο καθεστώς ή όχι. Όσοι δεν το κάνουν, θα συνταξιοδοτηθούν στα 67 τους χρόνια.

Στόχος της κυβέρνησης, η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, σε βαθμό τέτοιο ώστε να αποφευχθεί η εφεδρεία και οι απολύσεις, όπως ζητά η τρόικα.

Από το μέτρο, αν τελικά ισχύσει, αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, μεταξύ των οποίων και οι μητέρες ανήλικων τέκνων.

Πηγή: Τα Νέα
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 20, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ρύθμιση "βόμβα" για τις συντάξεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator