ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΣΠ & ΝΕ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ

0


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: Κίνδυνος διακοπής ρεύματος, λόγω άνισης αντιμετώπισης επιχειρήσεων. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στην ΕΣΕΕ, και στις Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδας.


        Η επιστολή έχει ως εξής:
       

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Κανείς δε χρειάζεται πλέον να επιχειρηματολογήσει για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τα αποτελέσματα που έχει αυτή στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
        Πράγματι αυτές οι επιχειρήσεις, εισπράττουν όχι μόνο τη δική τους οικονομική  στενότητα, αλλά και τη στενότητα των πελατών τους, που έχει οδηγήσει σε κάθετη πτώση του τζίρου. Από την άλλη, έχουν την απόλυτη άρνηση των Τραπεζών να στηρίξουν τη δραστηριότητά τους με έστω και τα ελάχιστα κεφάλαια κίνησης. Αποτέλεσμα αυτών είναι ένα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτών που στηρίζουν στην ουσία την Ελληνική Οικονομία, να έχουν βρεθεί σήμερα σε αδυναμία πληρωμών των πάσης φύσεως υποχρεώσεών τους.
        Σε αυτό το κλίμα δημιουργείται μια άδικη διάκριση εις βάρος πολλών επιχειρήσεων, η οποία πρέπει να διορθωθεί άμεσα, καθώς οι συνέπειές της θα είναι αφανιστικές για αυτές.
        Πολλές επιχειρήσεις, για όλους τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε, δεν έχουν πληρώσει το περίφημο «χαράτσι» του έτους 2011. Αυτό μετά την πάροδο συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος βεβαιώθηκε ως οφειλή τους στην οικεία Δ.Ο.Υ. Με αυτή τη διαδικασία δόθηκε στους οφειλέτες η δυνατότητα να εξοφλήσουν την υποχρέωσή τους με δόσεις.
Η δυνατότητα αυτή όμως δε δίδεται σε όσους οφείλουν το «χαράτσι», και είχαν επιλέξει ως προμηθευτή ρεύματος τις εταιρείες που ανεστάλη η λειτουργία τους (Hellas Power και Energa). Για την ακρίβεια, όλοι μπορούν να εξοφλήσουν το χρέος τους με δόσεις. Οι συγκεκριμένοι όμως οφειλέτες καλούνται να επιλέξουν άλλο προμηθευτή, σε αντικατάσταση των πιο πάνω. Για να υπογράψουν το νέο συμβόλαιο, τους ζητείται βεβαίωση από τη Δ.Ο.Υ. ότι έχουν πληρώσει το ΕΕΤΗΔΕ. Η Δ.Ο.Υ. από τη μια δέχεται να γίνει η εξόφληση με δόσεις, από την άλλη δεν εκδίδει τέτοια βεβαίωση αν η οφειλή δεν έχει εξοφληθεί πλήρως.
        Έτσι έχουμε καταρχήν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όσοι δεν είχαν την ατυχία να έχουν συναλλαγές με τις εταιρείες που έκλεισαν, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν με δόσεις το «χαράτσι». Αυτοί που βρέθηκαν, χωρίς καμία δική τους ευθύνη, σε συνεργασία με τις δύο αυτές εταιρείες, είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν το «χαράτσι» άμεσα, καθώς απειλούνται με διακοπή του ρεύματος στην επιχείρησή τους.
        Για πολλές επιχειρήσεις, λόγω της φύσης των εργασιών τους είναι απαραίτητος μεγάλος χώρος για την εγκατάστασή τους. Καθώς το ΕΕΤΗΔΕ είναι χρέωση με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, το ποσόν είναι μεγάλο. Στην Ομοσπονδία μας έχουμε δεχθεί εκατοντάδες απελπισμένες εκκλήσεις, από συναδέλφους μας, να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα πριν μείνουν οι επιχειρήσεις τους στο σκοτάδι, λόγω αδυναμίας πληρωμής του «χαρατσιού» και ταυτόχρονης άδικης μεταχείρισης μιας συγκεκριμένης ομάδας πολιτών.
        Ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης από τις Δ.Ο.Υ. τέτοιας, ώστε να μπορούν οι συνάδελφοί μας να υπογράφουν σύμβαση με ένα νέο προμηθευτή ρεύματος, αφού έχουν ρυθμίσει με δόσεις την οφειλή του ΕΕΤΗΔΕ του έτους 2011.
        Ζητάμε από τον Υπουργό να αντιληφθεί το μέγεθος της αδικίας και την αμεσότητα της ανάγκης εξεύρεσης λύσης, καθώς έχουν ήδη ληφθεί από τους συναδέλφους μας, προερχόμενες από τη ΔΕΗ, ειδοποιήσεις άμεσης ενέργειας, προς αποφυγή διακοπής του ρεύματος. Η άμεση όμως ενέργεια δεν μπορεί να γίνει, λόγω αδυναμίας εφάπαξ πληρωμής του ΕΕΤΗΔΕ.
        Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας.
 

Εκ της Ομοσπονδίας
Δημοσίευση: Μαΐου 15, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΣΠ & ΝΕ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator