Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τάι Τσι Τσουάν & Τσι Κουνγκ στην Κόρινθο

0



Η Παγκόσμια Ημέρα Τάι Τσι & Τσι Κουνγκ (World Tai Chi and Qigong Day), είναι μια ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο του Απριλίου κάθε έτους με σκοπό την προώθηση της τέχνης του Τάι Τσι και του Τσι Κουνγκ σε εξήντα χώρες από το 1999. Η μέρα αυτή λειτουργεί ως πηγή διάδοσης της τέχνης αυτής για το ευρύ κοινό, την πολιτεία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Επίσης έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την συνεισφορά του στην πρόληψη και διατήρηση της καλής υγείας ενώ λειτουργεί σε συνδυασμό με την ύπαρξη διαφόρων ιδρυμάτων αποκατάστασης χρόνιων παθήσεων ως φυσική θεραπεία.
Επιπλέον η αποστολή της εν λόγω πολυεθνικής προσπάθειας γίνεται, για να γίνει ευρύτερα γνωστό το εξελισσόμενο σώμα της ιατρικής έρευνας που σχετίζεται με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.
Η Σχολή Παραδοσιακού Σαολίν Κούνγκ Φου & Τάι Τσι “Πηγή του Νεαρού Δάσους” πραγματοποιεί ανοιχτό μάθημα - παρουσίαση Τάι Τσι Τσουάν και Τσι Κουνγκ, το Σάββατο 28 Απριλίου, 7.00 μ.μ. στην Ποσειδωνία (Άγιος Νικόλαος στα νέα γήπεδα μπάσκετ). Οι παρευρισκόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ή ακόμα και να ακολουθήσουν ελεύθερα το μάθημα.
Η συνάντηση θα συμπεριλάβει:
  1. Ενεργειακό Ζέσταμα Τάι Τσι
  2. Γνωριμία με την βασική στάση του Τάι Τσι “Αγκαλιάζω το Δέντρο” 
    Η στάση “Αγκαλιάζω το Δέντρο”  είναι η θεμελιώδης στάση για την καλλιέργεια του Τάι Τσι Τσουάν και η γέφυρα που το ενώνει με τον διαλογισμό. 
    Η στάση αυτή καθιστά σιγά σιγά το υπογάστριο -  στα κινεζικά Ταντιέν (η περιοχή κάτω από τον αφαλό) ως κέντρο του σώματος, επιτρέποντας στην ενέργειά μας να ρέει ανεμπόδιστα προς και από αυτό σ’ όλο το σώμα.
  3. Γνωριμία με την κινησιολογία του Τάι Τσι μέσω των ασκήσεων “Τύλιγμα του Μεταξιού”
    Το “Τύλιγμα του Μεταξιού” είναι μία σειρά πολύ βασικών κινήσεων - ρουτίνες του Τσεν Τάι Τσι οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν είτε σαν μέρος της εξάσκησης του είτε σαν αυτόνομο Τσι Κουνγκ. Ο ασκήσεις αυτές μιμούνται τις σπειροειδείς κινήσεις του μεταξοσκώληκα, καθώς δημιουργεί το μεταξένιο κουκούλι του και μας μαθαίνουν πώς να κινούμε ολόκληρο το σώμα μας σε μία ενότητα, χρησιμοποιώντας όλη μας την ενέργεια σε κάθε κίνηση. Η καλλιέργεια της συγκεκριμένης άσκησης είναι πολύ σημαντική για όσους ενδιαφέρονται για την εμβάθυνση στις βασικές αρχές της κίνησης του σώματος, αλλά και για εκείνους που τους αφορά κυρίως η θεραπευτική και ενεργειακή πλευρά του Τάι Τσι Τσουάν. 
  4. Μικρή Παρουσίαση από την σχολή Σαολίν Κουνγκ Φου“Πηγή του νεαρού Δάσους”
    Πα Ντουάν Τζιν         -         “Τα Οκτώ κομμάτια μεταξιού”
    Γιν Τζιν Τζινγκ        -        “Πραγματεία Τενοντομυικής Αλλαγής”
    Τάι Τσι Τσουάν         -         “Η Γροθιά της Ύψιστης Αρχής”
    Σιν Γι Τσουάν         -         “Η Γροθιά της Καρδιάς και της Πρόθεσης”
  5. Προβολή ντοκιμαντέρ στην σχολή της “Πηγής του Νεαρού Δάσους” για την κατανόηση της λειτουργίας της βιοενέργειας ή αλλιώς “Τσι” στο ανθρώπινο σώμα.

    Η προβολή θα γίνει Έρμου 13, Συνοικισμός, 9:00μ.μ.

    Η συγκεκριμένη μελέτη πραγματεύεται τον τρόπο λειτουργίας της βιοηλεκτρικής ενέργειας στο σώμα που ως αόρατος παράγοντας παίζει ένα πολύ σπουδαίο ρόλο στην διατήρηση της υγείας και της ισορροπημένης λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού. Ως ειδικός, ο Δρ Γιάνγκ Τζουίνγκ Μινγκ (Yang Jwing Ming) εξηγεί τις έννοιες του Τσι Κουνγκ και του ανθρώπινου ενεργειακού κυκλοφορικού συστήματος. Η  προσέγγιση του Δρ. Γιανγκ χαρακτηρίζεται από βαθιά γνώση του αντικείμενου της βιοενέργειας και τεκμηριώνει την θεώρησή του όχι μόνο από την άποψη της Ανατολικής παράδοσής αλλά και με τα σύγχρονα επιστημονικά Δυτικά δεδομένα.
Δημοσίευση: Απριλίου 25, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τάι Τσι Τσουάν & Τσι Κουνγκ στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator