Στην ψειρού και η γυναίκα του ΑΚΗ. Την έστειλαν πακέτο ανακριτής και εισαγγελέας στον Κορυδαλλό.

0Στην φυλακή θα οδηγηθεί και η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη. Μετά τον ίδιο και την κόρη του τον δρόμο για τον Κορυδαλλό παίρνει μετά την κατάθεση της και η Βίκυ Σταμάτη. 

Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον ανακριτή ότι αυτή πήρε το δάνειο για να αγοράσει το ακίνητο αυτό γιατί ο σύζυγος της ήταν μεγάλος στην ηλικία και δεν μπορούσε να πάρει δάνειο. Για τα υπόλοιπα ακίνητα φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι δεν γνώριζε τίποτα. 

Μάλιστα η ίδια ζήτησε από τον ανακριτή να μην οδηγηθεί στην φυλακή γιατί έχει ανήλικο παιδί και επειδή ο σύζυγος της βρίσκεται στην φυλακή θα αναγκαστεί εάν προφυλακιστεί να πάρει μαζί της στην φυλακή και το 10χρονο παιδί της!
Όμως ο ανακριτής αποφάσισε ότι η ίδια θα έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή.

Νωρίτερα η ίδια είχε καταθέσει αίτημα εξαίρεσης σε βάρος του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή όμως αυτό απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο.

Η προσφυγή κατατέθηκε στις 22:20 το βράδυ της Πέμπτης. Ο συνήγορος της κας Σταμάτη, Βασίλης Χειρδάρης, μίλησε για «ευθεία παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, δεδομένου ότι της κοινοποιήθηκε πράξη του ανακριτή, την οποία έχει διατυπώσει ρητή και κατηγορηματική θέση ότι έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία πρόκειται να απολογηθεί. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου)». 

Και αυτή τη φορά, η παρουσία της Βίκυς Σταμάτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων δεν πέρασε απαρατήρητη. Μια πολίτης που την αναγνώρισε, την πλησίασε και της είπε: "ντροπή σου, έπρεπε να είσαι πιο σεμνή". Η κα Σταμάτη αντέδρασε έντονα και ζήτησε από έναν αστυνομικό που βρισκόταν στο κτίριο να πάρει τα στοιχεία της γυναίκας.

Εν τω μεταξύ, αιφνιδιαστικά δεσμεύθηκε την Τρίτη από τον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, ολόκληρη η περιουσία της κατηγορουμένης. 

Με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην κυρία Σταμάτη, σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία της με την αιτιολογία ότι «με βεβαιότητα προκύπτει ότι ετέλεσε το έγκλημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος».

Άμεση ήταν σε αυτήν την εξέλιξη και η αντίδραση από την πλευρά της συζύγου του πρώην υπουργού, η οποία την παραμονή της απολογίας της κατέθεσε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία κάνει λόγο για «προειλημμένη απόφαση του ανακριτή, η οποία παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας της». 

Οι συνήγοροι της Βίκυς Σταμάτη αντιπαραβάλλουν μάλιστα και το πόρισμα των εισαγγελέων Ευγενίας Κυβέλου και Ελένης Σίσκου στο οποίο, όπως η ίδια τονίζει, πιθανολογείται η ενοχή της για το ίδιο έγκλημα.

Συγχρόνως καταγγέλλει την κοινοποίηση της δέσμευσης της περιουσίας της παραμονή της απολογίας και ιδιαίτερα την αιτιολογία ότι «με βεβαιότητα» έχει διαπράξει το αδίκημα του ξεπλύματος. 


Ελεύθερη η δικηγόρος της Nobilis

Ελεύθερη χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία της η δικηγόρος Μαρία Ταλίτα-Τσεκούρα, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος και διαχειρίστρια της αμερικανικής εταιρείας Nobilis, η οποία αγόρασε το ακίνητο της Διονυσίου Αεροπαγίτου από την εταιρεία Torcaso.

Η κατηγορουμένη αρνείται τα πάντα και φέρεται να υποστηρίζει ότι από το 2004 έως και το 2010 οι μοναδικές εργασίες που παρείχε για τη Nobils ήταν η επιμέλεια της ετήσιας ανανέωσης της εταιρείας έναντι των αμερικανικών αρχών. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι για την παράστασή της στη σύναψη του συμβολαίου μεταβίβασης του επίμαχου ακινήτου, το οποίο μετά η Nobilis πούλησε στη Βίκυ Σταμάτη, έλαβε αμοιβή 16.500 ευρώ.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αδελφός της Β.Σταμάτη

Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του ο αδελφός της συζύγου του Άκη Τσοχατζοπουλου, Παναγιώτης Σταμάτης.

Ο κατηγορούμενος λογοδότησε για την εμπλοκή του σε πληρωμές που έκανε από το 2006 έως το 2009 για τις επισκευές του ακινήτου στην Ακρόπολη, οι οποίες κόστισαν συνολικά 701.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Νίκο Ρουσόπουλο, ο εντολέας του είχε λάβει εντολή από τη Nobilis να αναλάβει την επίβλεψη της ανακαίνισης του ακινήτου, καθώς σχετίζεται με τον κατασκευαστικό χώρο, χωρίς να γνωρίζει ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας. Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κατηγορούμενος συναντήθηκε με τη Βίκυ Σταμάτη και υπό ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα αγκαλιάστηκαν.

Δημοσίευση: Απριλίου 27, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στην ψειρού και η γυναίκα του ΑΚΗ. Την έστειλαν πακέτο ανακριτής και εισαγγελέας στον Κορυδαλλό."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator