Γευσιγνώστης σπάει το μύθο της κρύας μπίρας

0


Υποστηρίζει ότι είναι κόλπο της βιομηχανίας για να κρύψει την κακή ποιότητα του ποτού.Μπίρα» και «παγωμένη» είναι δυο λέξεις που πάνε πάντα μαζί, σαν τον Abbott και Costello! Έλα όμως που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα πράγματα δεν είναι μάλλον όπως τα νομίζαμε...
Σύμφωνα με τον Mark Garrison, γευσιγνώστη του «Slate», όλη αυτή η παράνοια με την παγωμένη μπίρα είναι μια καλοστημένη συνωμοσία! Μια προπαγάνδα με λίγα λόγια των κολοσσών της ζυθοποιίας για να μασκάρουν την πενιχρή γεύση των κακής ποιότητας μπιρών τους κάτω από την παγωμένη αίσθηση, που στραγγαλίζει κάθε έννοια γεύσης.
Και κάτι ακόμα: οι χαμηλές θερμοκρασίες όχι μόνο καμουφλάρουν την κακή γεύση, αλλά αυξάνουν και τη συγκέντρωση του ανθρακικού, δίνοντας στο άγευστο προϊόν ένα ευχάριστο «τσούξιμο».
Ο Garrison ισχυρίζεται μάλιστα ότι καμιά μπίρα δεν πρέπει να σερβίρεται κάτω από 5°C, καθώς η γεύση της γίνεται νερό! Oι χαμηλές θερμοκρασίες φυλακίζουν τα αρώματα και «πνίγουν» τη μπίρα, γεγονός που συμφέρει τις ζυθοποιίες που παράγουν άθλια προϊόντα.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θες να απολαύσεις μια μπιρίτσα στο σπίτι, κάνε το πείραμα του Garrison: ξεφορτώσου το παγωμένο ποτήρι και βάλε την μπίρα σου σε ποτήρι με θερμοκρασία δωματίου. Επιπλέον, βγάλε την μπίρα από το ψυγείο και άφησέ τη για λίγο να «συνέλθει» πριν την καταναλώσεις.
Ο κανόνας λέει: οι μπίρες σταριού, οι pilsners και οι λοιποί «ελαφριοί» ζύθοι σερβίρονται σε θερμοκρασία 5-7°C, ενώ οι μαύρες (cask ales και stouts) σε 10-12°C. Όσο για τις ambers και τις bocks, κάπου ανάμεσα.
Δοκιμάστε το, ενδέχεται ο γευσιγνώστης να έχει δίκιο. Άλλωστε, δεν μπορεί, κάτι θα ήξεραν οι αρχαίοι που την έπιναν ζεστή...
Περισσότερα θέματα για τον άντρα στο www.delamagen.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 10, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γευσιγνώστης σπάει το μύθο της κρύας μπίρας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator