Το «κίνημα της πατάτας» και στην Κορινθία

1


Το «κίνημα της πατάτας» διευρύνεται, καθώς η πατάτα Νευροκοπίου έχει φθάσει με τον ίδιο τρόπο σε δεκάδες περιοχές της χώρας, ενώ από την Κρήτη παραγωγοί ετοιμάζονται να διαθέσουν κι εκείνοι λάδι στη Β. Ελλάδα. Το «κίνημα» αρχίζει να επεκτείνεται σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ δειλά δειλά έχουν αρχίσει ήδη να το συζητούν Ενώσεις και παραγωγοί και στην Κορινθία. Μιλάμε βέβαια πάντα για προϊόντα διάρκειας, όπως πατάτα, λάδι και όσπρια, αρκετά από τα οποία παραμένουν αδιάθετα κυρίως στην περιοχή του Φενεού με τα ξακουστά και νόστιμα φασόλια του
Κ. Παπαβασιλείου πρόεδρος ΕΑΣ Κιάτου: Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση τη βλέπουμε θετικά.

«Κοιτάμε σοβαρά αυτό το θέμα, κυρίως όσον αφορά ειδικά στο Δήμο Σικυωνίων. Συζητάμε για προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως λάδι και όσπρια και πάντα σε τιμές παραγωγού. Οποιαδήποτε τέτοια κίνηση τη βλέπουμε θετικά. Για τους ίδιους τους παραγωγούς είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού τόσα χρόνια δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά και οι ίδιοι το βλέπουν με «καλό μάτι». Υπάρχουν δυσκολίες βέβαια, γιατί πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και χρειάζεται έλεγχος και οργάνωση από όλους».

Β. Γκόλιας πρόεδρος ΕΑΣ Ξυλοκάστρου: Επικροτώ την ενέργεια αυτή και μακάρι να επεκταθεί.

«Υπάρχει ήδη η σκέψη να υπάρχει μια κεντρική αποθήκη διάθεσης προϊόντων και να λειτουργεί αυτόνομα. Να υπάρχει βέβαια κεντρικός έλεγχος.

Και ο κάθε παραγωγός να «πειθαρχεί» με την τιμή που έχει καθοριστεί για κάθε προϊόν. Χρειάζεται όμως σωστή ενημέρωση και οργάνωση από όλους για να γίνει σωστά κάτι τέτοιο. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε στην Κορινθία και ότι υπάρχουν πολλοί «λαϊκατζήδες» που πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές Κορινθίας και Αθήνας.

Επικροτώ προσωπικά την ενέργεια αυτή και συγχαίρω όσους την ξεκίνησαν και μακάρι να επεκταθεί. Γιατί φάνηκε πόσο μεγάλο είναι το κύκλωμα των κερδοσκόπων και πόσο μπορούν να κερδίσουν απ΄ αυτή την κίνηση και οι παραγωγοί, αλλά και οι καταναλωτές, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε».

Μοίρασαν σακιά φθηνής πατάτας στην Κόρινθο

Το κίνημα με τις πατάτες φαίνεται πως αρχίζει να έρχεται και στην Κόρινθο, δειλά δειλά βέβαια. Έτσι, το πρωί κάποιοι παραγωγοί διέθεσαν ποσότητες από πατάτες στην γνωστή πλέον χαμηλή τιμή των 25 ή 30 λεπτών το κιλό. Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να αγοράσουν αφού όπως λένε δεν υπάρχουν χρήματα και μια πολυμελής οικογένεια πολύ δύσκολα τα φέρνει βόλτα. Εκείνο που ζήτησαν ήταν κάτι ανάλογο να γίνει και σε άλλα προϊόντα του νομού που αποτελούν είδος πρώτης ανάγκης και οι πολίτες τα έχουν ανάγκη για τη διατροφή τους. Είναι μάλλον η εποχή που όλοι ρίχνουν τις τιμές ή προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες της αγοράς που φέρνει η κρίση;

Μέχρι στιγμής στην Ηλεία δεν έχει σημειωθεί καμία ανάλογη κίνηση τόσο από πλευράς παραγωγών όσο και από πλευράς καταναλωτών...
patrisnews.com
Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2012

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το «κίνημα της πατάτας» και στην Κορινθία"
ΑΓΡΙΑΔΑ είπε...

Οι ίδιοι που δεν μπορουν να προωθήσουν τα κορινθιακά προιόντα τόσα χρόνια, θα "ενταχθούν" στο κίνημα της πατάτας; Τους ταιριάζει το κίνημα της "χλαπάτσας".
Περισσότερα εδώ:
http://agriada.blogspot.com/2012/03/blog-post.html


11 Μαρτίου 2012 στις 1:00 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator