Το ''κίνημα της πατάτας'' οδηγός για να πέσουν οι τιμές σε όλα τα προϊόντα!

0


Κινηματικό χαρακτήρα αποκτά η πρωτοβουλία εθελοντών να καταργήσει τους μεσάζοντες με στόχο να βοηθήσει από τη μια τους Ελληνες παραγωγούς να διαθέσουν τα προϊόντα τους και από την άλλη τους καταναλωτές να τα προμηθευτούν σε χαμηλές τιμές...

Η ιδέα γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου, όταν πατατοπαραγωγοί από το Νευροκόπι μοίρασαν δωρεάν στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, 10 τόνους πατάτες. Εθελοντές σκέφτηκαν να καταργήσουν τους μεσάζοντες και να βοηθήσουν παραγωγούς και καταναλωτές. Τι έκαναν;

Επικοινώνησαν με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και βρήκαν έναν γεωργό από το Νευροκόπι, που έχει μεγάλη αδιάθετη ποσότητα πατάτας στην αποθήκη του. Ζήτησαν από τον γεωργό, που είναι κάτοχος άδειας πλανόδιου πωλητή, να φέρει 20 τόνους πατάτες στην Κατερίνη. Συμφώνησαν να τους πουλήσει τις πατάτες σε σάκους των 10 κιλών στην τελική τιμή των 2,5 ευρώ το 10κιλο. Το κόστος της μεταφοράς θα επιβαρύνει τον ίδιο τον παραγωγό. 
Δέκα κιλά πατάτες στο Super Market κοστίζουν περίπου 7 ευρώ, δηλαδή στα ράφια τους είναι περίπου 300% ακριβότερες! Όπως γράψαμε πρώτοι στο NewsIt, στις 20.02.2012, όταν η κίνηση των εθελοντών έγινε γνωστή, ελληνική αλυσίδα Super Market της Β. Ελλάδας η οποία δραστηριοποιείται και στο Ν. Πιερίας, έβγαλε σε προσφορά πατάτες Νευροκοπίου προς 0,34 ευρώ το κιλό! Δηλαδή, από 7 ευρώ κατέβασε την τιμή σε 3,4 ευρώ το δεκάκιλο! (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

Από τη στιγμή που τα μέλη της πρωτοβουλίας ανέβασαν την προσφορά στο Διαδίκτυο, «ξεπούλησαν» μέσα σε 10 ώρες!
Η πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Νόμου Πιερίας βρήκε ήδη μεγάλη ανταπόκριση και απήχηση μέσω του Διαδικτύου και βρίσκει μιμητές και σε άλλες περιοχές.
Η ίδια η ομάδα, εκτός από τις πατάτες, τις επόμενες μέρες θα βοηθήσει ώστε να διατεθούν στην Κατερίνη σε χαμηλές τιμές απευθείας από παραγωγούς διαφόρων περιοχών της χώρας και άλλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, όπως ρυζιού, λαδιού και οσπρίων...
Οι εθελοντές αισιοδοξούν ότι με αυτό τον τρόπο, οι έμποροι θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές για να μην χάσουν πελάτες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πάτρα: Μέσα σε 15 λεπτά ''εξαφάνισαν'' 4 τόνους πατάτες!

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 24, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το ''κίνημα της πατάτας'' οδηγός για να πέσουν οι τιμές σε όλα τα προϊόντα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator