Μετά τους πολιτικούς σειρά έχουν οι δεσπότες (;) - Αποδοκιμάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Πειραιά (video)

0



ieronimos_peiraiasΣε δύσκολη θέση ήρθε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τις έντονες αποδοκιμασίες που δέχθηκε αμέσως μετά το τέλος της δοξολογίας για τα Θεοφάνια στον Πειραιά.
Οι πιστοί τον καλούσαν να μιλήσει στους κυβερνώντες, να σταθεί δίπλα τους. «Βγες να μιλήσεις Ιερώνυμε. Πάρε επιτέλους θέση» του έλεγαν οι πολίτες έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. «500 ευρώ παίρνουμε, πες κάτι, στήριξε μας» του φώναζαν από μακριά καθώς η προσωπική του ασφάλεια αλλά και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεπαν να τον πλησιάσουν.
Ο Αρχιεπίσκοπος έδειξε προς στιγμή να χάνει την ψυχραιμία του και απάντησε μη μπορώντας να κρύψει την ενόχληση του. «Από λόγια χορτάσαμε τόσα χρόνια. Πράξεις χρειάζονται»
Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Ιερώνυμος έριξε τους τόνους και δήλωσε πως «ο κόσμος είναι κουρασμένος και πρέπει να σταθούμε δίπλα του».
Οι παραινέσεις των πιστών προς τον Αρχιεπίσκοπο προκειμένου να πάρει θέση είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει με τέτοια ένταση.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι έξω από την Μητρόπολη του Πειραιά αναπολούσαν τον μακαριστό Χριστόδουλο. «Θα είχε αντιδράσει τελείως διαφορετικά. Θα είχε πάρει θέση από την πρώτη στιγμή. Θα μας βοηθούσε» μονολογούσαν.
Εκείνο που τονίζει ο κ. Ιερώνυμος σε όσους του θέτουν διαρκώς το θέμα της πιο έντονης παρέμβασης τους απαντά: «Εγώ Χριστόδουλος δεν είμαι. Είμαι διαφορετικός χαρακτήρας. Με τον διάλογο μπορεί να καταφέρεις περισσότερα».
Μέχρι στιγμής η Αρχιεπισκοπή έχει διπλασιάσει τα συσσίτια προς τους άπορες οικογένειες, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε και το κοινωνικό παντοπωλείο. Οι δράσεις θα συνεχιστούν από την πλευρά της εκκλησίας μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 07, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μετά τους πολιτικούς σειρά έχουν οι δεσπότες (;) - Αποδοκιμάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Πειραιά (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator