Τέλος εποχής για τα αρχεία torrent, περνάμε στα magnet links

0


Αν χρησιμοποιήσατε αυτές τις μέρες το The Pirate Bay, θα παρατηρήσατε πως ο default τρόπος για να κατεβάσετε κάτι πλέον δεν είναι τα αρχεία .torrent, αλλά η χρήση των magnet links. Επιπρόσθετα, φαίνεται πως φτάνουμε στο τέλος μιας εποχής, αφού το μεγαλύτερο torrent site στον κόσμο αποφάσισε πως σε 1 μήνα θα σταματήσει να υποστηρίζει αρχεία .torrent και στη θέση τους θα προσφέρει αποκλειστικά magnet links.

Μέχρι σήμερα, όταν θέλαμε να κατεβάσουμε ένα αρχείο μέσω torrent, θα κατεβάζαμε το αντίστοιχο αρχείο .torrent από το The Pirate Bay και θα το ανοίγαμε με το κατάλληλο πρόγραμμα. Εκείνο θα υπολόγιζε το “torrent hash” και θα το έστελνε σε έναν server για να συνδεθεί με τους υπολογιστές που είχαν τα ζητούμενα αρχεία. Μία διαφορά των magnet links από τα αρχεία .torrent είναι πως το “torrent hash” υπολογίζεται από την αρχή στον server.

Οι trackers είναι υπεύθυνοι για να συνδέουν μεταξύ τους τους υπολογιστές που κατεβάζουν το ίδιο torrent. Όπως υποστηρίζει το The Pirate Bay, τεχνολογίες όπως το DHT (Distributed Hash Table) και το PEX (Peer Exchange) καθιστούν τους trackers περιττούς, αφού πλέον οι υπολογιστές, αντί να ρωτούν τον server ποιος άλλος κατεβάζει το ίδιο torrent, ρωτούν τους υπολογιστές με τους οποίους ήδη είναι συνδεδεμένοι. Ο ένας ρωτάει τον άλλον και έτσι οι υπολογιστές βρίσκουν συνέχεια περισσότερους για να κατεβάσουν ένα torrent.


Η χρήση magnet link είναι πια η default μέθοδος για όλα τα torrents


Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης των magnet links είναι πως μειώνεται σημαντικά το απαιτούμενο bandwidth για το The Pirate Bay, ενώ το μέγεθος της ιστοσελίδας μειώνεται επίσης σε μεγάλο βαθμό, αρκετό για να μπορούμε να το μεταφέρουμε σε ένα USB stick. Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο όσων θέλουν να κλείσουν για πάντα την ιστοσελίδα.

Το μειονέκτημα των magnet links είναι πως το κατέβασμα αρχείων θα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσει, από ότι χρειάζεται με τα αρχεία .torrent, ένα φαινόμενο που δεν θα είναι έντονο στα δημοφιλή αρχεία. Οι περισσότεροι χρήστες του The Pirate Bay δεν θα καταλάβουν κάτι διαφορετικό, αφού τα magnet links υποστηρίζονται ήδη από την πλειοψηφία των εφαρμογών που κυκλοφορούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αρχεία .torrent δεν θα εξαφανιστούν ολοκληρωτικά, αφού ακόμα και τώρα θα απαιτείται για κάθε νέο torrent η χρήση ενός τέτοιου αρχείου από 1 άτομο για να στείλει ζωτικής σημασίας πληροφορίες στο πλήθος των υπολογιστών που θα το κατεβάζουν.

Read more: Τέλος εποχής για τα αρχεία torrent, περνάμε στα magnet links | Lovefortechnology-The Best Freeware http://www.lovefortechnology.com/2012/01/torrent-magnet-links.html#ixzz1jPdlEm1w

Under Creative Commons License: Attribution
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 14, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τέλος εποχής για τα αρχεία torrent, περνάμε στα magnet links"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator