«Έχει ξεκινήσει η ενεργή φάση του ηφαιστείου στη Σαντορίνη»

0Δεκάδες μικροσεισμοί, παραμορφώσεις στο φλοιό της Γης και μία πλειάδα σεισμολόγων και άλλων ειδικών να παρακολουθούν το φαινόμενο, επί 24ωρου βάσεως. Η γη τρέμει στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και στη Σαντορίνη, ξυπνώντας το φόβο για μια ενδεχόμενη ενεργοποίηση του ηφαιστείου του νησιού.

Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης έδωσε την τελευταία του έκρηξη το 1950. Από τότε βρίσκεται σε ύπνωση. Όμως, εδώ και ένα χρόνο, φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα στην περιοχή, η οποία προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες.
Η «Espresso» παρουσιάζει σήμερα τις απόψεις ειδικών για το θέμα. Όλοι συμφωνούν ότι η ήρεμη φάση του ηφαιστείου έχει φθάσει στο τέλος της και ότι έχει ξεκινήσει μία ενεργή φάση. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το φαινόμενο δεν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.
Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημειώνει ότι στην περιοχή εκδηλώνεται ένα «σμήνος σεισμών» και χαρακτηρίζει το φαινόμενο «πολύ υψηλής σημαντικότητας». Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι η σημαντικότητα «δεν συνεπάγεται απαραίτητα και επικινδυνότητα».
Ο Ευθύμιος Λέκκας του ΟΑΣΠ, λέει ότι και στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί έξαρση στην περιοχή, χωρίς, όμως να γίνει κάτι σημαντικό ή επικίνδυνο.
Τέλος, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου παρακολούθησης του ηφαιστείου, θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και επισημαίνουν ότι και το Μάιο του 2011 υπήρξε παρόμοια έξαρση και σεισμική δραστηριότητα, η οποία σταμάτησε χωρίς κάποιο έντονο γεγονός.
24h NewsRoom
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 30, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Έχει ξεκινήσει η ενεργή φάση του ηφαιστείου στη Σαντορίνη»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator