Οι άγγελοι θανάτου της 11ης Σεπτεμβρίου - Οι μοιραίες πτήσεις και οι ηρωικοί επιβάτες

0



 
Ακριβώς μια μέρα πριν την 11η Σεπτέμβρη, ο Άτα και ένας ακόμα αεροπειρατής, πήγαν από το Βοστόνη στο Πόρτλαντ, όπου μεταξύ άλλων έκαναν ψώνια και έφαγαν πίτσα.
Από εκεί πήγαν στο αεροδρόμιο Λόγκαν, όπου επιβιβάστηκαν μαζί με άλλους τρεις συντρόφους τους στην πτήση 11 της American Airlines.
Στη συγκεκριμένη πτήση, εκτός από τον Μοχάμεντ Άτα, επιβιβάστηκαν ο Γαλιντ αλ-Σέχρι, ο Γαίλ αλ-Σέχρι, ο Αμπντουλαζίζ αλ-Ομάρι και ο Σαταμ αλ Σουκάμι.
"Έχουμε καταλάβει μερικά αεροπλάνα. Μείνετε ήσυχοι και θα είστε καλά. Επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο. Μην κινηθεί κανείς. Αν δοκιμάσετε τίποτα θα θέσετε σε κίνδυνο τον εαυτό σας και το αεροπλάνο. Μην κουνηθεί κανείς. Επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο" είπε ο Άτα στους έντρομους επιβάτες, μιλώντας από το πιλοτήριο.
Άθελά του όμως ειδοποίησε για την αεροπειρατεία, καθώς το μήνυμά του το άκουσαν και στον πύργο ελέγχου. Λίγο αργότερα οδήγησε το Boeing 767-223, της πτήσης 11  στον Βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.
 
Η δεύτερη ομάδα αεροπειρατών κατέλαβε το Boeing 767-222 της πτήσης 175 της United Airlines, η πρόσκρουση του οποίου στο Νότιο Πύργο, έμελλε να μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση, καθώς τα τηλεοπτικά δίκτυα είχαν διακόψει το πρόγραμμά τους για να ενημερώσουν για την πρώτη επίθεση.
Στη συγκεκριμένη πτήση, επιβιβάστηκαν οι Μαρβάν αλ-Σέχι, Φαγιέζ Μπανιχάμαντ, Μοχαντ αλ-Σέχρι, Χάμζα αλ Γκάμντι και Αχμέντ αλ-Γκάμντι.
Μια αεροσυνοδός είχε προλάβει να ειδοποιήσει έναν μηχανικό της United Airlines, ότι το αεροπλάνο είχε καταληφθεί και οι τρομοκράτες είχαν σκοτώσει το πλήρωμα.
 
Το τρίτο αεροπλάνο, ένα Boeing 757-223, της πτήσης 77 της American Airlines έπεσε στο Πεντάγωνο.
Οι αεροπειρατές που το κατέλαβαν, χωρίς να σκοτώσουν κάποιον από τους επιβαίνοντες (μέχρι τη συντριβή), ήταν οι Χανί Χαντζούρ, καλίντ αλ-Μιντχαρ, Μαχέντ Μοκέντ, Ναβάφ αλ-Χαζμί και Σαλεμ αλ-Χαζμί.
Οι δύο πρώτοι ταξίδεψαν στην πρώτη θέση, ενώ οι Μιντχάρ και Χαζμί, ήταν στις λίστες του FBI, χωρίς όμως να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στην επιβίβασή τους.
 
Στο τέταρτο και τελευταίο αεροσκάφος (Boeing 757-222, πτήση 93 της United Airlines)  δεν επιβιβάστηκαν πέντε, αλλά τέσσερις τρομοκράτες. Επρόκειτο για τους Ζιάντ Τζάρα, Αχμέντ αλ-Χαζνάουι, Αχμέντ αλ-Νάμι και Σαίντ αλ-Γκάμντι.
Ο Τζάρα, μίλησε και αυτός στους επιβάτες. "Κυρίες και κύριοι εδώ ο πιλότος. Παρακαλώ, μείνετε στις θέσεις μας. Έχουμε βόμβα μαζί μας. Παραμείνετε ήσυχοι. Επιστρέφουμε στο αεροδρόμιο, όπου θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις μας".
Ωστόσο, οι επιβάτες δεν τον άκουσαν και αποφάσισαν να μην πεθάνουν αμαχητί. Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ανοικτή περιοχή στη νοτιοδυτική Πενσυλβάνια. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η πτήση κατευθυνόταν προς την Ουάσινγκτον με στόχο το Καπιτώλιο ή το Λευκό Οίκο.
Το γεγονός ότι οι αεροπειρατές απέτυχαν να οδηγήσουν το αεροσκάφος στο στόχο, είναι πιθανό να οφείλεται στην αντίσταση των επιβατών, οι οποίοι προσπάθησαν να επανακτήσουν τον έλεγχο...
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 11, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι άγγελοι θανάτου της 11ης Σεπτεμβρίου - Οι μοιραίες πτήσεις και οι ηρωικοί επιβάτες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator