Τα "πήρε" όλα ο Πέτρος, αλλά και τα "έδωσε όλα ...... στον Γιάννη !!!

0


Μας είχε προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και μας έβαλε σε βαθιές σκέψεις η ξαφνική δημόσια ανάμειξη του γνωστού Κορίνθιου επιχειρηματία Γιάννη Λαρσινού, με μια “μυστήρια” πολιτική δήλωση στον δημοσιογράφο Γιάννη Λάμπρου (γνωστές οι σχέσεις των δύο ανδρών).
Θυμόσαστε όλοι εκείνη την περίφημη δήλωση “Τα πήρε όλα ο Πέτρος Τατούλης” που αποδιδόταν στον Γιάννη Λαρσινό και μάλιστα αναδημοσιεύτηκε και από το επίσημο site της Περιφέρειας Πελοποννήσου (αν είναι δυνατόν!)
Λίγες μέρες μετά λάβαμε την ανακοίνωση του περιφερειακού συμβούλου Θανάση Πετράκου που καταγγέλλει ως παράνομη την “Χορήγηση άδειας τεχνικής ανασυγκρότησης στην εταιρεία Λαρσινός Α.Ε. στη Βελιγοστή» από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Ιδιαίτερα μάλιστα αποκαλυπτικός και καυστικός ο Θανάσης Πετράκος ρωτάει τον Περιφερειάρχη:
Είναι γνωστό ότι προθεσμία «τεχνικής ανασυγκρότησης» δίνεται σε μονάδες οι οποίες διαθέτουν άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, έχουν εγκεκριμένη ΜΠΕ, αλλά δεν την τηρούν. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν εσείς, δίνετε άδεια τεχνικής ανασυγκρότησης σε μία εταιρεία, η οποία δεν διαθέτει τίποτα από τα παραπάνω και μάλιστα για διάστημα 10 μηνών; Δηλαδή επιτρέπετε να συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς καμία άδεια.”
Θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε στοιχειωδώς σκεπτόμενος πολίτης να κάνει κάποιους συνειρμούς για την δήλωση Λαρσινού που λίγες μέρες πριν του είχε χορηγηθεί η σημαντικότατη αλλά και  καταγγελλόμενη ως “παράνομη άδεια”, από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Για να βγάλετε μόνοι σας ήρεμα και αβίαστα τα δικά σας συμπεράσματά διαβάστε το δημοσίευμα του Γιάννη Λάμπρου στον Μοριά.gr και την ανακοίνωση καταγγελία του κ.Θανάση Πετράκου που κατά σύμπτωση “επνίγει” από την συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών ΜΜΕ.

============

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΜΠΡΟΥ:

ΛΑΡΣΙΝΟΣ: Τα πήρε όλα ο Πέτρος Τατούλης χθές

Ο Γιάννης Λαρσινός είναι ένας απο τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους επιχειρηματίες στην Πελοπόννησο.Ο Ομιλος Λαρσινού προσεγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ τζίρο τον χρόνο και έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.Ο γνωστός επιχειρηματίας είναι βαθειά πολιτικοποιημένος αλλά σπάνια...
παίρνει θέση σε πολιτικά θέματα.

Τον συναντήσαμε το πρωί και είχαμε μαζί του μία αποκαλυπτική κουβέντα που αφορούσε τα περιφερειακά πράγματα και τις εξελίξεις στο χθεσινοβραδινό περιφερειακό συμβούλιο.

"Πρέπει να ομολογήσουμε ότι χθές το βράδυ ο Πέτρος Τατούλης απέδειξε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ότι είναι ο απόλυτος επικυρίαρχος στην Πελοπόννησο. Οι 35 ψήφοι που πήρε είναι ουσιαστικά και τυπικά η απόλυτη ψήφος εμπιστοσύνης απο το περιφερειακό συμβούλιο.
Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς οτι ελάχιστες μέρες πριν είχε ουσιαστικά αποπέμψει τον αντιπεριφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ στην Μεσσηνία η χθεσινή του επικράτηση παίρνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση. Και τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, άσχετα απο το πρόσωπο του κ.Μπουλούκου κυριολεκτικά υποκλίθηκαν στον ικανότατο πολιτικό Πέτρο Τατούλη.Οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε και να του το αποδώσουμε."

Πολιτικά έχει απόλυτο δίκιο ο κ.Λαρσινός αφού ακόμα και οι φίλοι του Χρήστου Μαλαπάνη πειθάρχησαν.Οσο δε αφορά την ΔΙΑΛΥΣΗ κυριολεκτικά η οποία επήλθε στον συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου αυτή δεν πρέπει να έχει προηγούμενο στην αυτοδιοικητική ιστορία. Οι πάντες είχαν ο καθένας μόνος του μιλήσει με τον κ. Τατούλη και είχαν δώσει τα χέρια. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως του κ.Σωτηρόπουλου...Απο εδώ και πέρα λοιπόν τα κεφάλια μέσα..!

============
ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ:


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: «Χορήγηση άδειας τεχνικής ανασυγκρότησης στην εταιρεία Λαρσινός Α.Ε. στη Βελιγοστή»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,
Στις 17/6/2011 χορηγήσατε στην εταιρεία παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος «Λαρσινός Α.Ε.» προθεσμία για τεχνική ανασυγκρότηση μέχρι 29/4/2012, στην περιοχή «Καραξείνια» της Τ.Κ. Βελιγοστής του Δήμου Μεγαλόπολης.
Γνωρίζετε ότι η εν λόγω εταιρεία λειτουργεί μονάδα παραγωγής ετοίμου σκυροδέματος χωρίς να διαθέτει άδεια εγκατάστασης, άδεια λειτουργίας και χωρίς να έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας της, αφού δεν έχει καν καταθέσει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ο λόγος είναι ότι η εν λόγω μονάδα είχε δημιουργηθεί από το «Μορέα» για την τροφοδότηση με σκυρόδεμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολη – Καλαμάτα. Είναι γνωστό ότι ο «Μορέας» υπάγεται σε ειδική εξαίρεση λόγω της σύμβασης παραχώρησης και με καταληκτική λειτουργία μέχρι 12 μήνες. Η μονάδα μεταβιβάστηκε στη συνέχεια στην εταιρία «Λαρσινός Α.Ε.».
Επίσης μετά από καταγγελίες έξι πολιτών της περιοχής, οι οποίοι έχουν προσφύγει σήμερα και στο Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, διενεργήθηκε έλεγχος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας στις 9/11/2010 και επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, διότι διαπιστώθηκε η σύννομη λειτουργία της εταιρείας και ότι η λειτουργία της έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Στη συνέχεια, στις 24/1/2011, η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας διαπίστωσε τα ίδια και υπέβαλε νέο πρόστιμο 3.900 ευρώ!!!
Παρ’ όλα αυτά, εσείς, στις 17/6/2011, όπως αναφέρω και πιο πάνω, δώσατε προθεσμία για τεχνική ανασυγκρότηση έως 29/4/2012, με το αιτιολογικό ότι «…η συνέχιση της λειτουργίας της ανωτέρω μονάδας δεν προκύπτει άμεσος κίνδυνος για το περιβάλλον…»!!!
Σας ερωτώ λοιπόν:
1. Με ποιο άρθρο και ποιού νόμου μπορεί ο «Μορέας», ο οποίος δεν υποχρεούται σε υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις, να μεταβιβάζει το παρασκευαστήριο ετοίμου σκυροδέματος σε άλλη εταιρεία, η οποία να το χρησιμοποιεί, όχι μόνο για τον αυτοκινητόδρομο; Έχετε ελέγξει αν αυτό είναι σύννομο;
2. Πώς, ενώ τα πορίσματα των Υπηρεσιών και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αρκαδίας, αλλά και στη συνέχεια της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας επιβάλλουν πρόστιμα, «επειδή από τις πράξεις και παραλείψεις της εταιρείας προκαλείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος και κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία», εσείς στη συνέχεια δίνετε άδεια τεχνικής ανασυγκρότησης με το αιτιολογικό ότι «…η συνέχιση της λειτουργίας της ανωτέρω μονάδας δεν προκύπτει άμεσος κίνδυνος για το περιβάλλον…»;
3. Γιατί, ενώ λειτουργεί χωρίς άδειες και εγκατάστασης και λειτουργίας και ΜΠΕ, δεν έχετε σταματήσει τη λειτουργία της;
4. Είναι γνωστό ότι προθεσμία «τεχνικής ανασυγκρότησης» δίνεται σε μονάδες οι οποίες διαθέτουν άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, έχουν εγκεκριμένη ΜΠΕ, αλλά δεν την τηρούν. Με ποιο δικαίωμα λοιπόν εσείς, δίνετε άδεια τεχνικής ανασυγκρότησης σε μία εταιρεία, η οποία δεν διαθέτει τίποτα από τα παραπάνω και μάλιστα για διάστημα 10 μηνών; Δηλαδή επιτρέπετε να συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς καμία άδεια.
Έχω τη γνώμη, κ. Περιφερειάρχη, ότι έχετε σοβαρότατες ευθύνες για όλα αυτά και πρέπει να δώσετε συγκεκριμένες απαντήσεις. Επιπλέον θέλω να τονίσω ότι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν ότι έχουν αποβιώσει ζώα τους, που βόσκουν γύρω από τη μονάδα.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
Δημοσίευση: Αυγούστου 10, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα "πήρε" όλα ο Πέτρος, αλλά και τα "έδωσε όλα ...... στον Γιάννη !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator