ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ !

0


ceb1ceb3ceb1cebd1
Με την φράση αυτή να αποτελεί το κυρίαρχο νόημα ενός ψηφίσματος της ανοιχτής συνέλευσης της πλατείας περιβολάκια Κορίνθου οι αγανακτισμένοι της Κορίνθου αποφάσισαν αύριο Τρίτη να επισκεφθούν τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών νομού Κορινθίας και να τους επιδόσουν το ψήφισμα-απόλυσή τους!
Δείτε το σχετικό ψήφισμα:
Ψήφισμα ανοιχτής συνέλευσης πλατείας “Περιβολάκια” Κορίνθου προς βουλευτές νομού Κορινθίας
Κύριοι/κυρίες εμείς σας προσλάβαμε και εμείς σας απολύουμε.
Δεν μας εκπροσωπείτε πια.
Δεν σεβαστήκατε την χώρα που μας μεγάλωσε.
Δεν σεβαστήκατε τους ηλικιωμένους.
Δεν σεβαστήκατε τα όνειρα των παιδιών μας.
Δεν σεβαστήκατε τίποτα και ένα είναι το μόνο σίγουρο.
Ότι δεν θα μείνετε ατιμώρητοι.
Η αυτοοργάνωση στις πλατείες θα φέρει την καταιγίδα στα κεφάλια σας.
Ανοιχτή συνέλευση πλατείας “Περιβολάκια” Κορίνθου
Εν τω μεταξύ στα πλαίσια του 3ου Πανευρωπαϊκού ξεσηκωμού, χθες Κυριακή 12 Ιουνίου, η ανοιχτή συνέλευση της πλατείας “Περιβολάκια” Κορίνθου, διοργάνωσε ανταλλακτικό-χαριστικό παζάρι αλληλεγγύης.
.. σε μια προσπάθεια διεύρυνσης των πρακτικών μοιράσματος και ανταλλαγής,
.. σε μια προσπάθεια δημιουργίας δομών Αλληλέγγυας Οικονομίας και ανάπτυξης Δημιουργικών Αντιστάσεων,
.. σε μια προσπάθεια εμπλουτισμού και διάχυσης της κριτικής μας στα καταναλωτικά -αναπτυξιακά πρότυπα της κοινωνίας
όπως ενημερώνουν οι οργανωτές:
“Φέρνουμε οτιδήποτε, αρκεί να είναι σε καλή κατάσταση: ρούχα (πλυμένα & σιδερωμένα) παπούτσια (αχρησιμοποίητα), βιβλία, παιχνίδια, cd, διακοσμητικά κλπ.. Ό, τι συγκεντρωθεί χαρίζεται χωρίς χρήματα ενώ μπορούμε να πάρουμε ακόμα κ αν δεν έχουμε κάτι να χαρίσουμε. Κάτι που δεν μας είναι χρήσιμο πλέον, μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον/α άλλον/η, επεκτείνοντας έτσι κύκλο ζωής του.
Το χαριστικό -ανταλλακτικό παζάρι δεν σημαίνει φιλανθρωπία ή άδειασμα της αποθήκης και της ντουλάπας μας αλλά αλληλεγγύη . Ο σκοπός είναι η επαναχρησιμοποίηση αντί της αχρήστευσης των αντικειμένων αλλά και η ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική κοινωνία. Χωρίς αντίτιμο σημαίνει προσφέρω, μοιράζομαι!”
Και χθες το βράδυ δεκάδες άτομα- κυρίως νέοι - ήρθαν στα περιβολάκια και δημιούργησαν μια πολύ καλή συγκέντρωση στην οποία κυριαρχούσε δυναμική συντροφική ενωτική και ειρηνική ατμόσφαιρα.
Το κεντρικό μήνυμα:
Δεν θα φύγουμε από την πλατεία αν δεν φύγει πρώτα από τη χώρα μας η Τρόικα και η Κυβέρνηση!
Παράλληλα στη χθεσινή συγκέντρωση προβλήθηκε  το ντοκιμαντέρ του ΕΞΑΝΤΑ “Πεθαίνοντας στην Αφθονία”
σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Αυγερόπουλου.
«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε έθνη.
Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τον κόσμο».
Χένρι Κισινγκερ 1974
Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία μέλους της ανοιχτής συνέλευσης για τον υπεροπτικό αλλά και εκφοβιστικό τρόπο που αντιμετώπισε το περασμένο Σάββατο στη λαϊκή αγορά Κορίνθιος-α βουλευτής νεαρά άτομα από τα “perivolakia .gr” που πήγαν να δώσουν αντίγραφο από ψηφίσματα της ανοιχτής συνέλευσης.
 sfedona.gr
Δημοσίευση: Ιουνίου 13, 2011

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΟΥΜΕ !"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator