Β. Κελλάρης: «Χρήματα για το τμήμα Περιβάλλοντος δεν υπάρχουν, ενώ υπάρχουν χρήματα για ταξίδια στη Σικελία»

0



Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ κ. Κελλάρης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Όταν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων επικρίναμε τον τότε Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του Δήμου Σικυωνίων κο Λεονάρδο για την απαράδεκτη κατάσταση σχετικά με την καθαριότητα του χωριού μας, για την οποία και ο πρόεδρος του Δ.Δ. κος Δριτσόπουλος είχε έλθει σε ρήξη με τους αρμόδιους, δεν γνωρίζαμε τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος.
Σήμερα, λοιπόν, που γνωρίζουμε, θέλουμε να ενημερώσουμε την τοπική μας κοινωνία για τα όσα συμβαίνουν σε ένα τμήμα του Δήμου, που κατά την άποψή μας, είναι και το πιο σημαντικό. Οι υπάλληλοι που υπηρετούν εκεί και που είναι γνωστοί για το ήθος τους και την εργατικότητά τους, έχουν περιέλθει σε απόγνωση και με πολύ μεγάλη δυσκολία ανταποκρίνονται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.
Το τμήμα περιβάλλοντος εκπέμπει SOS κάθε χρόνο σχετικά με την εγκατάλειψη που επιδεικνύεται από τη δημοτική αρχή σε ότι αφορά τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού, την ώρα που ανάγκες συνεχώς αυξάνονται.
Έχει αποστείλει έγγραφα προς τον Δήμαρχο, πρόεδρο Δ.Σ. και τους αντιδημάρχους (αρ. πρ. 18756/08 και 21125/09) με τα οποία όχι μόνο επισημαίνει τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό, αλλά και σε υποδομές και σε εξοπλισμό.
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την αντικειμενική αδυναμία ανταπόκρισης της υπηρεσίας στις υπηρεσιακές ανάγκες και γι’ αυτό το λόγο έχει εφαρμοστεί η τακτική «της μη χορήγησης αδειών». Υπάρχουν υπάλληλοι που το 2009 δεν πήραν την άδειά τους, ορισμένοι δε, έχουν υπόλοιπα του 2008!! Έχει επισημανθεί επίσης, ότι δεν υπάρχει τεχνικός ασφαλείας, και γιατρός εργασίας!!
Για να καταλάβει κανείς σε τι δεινή κατάσταση έχει περιέλθει το τμήμα περιβάλλοντος που υποτίθεται ότι αποτελεί την «βιτρίνα» του Δήμου, σας πληροφορούμε τα εξής καταπληκτικά:
1) Υπάρχουν δυο μηχανήματα έργου JCB και κανένας χειριστής
2) Υπάρχουν τρία γερανοφόρα-καλαθοφόρα οχήματα και κανένας χειριστής
3) Υπάρχουν πέντε φορτηγά και μετά βίας κυκλοφορεί μόνο ένα για την αποκομιδή των αχρήστων
4) Υπάρχει ένα πλυντήριο κάδων και κανένας χειριστής. Γι’ αυτό και οι κάδοι δεν πλένονται ποτέ!
5) Υπάρχουν τρία σάρωθρα και ένας χειριστής
6) Λειτουργούν τρία απορριμματοφόρα ενώ αναγκαίουν τέσσερα
Κι ενώ υπάρχουν όλα τα παραπάνω ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΊΝΗΣΗΣ!! Δηλαδή και η συντήρηση εξακολουθεί μέχρι σήμερα ζητούμενη!!! Αυτή προφανώς ήταν και η αιτία που πριν λίγα χρόνια θρηνήσαμε δυο άτυχους δημοτικούς υπαλλήλους! Και παρ’ ότι καταδικάστηκε ο τότε αντιδήμαρχος, η αδιαφορία συνεχίζεται. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι τα ανακυκλώσιμα καταλήγουν στη χωματερή. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι προχθές Τετάρτη 24/3 απεφεύχθει νέα τραγωδία, όταν απορριμματοφόρο στη θέση Αρκούδα έμεινε ξαφνικά με τρεις τροχούς και από θαύμα δεν θρηνήσαμε νέα θύματα!
Μόνιμη δικαιολογία τους «δεν υπάρχουν χρήματα»! Όμως, για να πηγαίνουν στη Σικελία 10-13 άτομα κάθε φορά και για δεκάδες «πλασματικές» υπερωρίες σε κάποιους, υπάρχουν χρήματα! Αυτά προς το παρόν»



Δημοσίευση: Μαρτίου 31, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β. Κελλάρης: «Χρήματα για το τμήμα Περιβάλλοντος δεν υπάρχουν, ενώ υπάρχουν χρήματα για ταξίδια στη Σικελία»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator