Ανθρώπινο τέρας σκότωσε αρκουδάκι και το ακρωτηρίασε

0


arkoudakiΆγνωστος δολοφόνησε και στη συνέχεια ακρωτηρίασε μια νεαρή θηλυκή αρκούδα, σε δασική περιοχή του νομού Καστοριάς. Τη νεκρή από πυροβολισμό αρκουδίτσα, ηλικίας 3 έως 4 ετών, εντόπισαν μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ», σε δασική περιοχή του δήμου Νεστορίου Καστοριάς. Το άτυχο ζώο είχε κομμένο το ένα του αυτί, ενώ από την αυτοψία που διενεργήθηκε από κτηνίατρο της «Καλλιστώ», διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό είχε συμβεί πριν από ένα μήνα.
«Τα τελευταία δύο χρόνια σκοτώθηκαν 23 αρκούδες μόνο στην περιοχή της Πίνδου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η περιβαλλοντική οργάνωση και προσθέτει ότι «ο δράστης και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Εξάλλου, μέχρι σήμερα ποτέ δεν έχει βρεθεί και δεν έχει καταδικαστεί κανένας υπαίτιος παρόλο που τα περιστατικά παράνομης εξόντωσης αρκούδων αυξάνονται διαρκώς, ξεπερνώντας τα 120 τα τελευταία 15 χρόνια».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη ενημέρωσης της «Καλλιστώ», Ηλιάνα Μπουσιάκη, ανέφερε ότι «ο ασυνείδητος που πυροβόλησε και σκότωσε το άτυχο ζώο, δεν "αρκέστηκε" μόνο σ' αυτό. Έκοψε από το νεκρό ζώο το ένα του αυτί και το πήρε μαζί του ως λάφυρο». Επισήμανε, τέλος, πως η αρκούδα είναι απόλυτα προστατευόμενο είδος και η εξόντωσή της διώκεται ποινικά.

Bookmark and Share
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 21, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ανθρώπινο τέρας σκότωσε αρκουδάκι και το ακρωτηρίασε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator