Ο Μίκαελ Σουμάχερ επιστρέφει στις πίστες με τη Mercedes

0


Ο Μίκαελ Σουμάχερ επιστρέφει στις πίστες με τη Mercedes

Ο κορυφαίος πιλότος όλων των εποχών παίρνει ξανά θέση στο κόκπιτ μονοθεσίου της Φόρμουλα 1. Ο ζωντανός θρύλος του αθλήματος, ο Μίκαελ Σουμάχερ, επιστρέφει στις πίστες μετά τη συμφωνία του με τη Mercedes GP Petronas και βάζει φωτιά στο νέο πρωτάθλημα!

«Τώρα που γέμισαν οι μπαταρίες του πιστεύω ότι θα μας χαρίσει και πάλι συναρπαστικούς αγώνες» είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της F1 Μπέρνι Εκλεστον και συμπλήρωσε ότι ο Γερμανός πιλότος είναι ικανός να κατακτήσει ακόμη και τον τίτλο. Είναι βέβαιο ότι η επιστροφή Σουμάχερ θα δώσει μεγάλη ώθηση στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δεν χωράει αμφιβολία λοιπόν ότι η απόφασή του να γυρίσει στις πίστες είναι η είδηση της χρονιάς. Υπάρχουν βεβαίως και οι ενστάσεις από εκείνους που πιστεύουν ότι έχει πλέον μεγαλώσει και δεν θα είναι ο «Σούμι» που όλοι ξέραμε. Πάντως, οι θαυμαστές του αδημονούν για την πρώτη επανεμφάνισή του στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, στα μέσα Μαρτίου. Εξάλλου, από πέρυσι είχαν αρχίσει να κάνουν όνειρα, όταν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Φελίπε Μάσα ο Γερμανός πιλότος έγινε ο πρώτος υποψήφιος για να τον αντικαταστήσει. Τότε, το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον αυχένα μετά την πτώση που είχε από μοτοσικλέτα δεν του επέτρεψε να γυρίσει στις πίστες. Τώρα όμως, οι γιατροί έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και ο «Σούμι» ανακοίνωσε ότι μετά τις γιορτές αρχίζει εντατικό πρόγραμμα εκγύμνασης.


Χρόνια πολλά!

Ο Σουμάχερ γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1969 στο Χιρτ Χερμιλχάιμ, μια μικρή κωμόπολη κοντά στην Κολονία. Δεν ήταν παιδί εύπορης οικογένειας. Το αντίθετο μάλιστα, αφού και οι δύο γονείς του εργάζονταν σκληρά για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα. Μάλιστα, ο πατέρας του χρειάστηκε κάποια περίοδο να κάνει δύο δουλειές.

Το ταλέντο του στην οδήγηση  φάνηκε από πολύ νωρίς. Ηταν τεσσάρων ετών (!) όταν ξεκίνησε να τρέχει στα καρτ με ένα αυτοσχέδιο όχημα του πατέρα του. Δύο χρόνια αργότερα, κέρδισε την πρώτη του διάκριση σε παιδικούς αγώνες, ενώ το 1981 πήρε μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα καρτ Γερμανίας. Κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο, το 1984, το 1985 και το 1987, όταν στέφθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης στο άθλημα.

Παράλληλα, άρχισε να εργάζεται ως μηχανικός αυτοκινήτων. Ακολούθησαν επιτυχίες στη Φόρμουλα Ford και στη γερμανική Φόρμουλα 3, ενώ το 1991 μπήκε στο πρόγραμμα ανάδειξης νέων ταλέντων της Mercedes. Οπως φαίνεται, η μοίρα τού δίνει την ευκαιρία να κλείσει τον κύκλο του στην οδήγηση στην αγωνιστική ομάδα απ’ όπου ξεκίνησε!


1991, Βέλγιο

Το ντεμπούτο του στη F1 έγινε με την ομάδα Τζόρνταν της Ford το 1991 στο γκραν πρι του Βελγίου, όπου ήταν αναπληρωματικός οδηγός του φυλακισμένου Μπερτράντ Γκασό. Στα δοκιμαστικά της προηγούμενης ημέρας είχε εντυπωσιάσει, αλλά στον αγώνα στάθηκε άτυχος βγαίνοντας νοκ άουτ με πρόβλημα στον συμπλέκτη.

Μετά την παρθενική εμφάνισή του, υπέγραψε αμέσως με την Benetton-Ford, όπου έμεινε τρία χρόνια. Τo 1994 o «Σούμι» θα κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα σε μια σεζόν που στιγματίστηκε από τον θάνατο του μεγάλου πιλότου Αϊρτον Σένα. Ακολούθησε και δεύτερος τίτλος πριν μετακομίσει στη Ferrari το 1996, με τα χρώματα της οποίας έτρεξε για μία δεκαετία. Μέσα σε αυτό το διάστημα πανηγύρισε πέντε τίτλους (2000, ’01, ’02, ’03, ’04). Το 2005 όμως άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια της… πτώσης. Μάλιστα, ο ίδιος ο Σουμάχερ παραδέχθηκε πως ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Οι αλλαγές κανονισμών και οι νέοι κινητήρες κόστισαν τόσο στην ομάδα του όσο και στον ίδιο. Παρ’ ότι και την επόμενη σεζόν πάλεψε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα, η επιτυχία δεν ξαναήρθε.


ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Εκτός πίστας, έχει ένα διαφορετικό προφίλ. Ζει πολύ ήσυχα και χωρίς να φτάνει στα όρια. Είναι παντρεμένος με την Κορίνα Μπετς από το 1995, αλλά η σχέση τους ξεκίνησε πέντε χρόνια νωρίτερα. Το 1997 ήρθε στη ζωή το πρώτο τους παιδί, η Τζίνα-Μαρία, και δύο χρόνια αργότερα ο Μικ. Εχει κερδίσει πάρα πολλά χρήματα από τη F1, τις διαφημίσεις και τους χορηγούς. Ομως, η περιουσία του έχει μεγαλώσει και από τα επιχειρηματικά ανοίγματα που έχει κάνει. Ζει με την οικογένειά του στην Ελβετία και στο ενεργητικό του έχει αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο. Είναι επίσης πρέσβης της UΝESCO.


Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ

Ο 41χρονος Μίκαελ Σουμάχερ είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 2006, έχοντας καταγράψει ήδη μια σειρά εντυπωσιακών ρεκόρ. Στην κατοχή του βρίσκονται τα περισσότερα πρωταθλήματα (επτά, εκ των οποίων τα πέντε με τη Ferrari και τα άλλα δύο με την Benetton), ενώ στο βιογραφικό του ξεχωρίζουν οι περισσότερες νίκες (91), οι περισσότεροι ταχύτεροι γύροι (76), οι περισσότερες pole positions (68) και οι περισσότερες νίκες ανά σεζόν (13).
Espressonews.gr
Bookmark and Share
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 05, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Μίκαελ Σουμάχερ επιστρέφει στις πίστες με τη Mercedes"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator