Νέες έρευνες για τα "οφέλη" των κινητών στην υγεία!

0


Νέες έρευνες για τα "οφέλη" των κινητών στην υγεία!

Oχι μόνο δεν βλάπτουν την υγεία, αλλά την ωφελούν κιόλας! Αυτό έρχεται να δείξει νέα έρευνα σε σχέση με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, η επικινδυνότητα των οποίων έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων. Μελετητές από το Πανεπιστήμιο της νότιας Φλόριντα διαπίστωσαν ότι τα κινητά τηλέφωνα όχι μόνο δεν αυξάνουν τις πιθανότητες πρόκλησης καρκίνου του εγκεφάλου και Αλτσχάιμερ, αλλά αντιθέτως βελτιώνουν τη μνήμη και καταπολεμούν τα συμπτώματα άνοιας.

Σε πειράματα που πραγματοποίησαν σε ποντίκια ο καθηγητής Γκάρι Αρεντας και οι συνεργάτες του παρατήρησαν ότι η μακροχρόνια χρήση των κινητών τηλεφώνων ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία. «Εντυπωσιαστήκαμε όταν ανακαλύψαμε ότι η έκθεση στα κινητά τηλέφωνα, όταν ξεκινούσε από τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής τους, έδειχνε να προστατεύει τη μνήμη των ποντικιών που ήταν γενετικά προγραμματισμένα να αναπτύξουν συμπτώματα της νόσου του Αλτσχάιμερ. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό όμως ήταν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των κινητών κατάφεραν να αντιστρέψουν τις βλάβες στη μνήμη των γερασμένων ποντικιών που έπασχαν από την εν λόγω νόσο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Αρεντας, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν εξέθεταν τα ποντίκια στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα των κινητών τηλεφώνων αυτά εξάλειφαν τις εναποθέσεις της βλαβερής β-αμυλοειδούς πρωτεΐνης στον εγκέφαλο των τρωκτικών. Πρόκειται ουσιαστικά για τη βλαβερή πρωτεΐνη που δυσχεραίνει όλες τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Στην έρευνα της οποίας τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Journal of Alzheimer's Disease» συμμετείχαν 96 ποντίκια, κάποια εκ των οποίων είχαν υποβληθεί σε γενετικές τροποποιήσεις προκειμένου να εμφανίσουν τα προβλήματα μνήμης που αντιμετωπίζουν όσοι υποφέρουν από Αλτσχάιμερ. Τόσο τα φυσιολογικά ποντίκια όσο και τα γενετικά τροποποιημένα εκθέτονταν δύο φορές τη μέρα για μία ώρα σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα κινητών τηλεφώνων για διάστημα επτά ώς εννέα μηνών. Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι όσα εκθέτονταν σε νεαρή ηλικία -προτού εμφανίσουν δηλαδή συμπτώματα άνοιας- απολάμβαναν την προστατευτική δράση των κινητών τηλεφώνων πάνω στις γνωστικές τους ικανότητες.
Espressonews.gr
Bookmark and Share
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 08, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νέες έρευνες για τα "οφέλη" των κινητών στην υγεία!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator