Διαρροή ραδιενέργειας σε συναγερμό η Γερμανία

0


Επιμέλεια: Μίκα Κοντορούση

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής οι κάτοικοι στη δυτική Γερμανία, μετά τη διαρροή ραδιενέργειας που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στην περιοχή Gronau.

Το ατύχημα συνέβη το βράδυ της Πέμπτης και από τη διαρροή ένας εργαζόμενος μεταφέρθηκε άμεσα σε πλησιέστερο νοσοκομείο, εξαιτίας των έντονων αναπνευστικών προβλημάτων και των τραυματισμών στο σώμα του. Ο εργαζόμενος τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες, αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών Γιοακίμ Νόιζερ "ήδη πηγαίνει καλύτερα και όποιος θέλει, μπορεί να τον επισκεφτεί".

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της βρετανικής εταιρίας Urenco, η οποία διαχειρίζεται μονάδες εμπλουτισμού ουρανίου για πυρηνικές εγκαταστάσεις η διαρροή παρουσιάστηκε σε τμήμα προετοιμασίας των δοχείων αποθήκευσης που λειτουργεί από το 1985, αλλά μέχρι στιγμής τα αίτια εκδήλωσης της διαρροής παραμένουν άγνωστα.

Χαμηλά ήταν τα ποσοστά εκπομπής ραδιενέργειας στο περιβάλλον, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν σχεδόν αμέσως στο σημείο, ενώ η ίδια εταιρία εφησύχασε τους κατοίκους, υπογραμμίζοντας "ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο να αναβιώσουν ένα καινούργιο Τσέρνομπιλ".

"Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι συνέβη. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι όλα τα συστήματα ασφαλείας λειτούργησαν αμέσως και έτσι δεν υπήρξε ραδιενεργή μόλυνση στην περιοχή", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Η Αρχή Επίβλεψης των Πυρηνικών Εγκαταστάσεων αξιολογεί όλα τα στοιχεία για να καθορίσει το επίπεδο σοβαρότητας του περιστατικού, ενώ την ίδια ώρα, η οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος BBU ζήτησε το άμεσο κλείσιμο του εργοστασίου, θεωρώντας ότι το ατύχημα θυμίζει έντονα τα περιστατικά που συνέβησαν στην πυρηνική μονάδα στο Hanau της Γερμανίας, η οποία και τελικά προχώρησε στην οριστική διακοπή της λειτουργία της.
Bookmark and Share
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 22, 2010

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Διαρροή ραδιενέργειας σε συναγερμό η Γερμανία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator