Ο εγκέφαλος το σημαντικότερο σεξουαλικό όργανο της γυναίκας

0


Ο εγκέφαλος το σημαντικότερο σεξουαλικό όργανο της γυναίκας

Ενα φάρμακο που μέχρι πρότινος είχε αντικαταθλιπτική δράση υπόσχεται να χαρίζει στο εξής νύχτες πάθους στις γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο. Οι επιστήμονες είδαν ότι η γυναικεία έκδοση χαπιών -όπως εκείνα που χορηγούνται στους άντρες- ναι μεν κατάφερε να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα, αλλά όχι και να απογειώσει τη γυναικεία λίμπιντο. Ετσι, αποφάσισαν να ποντάρουν αυτή τη φορά πιο… ψηλά, με ένα φάρμακο που δρα κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Ο λόγος για το ενεργό συστατικό flibanserin της γερμανικής εταιρείας Boehringer, το οποίο πέρασε με επιτυχία και τα τελευταία στάδια των δοκιμών, καταφέρνοντας να χαρίσει αυξημένη ερωτική επιθυμία και ικανοποιητικές σεξουαλικές επαφές σε γυναίκες που υπέφεραν από μειωμένες ορμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις δοκιμές συμμετείχαν γυναίκες που βρίσκονταν στη φάση της προεμμηνόπαυσης και υπέφεραν από τη λεγόμενη «διαταραχή υποτονικής ερωτικής επιθυμίας».

Η γερμανική εταιρεία έχει ζητήσει ήδη άδεια πώλησης του συγκεκριμένου φαρμάκου από τις αμερικανικές αρχές. Την περασμένη Κυριακή παρουσίασε τα επίσημα αποτελέσματα των πειραμάτων της στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για τη Σεξουαλική Ιατρική, που πραγματοποιήθηκε στη Λιόν. Οι υπεύθυνοι της γερμανικής εταιρείας επισήμαναν ότι το φάρμακο, που αναμένεται να περάσει στην ιστορία ως η πρώτη μη ορμονική θεραπεία για τη χαμηλή γυναικεία λίμπιντο, θα λαμβάνεται μία φορά την ημέρα.

«Τα αποτελέσματα του φαρμάκου είναι ξεκάθαρα. Τα πειράματα που έγιναν πάνω σε 5.000 Ευρωπαίες και Αμερικανίδες, ηλικίας 18 έως 45 ετών, έδειξαν αύξηση 40% των ημερών κατά τις οποίες είχαν σεξουαλικές επαφές ή αισθάνονταν έντονη επιθυμία για να έχουν» δήλωσε η Ροσέλα Νάπι, καθηγήτρια Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάβια και συντονίστρια της μελέτης στην Ευρώπη. «Το φάρμακο δρα στο επίπεδο των νευροδιαβιβαστών, δηλαδή πάνω στη σεροτονίνη, την ντοπαμίνη και τη νοραδρεναλίνη. Ανάβει τον πόθο, κάνει λιγότερο αισθητό το στρες και χαρίζει ενέργεια στη σχέση με τον παρτενέρ. Εχει την ιδιότητα να καταστέλλει το υπερεγώ και να αναδεικνύει την πιο ενστικτώδη πλευρά της γυναίκας».
Το σημαντικότερο σεξουαλικό όργανο της γυναίκας είναι ο εγκέφαλος.

Διότι εκεί είναι όπου επιδρά το νέο χάπι, το οποίο περιγράφεται ως το βιάγκρα των γυναικών.

Γιατροί που ήλεγχαν ένα νέο αντικαταθλιπτικό χάπι διαπίστωσαν ότι δεν βελτίωνε τη διάθεση, ήταν όμως αναπάντεχα αποτελεσματικό για την ενίσχυση της γυναικείας λίμπιντο. Ακολούθησαν τρεις κλινικές δοκιμές, οι οποίες έδειξαν πως το φάρμακο fibanserin βελτιώνει σημαντικά τη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση στις γυναίκες. Υπενθυμίζεται ότι και το viagra ελεγχόταν ως καρδιολογικό φάρμακο τη δεκαετία του 1990, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε ευχάριστη παρενέργεια.

Η λίμπιντο
Ωστόσο το fibanserin διαφέρει κατά το ότι ενεργεί στον εγκέφαλο και όχι στα γεννητικά όργανα, εξηγεί ο Τζον Θορπ, καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, ο οποίος ηγήθηκε των ερευνών. Σύμφωνα με τον καθηγητή, «ουσιαστικά πρόκειται για ένα είδος βιάγκρα για γυναίκες, υπό την έννοια ότι η μειωμένη επιθυμία ή λίμπιντο είναι το πιο συνηθισμένο γυναικείο σεξουαλικό πρόβλημα, όπως η στυτική δυσλειτουργία για τους άνδρες. Κάναμε πολλαπλές κλινικές δοκιμές και γυναίκες που παρουσίαζαν χαμηλή λίμπιντο ανέφεραν σημαντικές βελτιώσεις στη σεξουαλική επιθυμία και ικανοποιητικές σεξουαλικές εμπειρίες». Επικριτές υποστηρίζουν πως οι φαρμακοβιομηχανίες υπερβάλλουν τη φύση και την έκταση των σεξουαλικών προβλημάτων των γυναικών για να δημιουργήσουν νέες αγορές και υιοθετούν μια υπερβολικά μηχανιστική προσέγγιση. Σύμφωνα με τη φεμινίστρια συγγραφέα και σεξολόγο Σιρ Χάιτ, «δεν χρειαζόμαστε χάπια διέγερσης αλλά ένα νέο είδος σωματικών σχέσεων. «Υπάρχουν κάθε είδους σωματικοί, ψυχολογικοί και συναισθηματικοί λόγοι που μπορεί να απομακρύνουν μια γυναίκα από το σεξ και ένα χάπι δεν πρόκειται να τους λύσει»
ΤΑ ΝΕΑ
Bookmark and Share
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο εγκέφαλος το σημαντικότερο σεξουαλικό όργανο της γυναίκας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator