Ελπίζει στο θαύμα ο Αγγελος

1


Οσα αποθέματα δύναμης και ψυχής να διαθέτεις έρχεται κάποτε η στιγμή που λυγίζεις.
Σε αυτό το σημείο βρίσκεται σήμερα η Σπυριδούλα Καραχάλιου, μητέρα ενός 13χρονου αγοριού, που κατά τη γέννησή του διαγνώσθηκε με σπαστική τετραπληγία (σοβαρός τύπος εγκεφαλικής παράλυσης).
Οποιες προσπάθειες και να έγιναν για να μεταβεί ο Αγγελος σε Κέντρο Αποκατάστασης και να λάβει την απαιτούμενη φροντίδα δεν απέδωσαν, αφού η χώρα μας ούτε Κέντρο διαθέτει ούτε πρόθυμη είναι...
Ελπίζει πλέον σ' ένα θαύμα. Το ΙΚΑ για να της δώσει τα «εφόδια» προκειμένου να πάει το παιδί της σε Κέντρο του εξωτερικού, της ζήτησε, όπως μας λέει, αντίστοιχο χαρτί από ελληνικό Κέντρο Αποκατάστασης Παίδων που να βεβαιώνει την κατάστασή του.
- «Μα δεν υπάρχει τέτοιο Κέντρο εδώ», τους είπε.
Ούτε και οι διευθυντές ορθοπεδικής μπόρεσαν να τη βοηθήσουν.
- «Δεν μπορούμε να σας δώσουμε τη βεβαίωση που ζητάτε...»
Μη έχοντας άλλη επιλογή, η κ. Καραχάλιου άνοιξε έναν ερανικό λογαριασμό (Εμπορική 65657589) και ζητεί τη βοήθειά μας. Οσοι μπορούμε...
«Ο Αγγελος χρειάζεται καθημερινά δύο ώρες φυσικοθεραπεία, μία ώρα εργοθεραπεία και μία λογοθεραπεία προκειμένου να μη μένει στάσιμος. Το κόστος των θεραπειών ανέρχεται στα 2.000 ευρώ μηνιαίως», μας λέει η κ. Καραχάλιου. Τη ρωτάμε τι καλύπτουν τα Ταμεία. «Το ΤΕΒΕ μού δίνει ένα εξωιδρυματικό -όπως λέγεται- επίδομα 600 ευρώ τον μήνα για τη συντήρησή του. Το ΙΚΑ -σύμφωνα με τον νόμο του '71- μου δικαιολογεί τρεις φορές την εβδομάδα τις θεραπείες (φυσικοθεραπεία-εργοθεραπεία-λογοθεραπεία), δηλαδή 36 θεραπείες τον μήνα και γι' αυτές μου δίνει 500 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα όμως ίσα που μου φτάνουν για 9 φυσικοθεραπείες τον μήνα, ενώ ο Αγγελος χρειάζεται 20 από κάθε κατηγορία», λέει η κ. Καραχάλιου.
Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter




Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 28, 2009

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ελπίζει στο θαύμα ο Αγγελος"
Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ "ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ" ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΑ ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 10ΕΤΙΕΣ !

ΩΝΤΑΣ ΚΙ ΕΓΩ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ (ΣΠΑΣΤΙΚΗ 4ΠΛΗΓΙΑ) 30 ΧΡΟΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ (ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ) ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ... ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ .... ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΜΕ 10-20 % ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20-25 ΧΡΟΝΙΑ ... ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ !

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ !

Γ.ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ


2 Οκτωβρίου 2009 στις 6:04 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator