Το πόρισμα για την καταστροφική φωτιά στη ΒΑ Αττική

0


conclusion-catastrophic-fire-attiki1
Σοβαρές ελλείψεις σε συντονισμό και οργάνωση διαπίστωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, στο πόρισμα του για την καταστροφική πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.
Στο πόρισμα επισημαίνεται ότι τα πυροσβεστικά οχήματα καθυστέρησαν να μεταβούν στο τόπο της πυρκαγιάς, επειδή δεν είναι εφοδιασμένα με το σύστημα εντοπισμού GPS.
Όσον αφορά το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, δεν είχε άμεση εποπτεία των επιχειρήσεων, αφού δεν διαθέτει δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης της φωτιάς και οι πληροφορίες διαβιβάζονται μέσω ασυρμάτου και κινητών τηλεφώνων.
Επίσης ο κος Ρακιντζής τονίζει στο πόρισμα του, ότι υπήρχε έλλειψη συντονισμού και συνεργασίας στα ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος δεν είχε εικόνα για τη φωτιά 12 ώρες μετά την εκδήλωση της.
Τέλος το πόρισμα ολοκληρώνεται με την διαπίστωση της τεράστιας έλλειψης πυροσβεστών, με αποτέλεσμα να υπήρχε υπέρμετρη καταπόνηση στο ήδη υπάρχον προσωπικό, με συνέπεια να μειωθούν οι δυνατότητες τους λόγω της αναπόφευκτης κούρασης.
Το εν λόγω πόρισμα βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων.


Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter




Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 28, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πόρισμα για την καταστροφική φωτιά στη ΒΑ Αττική"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator