Η αιρετική Tori Amos επιστρέφει

0



Μια από τις σημαντικότερες γυναικείες φωνές της διεθνούς σκηνής, η συναισθηματική, αιρετική και παρορμητική Tori Amos επιστρέφει για ακόμα μία φορά. Συγκαταλέγεται στις δημιουργούς που συνδύασαν την επίθεση των θλιβερών και άχαρων στίχων της εναλλακτικής rock σκηνής με μια σαφή προσέγγιση της μουσικής της δεκαετίας του '70, δημιουργώντας ήχους που κινούνταν ανάμεσα στις ορχηστρικές εμπνεύσεις και στην ποίηση.

Επιπλέον, ξαναζωντάνεψε μουσικές παραδόσεις της δεκαετίας του '70, ενώ επίσης επανακαθιέρωσε το πιάνο ως πρωταρχικό όργανο της rock & roll σκηνής. Στο ενεργητικό της καταγράφονται δύο πολλαπλά πλατινένια, τρία πλατινένια και δύο χρυσά άλμπουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες και μια σταθερή βάση θαυμαστών.

Η τελευταία δουλειά της Αμερικανίδας συνθέτριας και τραγουδίστριας φέρει τον τίτλο «Abnormally Attracted To Sin» και διαθέτει όλα τα στοιχεία που κάνουν τις μουσικές της να ξεχωρίζουν και το κοινό της να την ακολουθεί πιστά εδώ και περίπου 20 χρόνια. Πρόκειται για το δέκατο στούντιο άλμπουμ της και το πρώτο που κυκλοφορεί σε συνεργασία με τη δισκογραφική Universal Μusic.

Όπως όλα τα άλμπουμ από το «Boys for Pele» και μετά, το «Abnormally Attracted To Sin» ηχογραφήθηκε στα Martian Studios από το σύζυγο και συνεργάτη της, Mark Hawley, και τον Marcel van Limbeek. Πρωταγωνιστές του άλμπουμ είναι η -πότε αισθαντική, πότε δυναμική- φωνή της Amos και το αγαπημένο της πιάνο Boesendorfer. «Συμπρωταγωνιστές» o κιθαρίστας Mac Aladdin, ο μπασίστας Jon Evans και ο βιρτουόζος drummer Matt Chamberlain.

Μετά τις υψηλές εννοιολογικές προσεγγίσεις που κυριάρχησαν στα «The Beekeeper» του 2005 και «American Doll Posse» του 2007, η Amos επιστρέφει σε περισσότερο λιτές μορφές. Τα 17 νέα κομμάτια προέκυψαν από την ανάγκη της να εξερευνήσει, όπως λέει η ίδια, «την εξουσία, πώς σκεφτόμαστε και πώς μπορούμε να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα να διατυπώνουμε τις δικές μας σκέψεις, να εκφράζουμε τη δική μας πνευματική και σεξουαλική ύπαρξη. Δεν χρειαζόμαστε την αποδοχή ή την έγκριση της οικογένειας και της θρησκείας». Το αποτέλεσμα είναι ένας θησαυρός γεμάτος από τους γνώριμους, σχεδόν κρυπτογραφημένους στίχους της Amos, αλλά και από μελωδικούς πειραματισμούς που αναδεικνύουν το πληθωρικό της ταλέντο.

Γνωστή για τη δημιουργική της γενναιοδωρία, συνοδεύει το «Abnormally Attracted to Sin» μ' ένα bonus DVD, που περιέχει 16 «visualettes» σκηνοθετημένα από τον Christian Lamb, ο οποίος βιντεοσκοπούσε την Amos και το συγκρότημά της κατά τη διάρκεια της περιοδείας American Doll Posse, που έκανε στάση και στη χώρα μας.
Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 03, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η αιρετική Tori Amos επιστρέφει"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator