Πάρε με στο Google...

0


LONDON - APRIL 13:  (FILE PHOTO) In this photo...

Θα το παρατηρήσατε ότι αλλάζει γοργά η μορφή των τηλεφώνων- κινητών και σταθερών- και ότι όλο και περισσότερο μοιάζουν με μικρούς υπολογιστές που υπόσχονται να κάνουν τα πάντα (εκτός από ομελέτα...). Αυτές οι αλλαγές στις λειτουργίες δημιουργούν νέες δυνατότητες που φέρνουν νέες καινοτόμους υπηρεσίες στο χέρι του σύγχρονου ανθρώπου. Υπηρεσίες καλύτερες, πιο φθηνές και πιο ανοιχτές, που συχνά δημιουργούν έντονους πονοκεφάλους στα μεγαθήρια της κλασικής τηλεφωνίας.

Μια τέτοια εφαρμογή, που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους κατόχους του iΡhone, του νέου κινητού τηλεφώνουυπολογιστή της Αpple, ήταν το Google Voice, μια καινοτόμος τηλεφωνική υπηρεσία της γνωστής Google. Μέσω αυτής οι χρήστες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν διεθνείς τηλεφωνικές κλήσεις με κόστος μόλις δύο σεντ ανά κλήση και να στείλουν γραπτά μηνύματα σε όλον τον κόσμο εντελώς δωρεάν.

Ειδικά για όσους πραγματοποιούν πολλές κλήσεις στο εξωτερικό, αυτή και μόνο η υπηρεσία θα ήταν λόγος να πληρώσουν την υψηλή τιμή των νέων τηλεφώνων, υπολογίζοντας να την αποσβέσουν γρήγορα από το χαμηλό κόστος των κλήσεων.

Αν σκέφτεστε το ίδιο κι εσείς, μάλλον χάσατε... Γιατί η υπηρεσία της Google δεν είναι πλέον διαθέσιμη στα τηλέφωνα της Αpple επειδή η τελευταία θεωρεί ότι «μιμείται» χαρακτηριστικά και λειτουργίες του iΡhone. Το ίδιο έπραξε και για δύο άλλες, παρόμοιες εφαρμογές. Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Αpple να αφαιρέσει αυτές τις υπηρεσίες, πήρε φωτιά η μπλογκόσφαιρα και πολλοί μπλόγκερ κατηγόρησαν την εταιρεία ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση επειδή οι υπηρεσίες έθιγαν τα συμφέροντα και κυρίως τον τζίρο του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού και αποκλειστικού συνεργάτη υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας της Αpple στις ΗΠΑ, την ΑΤ&Τ.

Τίποτα όμως δεν φαίνεται ότι θα μπορέσει να σταματήσει την επανάσταση των νέων τηλεφωνικών υπηρεσιών χαμηλού κόστους, που εξαπλώνονται γοργά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εκτός από την Google, εκατοντάδες μικρές και μεγάλες εταιρείες σχεδόν σε όλες τις χώρες επιτρέπουν τηλεφωνικές κλήσεις χαμηλής ή και μηδενικής χρέωσης. Παρόμοια υπηρεσία διεθνούς τηλεφωνίας με κόστος αστικής κλήσης είχε προσφέρει πρόπερσι στους αναγνώστες του και «Το Βήμα», ενώ η χρήση του SΚΥΡΕ εξαπλώνεται ταχύτερα και από τη νέα γρίπη!

Σύμφωνα με ορισμένους παρατηρητές της αγοράς, σε λιγότερο από μία πενταετία η νέα φθηνή τηλεφωνία θα οδηγήσει σε εξάλειψη της χρονοχρέωσης αλλά και της χρέωσης ανά κλήση και θα περιορίσει κατά πολύ τα έσοδα των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών οργανισμών. Αυτή η εξέλιξη είναι αναμενόμενο να τους οδηγήσει ταχύτερα στην προσφορά ενιαίων πακέτων τηλεφωνίας και Ιnternet (ή και τηλεόρασης) με σταθερή μηνιαία χρέωση, αλλάζοντας άρδην το τηλεπικοινωνιακό τοπίο. jgiannarakis@in.gr
Ι. Γιανναράκης | ΤΟ ΒΗΜΑ online
Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter
Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 18, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πάρε με στο Google..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator