Καραμανλής: “Έτοιμη η πυροσβεστική ενόψει καλοκαιριού” (...ή ψιλό γαζί)

0


NewsTime 1 Ιουν

"Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι" δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα (1/6) στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου ενημερώθηκε για την προετοιμασία ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.


Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για ετοιμότητα "τόσο από πλευράς στελεχιακού δυναμικού, όσο και από πλευράς μέσων, υλικοτεχνικής υποδομής".

Όπως σημείωσε, για το φετινό καλοκαίρι διασφαλίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς στον υπάρχοντα στόλο των 1.500 υδροφόρων οχημάτων προστέθηκαν ήδη 68 νέα και πρόκειται να παραληφθούν σύντομα άλλα 50, ενώ εντάχθηκαν ακόμη 45 βοηθητικά οχήματα.

"Σε ό,τι αφορά τα εναέρια μέσα, είναι γνωστό ότι η χώρα μας διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους μέσων αεροπυρόσβεσης διεθνώς. Για την περαιτέρω ενίσχυση αυτού του στόλου ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για τη μίσθωση 16 ελικοπτέρων" είπε.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ακόμη ότι ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 553 νέων πυροσβεστών, στα μέσα Μαΐου εισήλθαν στη Σχολή Πυροσβεστών άλλοι 240 νέοι δόκιμοι πυροσβέστες και επαναπροσλήφθησαν 5.500 εποχικοί υπάλληλοι.

"Η σημασία της αποστολής αυτής είναι αυτονόητη: Είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Η προστασία του περιβάλλοντος, του δασικού μας πλούτου και μάλιστα σε μια περίοδο που η ραγδαία κλιματική αλλαγή δημιουργεί απρόβλεπτες και εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες"
δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μοιράσου το στο Facebook

Δημοσίευσε το στο Twitter
Reblog this post [with Zemanta]
Δημοσίευση: Αυγούστου 24, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καραμανλής: “Έτοιμη η πυροσβεστική ενόψει καλοκαιριού” (...ή ψιλό γαζί)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator