ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”

1


Ένας Σκοπιανός διανοούμενος 32 ετών, ο Vasko (Vasilije) Gligorijevic [Vasko Gligorov/Васко Глигоров η Gligorijevic ] που τόλμησε εδώ και καιρό να διατυμπανίζει ότι τα Σκόπια δεν έχουν ιστορική σχέση με την Αρχαία Μακεδονία και τους Μακεδόνες και ως εκ τούτου δεν μπορούν να διεκδικούν το όνομά τους, έχει “εξαφανισθεί” από τα τέλη Ιουνίου και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχει κιόλας χάσει τη ζωή του στις φυλακές της FYROM, όπως ο ίδιος υποψιαζόταν ότι θα συμβεί, έχοντας ως δεδομένο ότι πριν μήνες είχε “εισαχθεί για θεραπεία” σε ψυχιατρείο, κατ’ απαίτηση, δήθεν, των συγγενών του!

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αναζητούν με αγωνία στοιχεία για την τύχη του Vasko (και ανάμεσά τους φίλοι του από τη Θεσσαλονίκη, ο Καθηγητής Stephen Miller, η Παμμακεδονική Αμερικής και άλλοι), απευθυνόμενοι όπου μπορούν (Υπηρεσίες σε Ευρώπη και Αμερική, Πρεσβείες στα Σκόπια, Διεθνείς Οργανώσεις κλπ). Δυστυχώς οι περισσότεροι κωφεύουν….. Και καλά οι άλλοι! Η Ελλάδα; Τι κάνει η επίσημη Ελληνική Πολιτεία με τη Διπλωματία της ; Ότι έκανε πάντα. Την πάπια…. ή, για την ακρίβεια, το μονόφθαλμο παπί.

Οι πολίτες όμως ας κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε έναν άνθρωπο που κινδυνεύει.

Είναι έγκλημα να εγκαταλειφθεί ο Vasko (και ο κάθε Vasko) από όλους μας και να πληρώσει με τη ζωή του την τόλμη του να διατυπώνει ελεύθερα τις ιδέες και τις επιστημονικές πεποιθήσεις του, για την τεκμηρίωση των οποίων έχει εργαστεί τόσο σκληρά.

Περισσότερες και αναλυτικές πληροφορίες για την ηρωική, όσο και τραγική, περίπτωση του Vasko Gligorijevic θα βρείτε στο (μακροσκελές και μόνο στα αγγλικά, δυστυχώς) κείμενο του κ. Μιλτιάδη Ηλία Μπολάρη (Miltiades Elia Bolaris) στην ιστοσελίδα:

http://www.americanchronicle.com/articles/view/111507


ΠΗΓΗ:http://www.sfedona.gr
Δημοσίευση: Αυγούστου 02, 2009

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΤΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”"
Ανώνυμος είπε...

Οι διεθνης οργανωσεις που ειναι?


2 Αυγούστου 2009 στις 12:25 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator