Απεξάρτηση από το... internet

0


Ειδικό κέντρο απεξάρτησης από το Internet λειτουργεί στην Κίνα ήδη από το 2004 και φιλοξενεί κυρίως αγόρια από 14 έως 19 ετών, τα οποία ακολουθούν ειδικές ασκήσεις ψυχοθεραπείας και στρατιωτικής νοοτροπίας- πειθαρχίας.

Η κυβέρνηση της χώρας, στην προσπάθειά της να μειώσει τα υψηλά ποσοστά εφηβικής εγκληματικότητας, αποφάσισε τη δημιουργία του συγκεκριμένου κέντρου, αλλά απαγόρευσε και τη δημιουργία νέων Internet cafe.

Παράλληλα συζητά τον περιορισμό βίαιων βιντεοπαιχνιδιών.

Σύμφωνα με απόψεις ειδικών επιστημόνων η στρατιωτική ζωή επιτρέπει στους εθισμένους να νιώσουν μέλη μιας ομάδας, με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Μέσα στις αρμοδιότητες των γιατρών της κλινικής είναι και το να παρακινούν τους ασθενείς τους να ανακαλύψουν δραστηριότητες που θα καλύψουν το κενό το οποίο δημιουργείται όταν σταματήσουν τα βιντεοπαιχνίδια.

Άλλωστε, η κύρια αιτία του φαινομένου θεωρείται πως είναι η σχέση του νέου με την οικογένειά του, οι αυξημένες απαιτήσεις των γονέων και η προσπάθεια ικανοποίησης των άλλων.

Το κατά πόσο θα μπορούσε ένα τέτοιο κέντρο να λειτουργήσει στην Ελλάδα παραμένει ένα θέμα αμφιλεγόμενο
NEWS 24
Δημοσίευση: Ιουλίου 17, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απεξάρτηση από το... internet"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator