Δωρεάν πρόσβαση σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

0


"...Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού http://www.yppo.gr/5/g5321.jsp?obj_id=88 υπάρχει κείμενο όπου αναφέρεται ποιοι έχουν δικαίωμα ελεύθερης εισόδου στα μουσεία. Μεταξύ άλλων, δικαίωμα ελεύθερης εισόδου έχουν και οι:

... 7. Δικαιούνται να αποκτήσουν "ΔΕΛΤΙΟ Ελεύθερης Εισόδου" τριετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης οι: α) Ακαδημαϊκοί β) Εκπαιδευτικοί λειτουργοί Γ'βάθμιας, Β'βάθμιας και Α'βάθμιας εκπαίδευσης. γ) Πτυχιούχοι Αρχαιολογικών και Ιστορικών Τμημάτων των Φιλοσοφικών Σχολών Χωρών της Ε.Ε. δ) Διευθυντές και μέλη Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών στην Ελλάδα. ε) Τα μέλη του ΚΑΣ, του Συμβουλίου Νεότερων Μνημείων και των Τοπικών Συμβουλίων Μνημείων. στ) Τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΑΠ. ζ) Τα μέλη του Δ.Σ. της Αρχαιολογικής Εταιρείας. η) Καλλιτέχνες μέλη του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου. θ) Συντηρητές αρχαιοτήτων, Πτυχιούχοι Σχολών Συντήρησης. ι) Πολύτεκνοι γονείς..."
Βλ. Σχετικά:
http://www.eap-forums.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=16759

Σε ερώτημά μου προς το Υπουργείο Πολιτισμού εάν δικαιούνται κάρτα εισόδου οι απόφοιτοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ και ιδιαίτερα οι απόφοιτοι του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού, η απάντηση ήταν αρνητική. Τα μηνύματά μου προς τον αρμόδιο Υπουργό, για την προφανή παράλειψη στην Υπ. απόφαση δεν απαντήθηκαν. Το μήνυμα που δόθηκε σε άλλον ενδιαφερόμενο, ήταν να διεκδικήσει την ελεύθερη πρόσβαση το Πανεπιστήμιο ή οι Σύλλογοι των φοιτητών.

Αναρωτιέμαι γιατί πρέπει κάθε φορά να διεκδικούμε το αυτονόητο; Γιατί οι διεκδικήσεις και οι επισημάνσεις απλών πολιτών, όχι απλώς δεν αξιολογούνται από την πολιτεία, αλλά ουσιαστικά καταλήγουν στα αζήτητα.

Υποτίθεται ότι ζούμε στην χώρα που θεωρείται κοιτίδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και του ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

(Μήπως είχε δίκιο τελικά ο Φαλμεράϋερ;).

http://fkomninou.blogspot.com/2009/06/blog-post.html
Δημοσίευση: Ιουλίου 13, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δωρεάν πρόσβαση σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator