Ηλεκτρονικό τσιπ ανίχνευσης απορριμμάτων

1


track-trash-system

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής στα αστικά κέντρα, που καταλήγουν όλα τα απορρίμματα, πρόκειται να αποκαλύψει μια ομάδα ερευνητών στο Ίδρυμα Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Φιλοδοξείτε ότι αν ο κόσμος μάθει τη τελική κατάληξη των οικιακών αποβλήτων θα δείξει πιο υπεύθυνη στάση ως προς τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων του.

Ένα νέο πιλοτικό σύστημα ανίχνευσης απορριμμάτων θα εφαρμοστεί στη Νέα Υόρκη, στο Σηάτλ και στο Λονδίνο.
Τα απορρίμματα είναι ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα παγκοσμίως και το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει να αποκαλύψει τη διαδικασία εναπόθεσης των καθημερινών απορριμμάτων και να δώσει έμφαση στις πιθανές ανεπάρκειες των σημερινών συστημάτων ανακύκλωσης, δήλωσε ο Carlo Ratti, προιστάμενος του εργαστηρίου του ΜΙΤ Senseable.

Το πρόγραμμα με την ονομασία «Ανίχνευση Απορριμμάτων» βασίζεται στην εθελοντική προσφορά οικιακών αποβλήτων, όπου θα τοποθετηθούν ασύρματοι δέκτες ανίχνευσης για να καταγραφεί η διαδρομή των απορριμμάτων από τη στιγμή και μετά που εναποτίθενται στους κάδους.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να καταγράψουν σε πραγματικό χρόνο τη διαδρομή των απορριμμάτων που είτε καταλήγουν σε κάποια χωματερή είτε για ανακύκλωση.

Η ομάδα επιστημόνων δήλωσαν ότι ελπίζουν το εν λόγω πρόγραμμα, να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τους ανθρώπους για να κάνουν πιο σωστές επιλογές των ειδών που καταναλώνουν και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στο κόσμο.

Οι ανιχνευτές των απορριμμάτων θα τοποθετηθούν σε διάφορες κατηγορίες αποβλήτων για να καταγράψουν τη διαδρομή τους από τη στιγμή που συλλέγονται από τους κάδους.

Το εν λόγω σύστημα είναι σημαντικό για την εντόπιση της διαδρομής των ηλεκτρονικών αποβλήτων καθώς μερικά αποστέλλονται παράνομα στην Αφρική.

Ένας άλλος σκοπός του προγράμματος είναι να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης στη πόλη της Νέας Υόρκης από 30% που είναι σήμερα σε 100%, μέχρι το 2030.

econews

Δημοσίευση: Ιουλίου 18, 2009

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ηλεκτρονικό τσιπ ανίχνευσης απορριμμάτων"
Μαρια Νικολαου είπε...

Aπό το Διμηνιό?
Προσωπικά έχω να έρθω εκεί από τα 12 περιπου...και ήταν ό,τι ωραιότερο είχα αντικρίσει.
Τότε τουλαχιστον...
Αν και εχω ριζες απο Κορινθία (μιας και η μητερα μου ειναι απο τη Στυμφαλία) και πηγαινοέρχομαι χρόνια τώρα...

Να σαι καλα
Χαιρομαι οταν με ανακαλύπτουν γιατι μου δινεται η ευκαιρια να ανακαλύψω και γω .

Καλο ΣΚ στο νομό Κορινθίας και όχι μόνο


18 Ιουλίου 2009 στις 1:32 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator