Κρούσμα της νέας γρίπης σε κατασκήνωση

0


Γρίπη Α - Η1Ν1 - Χονγκ Κονγκ
Αναστάτωση προκλήθηκε σε μια κατασκήνωση στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω κρούσματος της νέας γρίπης σε ένα 9χρονο αγόρι που είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο. Ο 9χρονος νοσηλεύεται ενώ έντεκα παιδιά που ήταν στον ίδιο θάλαμο μαζί του παρακολουθούνται.

Αναστάτωση προκλήθηκε σε μια κατασκήνωση στη Βόρεια Ελλάδα, λόγω κρούσματος της νέας γρίπης Α/Η1Ν1.
Ένα 9χρονο αγόρι, που είχε ταξιδέψει στο Λονδίνο, παρουσίασε συμπτώματα της νέας γρίπης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Υπό παρακολούθηση τέθηκαν έντεκα παιδιά, που ήταν στον ίδιο θάλαμο με τον 9χρονο.
Παράλληλα, με ήπια συμπτώματα της νόσου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Κύπρου αρχικελευστής του ΠΝ, μέλος του πληρώματος πλοίου, που περιπολεί στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου. Τα υπόλοιπα μελή του πληρώματος έλαβαν προληπτική φαρμακευτική αγωγή αν και είναι ασυμπτωματικοί.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με δημοσιεύματα του σαββατιάτικου και κυριακάτικου Τύπου σχετικά με τη νέα γρίπη, ανακοίνωσε ότι:
«Η Πολιτεία, όπως έχουν αποδείξει οι μέχρι τώρα υπεύθυνοι χειρισμοί της για την πανδημία της Νέας Γρίπης, κινείται με σχέδιο και προγραμματισμό για κάθε φάση ενδεχόμενης εξέλιξής της.
Αυτό αποδεικνύει τη σοβαρότητα και την ετοιμότητά της, μπροστά ακόμη και στο ενδεχόμενο γενικευμένης κλιμάκωσης της πανδημίας. Δεν υπάρχει ωστόσο, λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να σημαίνει εφησυχασμό.
Αντίθετα, τελούμε σε διαρκή επαγρύπνηση και επιχειρησιακή ετοιμότητα και με ουσιαστική τη συμβολή της Εθνικής Επιστημονικής και Επιχειρησιακής Επιτροπής καθώς και σε ανοιχτή γραμμή συνεννόησης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Δημοσίευση: Ιουλίου 20, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κρούσμα της νέας γρίπης σε κατασκήνωση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator