Στα 250 εκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

0


Σχεδόν οι μισοί χρήστες του γνωστού site κοινωνικής δικτύωσης το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση όμως το νεότερο αλλά ανταγωνιστικό Twitter αυξάνει τους χρήστες του με διπλάσια ταχύτητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, ο οποίος οραματίστηκε και πραγματοποίησε την ιδέα του κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο πανεπιστήμιο Harvard πριν πέντε χρόνια, 50 εκατομμύρια νέοι χρήστες άνοιξαν λογαριασμό μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών, τουλάχιστον 120 εκατομμύρια χρήστες το χρησιμοποιούν καθημερινά, από τους οποίους τα 2/3 είναι εκτός πανεπιστημίου, ενώ το πλεόν αναπτυσσόμενο ηλικιακό γκρουπ ανήκει στις ηλικίες άνω των 35.

Παρά τη δημοτικότητα του Facebook η πρόκληση έρχεται από το Twitter καθώς κατά τη διαρκεια του τελευταίου μήνα διπλασιάστηκαν οι χρήστες του αν και έχει μόλις 20% από τα καθημερινά χτυπήματα και αναγνώσεις του Facebooκ, συγκεκριμένα 23 εκατομμύρια αναγνώσεις σελίδων έναντι 122.6 τον Ιούνιο.

Αν και οι χρήστες του Facebook, σύμφωνα με αναλυτικές πληροφορίες που δημοσίευσε ο Zuckerberg στο προσωπικό του blog, εντοπίζονται κυρίως στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, έντονη δραστηριότητα παρατηρείται τελευταία στην Ινδία, Αυστραλία και Νότια Αμερική.

Σύμφωνα με τον Κινέζο ειδικό Calvin Pak η απεύθυνση στο κοινό εκτός ΗΠΑ είναι δύσκολη καθώς το internet και οι ιστοεσελίδες κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται διαφορετικά από κάθε λαό, ανάλογα με τη κουλτουρα του και τον πολιτισμό του. Βασίζομενος στην πεποίθηση του ότι το Facebook έχει σχεδιαστεί με σκοπό την απεύθυνση του σε άτομα δυτικής κουλτούρας ο Pak που γεννήθηκε στο Χογκ Κονγκ και σπούδασε στο Berkeley των ΗΠΑ επέστρεψε πέρυσι στο Πεκίνο και ίδρυσε το Facekoo, ένα website κοινωνικής δυκτίωσης με απεύθυνση στην Κινεζική νεολαία.

Το Facebook απ' την πλευρά του υποστηρίζει ότι το 70% των χρηστών του ζουν εκτός ΗΠΑ και ότι το site διατίθεται για χρήση σε 50 διαφορετικές γλώσσες.


(Πηγή: Information Week)
Δημοσίευση: Ιουλίου 20, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στα 250 εκατομμύρια οι χρήστες του Facebook"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator