Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη

0


Τριανταπεντάχρονη εργάτρια έχασε τη ζωή της, ενώ τουλάχιστον άλλα δέκα άτομα διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Κοζάνης, από διαρροή μεγάλης ποσότητας αμμωνίας που σημειώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων ζύμης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η διαρροή της αμμωνίας προκλήθηκε στη διάρκεια εργασιών για την αποκατάσταση βλάβης, μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Η άτυχη εργάτρια δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί έγκαιρα από το σημείο της διαρροής και έχασε τη ζωή της. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα και αυτοκίνητα στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο, ενώ το εργοστάσιο, που απασχολεί 100 περίπου άτομα, εκκενώθηκε.

Προανάκριση για τα αίτια που προκάλεσαν το ατύχημα διενεργούνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχετικά με το σημερινό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι πληρώνουν, εκτός από την κρίση, και τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο της εργασίας.

Σήμερα, θρηνούμε τον θάνατο μια 35χρονης εργαζόμενης, που οφείλεται σε έκρηξη που σημειώθηκε σε επιχείρηση στην Κοζάνη. Ο τραγικός απολογισμός του συγκεκριμένου εργατικού ατυχήματος συμπληρώνεται με τον τραυματισμό 25 ακόμα εργαζομένων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της εργαζόμενης που έχασε τη ζωή της την αλληλεγγύη μας στους τραυματίες.

Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει άμεσα να διαλευκάνουν την υπόθεση και η Δικαιοσύνη να αποδώσει τις ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.
Δημοσίευση: Ιουλίου 23, 2009

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator