Άσχετοι αλλά... Κορίνθιοι κατέλαβαν τον ΟΛΠ

1




Της Αγγελικής Καλλή
Δύο δικηγόροι, ο ένας πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κορίνθου και ο δεύτερος μέλος της διοίκησής της, ένας απόστρατος αξιωματικός πρώην διευθυντής του Α2 γραφείου της Πολεμικής Αεροπορίας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, είναι πλέον μέλη της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.
Διορίστηκαν πριν από λίγες μέρες και έχουν όλοι ένα κοινό γνώρισμα: καμία σχέση με το αντικείμενο της εισηγμένης εταιρείας αλλά γέννημα - θρέμμα Κορίνθιοι, συμπατριώτες του υπουργού Ναυτιλίας Αναστάση Παπαληγούρα, που εποπτεύει πολιτικά τον οργανισμό και εκλέγεται στην Κορινθία.
Λένε οι πληροφορίες ότι ο υπουργός όταν εγκαταστάθηκε στην Ακτή Βασιλειάδη ήθελε να αλλάξει όλη τη διοίκηση του ΟΛΠ, αλλά δεν έλαβε το «πράσινο φως» σε κεντρικό επίπεδο. Εδραξε όμως την ευκαιρία της ανανέωσης της θητείας των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ και αρκέστηκε τουλάχιστον σε μία μεγάλη συμμετοχή συμπατριωτών του στο Δ.Σ. του Οργανισμού.

Επιρροή

Ετσι με τέσσερις ψήφους της άμεσης επιρροής του έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις αποφάσεις που παίρνει το διοικητικό του συμβούλιο ή να επηρεάζει τις εξελίξεις. Προφανώς, λοιπόν, επέλεξε αυτή την τετράδα ως την πλέον κατάλληλη.

Ο καθένας από τους τέσσερις Κορίνθιους του κ. Παπαληγούρα για την παρουσία του στα δύο διοικητικά συμβούλια που συνήθως πραγματοποιούνται κάθε μήνα στον ΟΛΠ θα λαμβάνει ως αποζημίωση το ποσό των 1.300 ευρώ, για μια απασχόληση που μάλλον δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις έξι ώρες.
Οσοι παροικούν τον Πειραιά τα τελευταία χρόνια αδυνατούν να θυμηθούν άλλη διοίκηση με τέτοια μαζική παρουσία ανθρώπων του υπουργού Ναυτιλίας στη σύνθεσή της. Μάλιστα παράγοντες της οικονομικής ζωής της πόλης και της ναυτιλιακής αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της Κορίνθου και το Εμπορικό Επιμελητήριο της πόλης θα έχουν λόγο στην ανάπτυξη του Πειραιά.

Και όμως.

Ο Βασίλης Νανόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας σε δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα, αφού ευχαριστεί ονομαστικά τον υπουργό κ. Παπαληγούρα για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, διαβεβαιώνει ότι η θέση είναι άμισθη και με παρρησία δηλώνει ότι αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο «υπάρχουν δυσκολίες, πολλά θέματα τα οποία θα εξελιχθούν και θα υλοποιηθούν. Έχω πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών. Ποτέ δεν φοβήθηκα τις δυσκολίες, αλλά έχω επίγνωση και του ρίσκου που υπάρχει εκεί».

Σπουδές

Ο κ. Νανόπουλος γεννημένος στο Καρτέρι της Κορινθίας, σύμφωνα με το βιογραφικό του που δημοσιεύθηκε στον κορινθιακό Τύπο, έχει σπουδάσει, οικονομικά, οινολογία, χημεία τροφίμων, έχει πάρει πτυχία από διάφορα πανεπιστήμια του Λονδίνου, είναι διευθυντής εργοστασίου, γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου και εθελοντής αιμοδότης. Όσοι τον γνωρίζουν, λένε ότι ανήκει στον στενό πυρήνα των κομματικών υποστηρικτών του κ. Παπαληγούρα στην Κόρινθο.
Ο δικηγόρος, Μιχάλης Τσιχριτζής, ως ποδοσφαιρικός παράγοντας είναι από τα προβεβλημένα πρόσωπα της τοπικής ζωής.
Πρόεδρος της ΠΑΣ Κορίνθου, πρόσφατα υπέβαλε την παραίτησή του για να διεκδικήσει υψηλότερα αξιώματα από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας.

Και να τι λέει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ομάδας του: «Επειδή πολλά έχουν ακουστεί, αλλά ποτέ υπεύθυνα, αλλά μόνο υπό τύπου κουτσομπολιού είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε και του λοιπού δεν θα αφήσουμε τίποτα χωρίς να το φωτίσουμε.
Ο Μιχάλης Τσιχριτζής κατόρθωσε να κρατήσει την ομάδα σε μία περίοδο που άλλες ιστορικές ομάδες φεύγανε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη με κινηματογραφική ταχύτητα, όχι στη θέση του ουραγού αλλά πάντα μέσα στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα».

Διοίκηση

Την ανακοίνωση υπογράφει και ο έτερος Κορίνθιος δικηγόρος του ΟΛΠ ο κ. Νικόλαος Παπακυριάκος, που από τη διοίκηση μίας ομάδας της τρίτης εθνικής του ελληνικού ποδοσφαίρου καλείται να αποφασίζει για τις εξελίξεις στο πρώτο εμπορικό λιμάνι της χώρας. Ο τέταρτος που συμπληρώνει την «ομάδα της Κορίνθου» είναι ο απόστρατος υποπτέραρχος Ευάγγελος Λιακός.
Ο κ. Λιακός λέγεται ότι μέχρι την αποστρατεία του ήταν επικεφαλής του γραφείου ασφάλειας της Πολεμικής Αεροπορίας. Σήμερα είναι πλέον εκπρόσωπος των μετόχων στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ.

Τα νέα μέλη

Συνολικά έξι νέα μέλη έκαναν την είσοδό τους στη διοίκηση του ΟΛΠ. Τα άλλα δύο είναι ο Ιωάννης Ηλίας και ο Ανδρέας Βαγιανός. Και οι δύο δηλώνουν επιχειρηματίες. Ο Ιωάννης Ηλίας φαίνεται ότι είναι παράγοντας της τοπικής ζωής του Ασπροπύργου με ανάμειξη και στα κοινά μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Είναι πρόεδρος της εταιρείας που διαχειρίζεται σήμερα τη Διώρυγα της Κορίνθου και εποπτεύεται από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου. Κατά ορισμένους οι δύο αυτές θέσεις, δηλαδή η προεδρία της Διώρυγας και η θέση του μέλους στη διοίκηση του ΟΛΠ, είναι ασύμβατες νομικά.
Από το παλιό Δ.Σ. του ΟΛΠ, εκτός από τους δύο εκπρόσωπους των εργαζομένων και τον δήμαρχο Πειραιά, παρέμειναν ο δικηγόρος Ηλ. Γιολδασέας, που φήμες τον φέρουν να είναι επιλογή του υφυπουργού Ναυτιλίας Π. Καμμένου, και ο οικονομολόγος Ηλ. Μαντζουνέας, ο οποίος, μάλιστα, ανέλαβε τη νεοσυσταθείσα θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ μετά από εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού Ν. Αναστασόπουλου.
Δημοσίευση: Ιουνίου 28, 2009

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άσχετοι αλλά... Κορίνθιοι κατέλαβαν τον ΟΛΠ"
Ανώνυμος είπε...

δεν εχει σημασια που ειναι ασχετοι, σημασια εχει που ειναι κορινθιοι,εκλογες ερχονται


29 Ιουνίου 2009 στις 12:40 π.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator