Δημήτρης Πιστεύος: Την Επόμενη Μέρα δε θα υπάρχουν «έρημα χωριά» στο Φενεό ! - ΒΙΝΤΕΟ

0


Κιάτο, 02.10.23

Τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Φενεού ήταν χθες Κυριακή, 1η Οκτωβρίου, οι νέοι σταθμοί της προεκλογικής περιοδείας του υποψήφιου δημάρχου Σικυωνίων Δημήτρη Πιστεύου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ξεκινώντας από τα «Κορινθιακά Μετέωρα» του Ταρσού έδωσε το στίγμα της Επόμενης Μέρας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα χωριά μας, μπροστά». Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι εν έτει 2023 δεν δικαιούμαστε να μιλάμε για «έρημα χωριά» στο δήμο Σικυωνίων».

Ο κ. Πιστεύος σε όλους τους σταθμούς της ολοήμερης περιοδείας του ξεδίπλωσε στοιχεία του ρεαλιστικού προγράμματος της Επόμενης Μέρας, υπογραμμίζοντας την πάγια πεποίθησή του ότι «η αυτοδιοίκηση δεν χρειάζεται αυθεντίες αλλά αυθεντικούς ανθρώπους. Ανθρώπους που μπορούν να αφουγκραστούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων και να σχεδιάσουν μαζί με αυτούς τις προοπτικές του τόπου που αγαπάνε και δικαιούνται να απολαμβάνουν μια αξιοβίωτη ζωή».

Ειδικότερα ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών που θα διευκολύνουν τους αγρότες, όπως επίσης και στην εκπόνηση ενός στρατηγικού πλάνου με έμφαση στην ποιότητα των αγροτικών προϊόντων, την τουριστική εμπειρία, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού - πολιτισμού, την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων, τη σύζευξη του πρωτογενή τομέα με προγράμματα πιστοποίησης της χρήσης τοπικών προϊόντων στην εστίαση.

Σημείωσε ακόμα ότι όπου υπάρχει ανάγκη για την υδροδότηση κτημάτων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων θα προχωρήσουν στην δημιουργία νέων έργων έγγειων βελτιώσεων, ή επισκευή και συντήρηση των εκείνων που υπάρχουν.

Επιπλέον, πολύ καλές εντυπώσεις άφησε η δέσμευσή του ότι θα επισκέπτεται ο ίδιος, σε τακτά χρονικά διαστήματα, όλα τα χωριά, προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά είτε την πορεία των έργων που υλοποιούνται, είτε τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται, αναγνωρίζοντας βεβαίως τον πρωτεύοντα ρόλο των τοπικών συμβουλίων, που θα ενισχύσει με πόρους και αρμοδιότητες, «αφού κανείς δεν ξέρει καλύτερα τις ανάγκες των χωριών από εσάς τους ίδιους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συμπερασματικά, λοιπόν, και σε αυτές τις συναντήσεις ο Δημήτρης Πιστεύος υπογράμμισε ότι η ανάγκη για αναζωογόνηση των χωριών μας είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Και αυτό, όπως είπε, είναι υπόθεση όλων των πολιτών του Δήμου Σικυωνίων.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημήτρης Πιστεύος: Την Επόμενη Μέρα δε θα υπάρχουν «έρημα χωριά» στο Φενεό ! - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator