Τηλεθέρμανση – ψύξη στη μισή τιμή (ή και λιγότερο) για Δήμους Λουτρακίου, Κορίνθου

0



Πολύς λόγος και αντιπαραθέσεις γίνονται τα τελευταία χρόνια (και στον Δήμο μας) για ανεκμετάλλευτες ΑΠΕ και κυρίως για τα αιολικά πάρκα. Και οι δύο πλευρές έχουν ισχυρά επιχειρήματα και οι δημότες που βρισκόμαστε στην μέση της αντιπαράθεσης προβληματιζόμαστε, γιατί θέλουμε τις ΑΠΕ, αλλά όχι σε βάρος του περιβάλλοντος και της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας. Δεν θα έπρεπε να εξαντλήσουμε τις άλλες δυνατότητες, πριν πάρουμε μία τόσο σημαντική απόφαση, όπως το να αλλάξουμε την όψη και τον προστατευόμενο χαρακτήρα των Γερανείων;

Για παράδειγμα υπάρχει μία ΑΠΕ, που δεν είναι φυσικής προέλευσης, αλλά χαραμίζεται δημιουργώντας και περιβαλλοντική επιβάρυνση στην θάλασσα, ενδεχομένως μικρή, αλλά εντελώς αχρείαστη.

Ακριβώς επειδή και εμείς εκτιμήσαμε, ότι η περιβαλλοντική επιβάρυνση από την ψύξη στην θάλασσα του συστήματος ψύξης της Motor Oil είναι περιορισμένη, δεν έχουμε θέσει θέμα μέχρι σήμερα, γιατί γενικώς αποφεύγουμε την πολιτική σπέκουλα.

Τώρα όμως προστίθεται και πρόβλημα ενεργειακής σπατάλης σε καιρούς που είναι ανεπίτρεπτο πλέον. Η ενέργεια αυτή, ενδεχομένως με την επικουρία της γεωθερμίας του Σουσακίου, μπορεί να εξασφαλίσει την θέρμανση και την ψύξη τουλάχιστον για τους Δήμους Λουτρακίου και Κορίνθου.

Είναι ένα έργο, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκά κονδύλια και επιδοτούμενα δάνεια και σίγουρα θα μπει αμέσως σε υψηλή προτεραιότητα, γιατί είναι έργο πολύ μεγάλης ενεργειακής οικονομίας, χωρίς να προσθέτει καμία επιβάρυνση. Η δυστυχία και η δυσπραγία των καιρών είναι ταυτόχρονα και μία μεγάλη ευκαιρία για την γρήγορη εκτέλεση του.

Επιπλέον θα προσφέρει μεγάλη οικονομική ανάσα στους δημότες των δύο Δήμων και σε πολλές επιχειρήσεις (ιδίως στον κλάδο του τουρισμού) καθώς το καύσιμο είναι μηδενικού κόστους, συνεπώς μπορεί άνετα να έχει ακόμα και την μισή επιβάρυνση στον καταναλωτή σε σχέση με το πετρέλαιο και άλλες ενεργειακές πηγές.

Το έργο του δικτύου μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες υποδομές, όπως το δίκτυο φυσικού αερίου (που μοιραία θα ξαναγίνει φτηνό, όταν η Ελλάδα γίνει παραγωγός) δίκτυο νερού δευτερεύουσας χρήσης, υπογειοποίηση του ηλεκτρικού δικτύου κ.λ.π..

Σε μία εποχή που το ενεργειακό κόστος στραγγαλίζει τις οικονομίες και τους πολίτες κάθε ημέρα καθυστέρησης είναι εγκληματική σπατάλη.

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Δήμου Λουτρακίου

Νίκος Λόης
Δημήτρης Γλυκοφρύδης
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 10, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τηλεθέρμανση – ψύξη στη μισή τιμή (ή και λιγότερο) για Δήμους Λουτρακίου, Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator