Γ. ΔΕΔΕΣ: "Ανίκανη η Νέα Δημοκρατία να διαχειριστεί ακόμα και έτοιμα έργα" - ΒΙΝΤΕΟ

0



Από το 2017 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαβλέποντας τις βαρύτατες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στην πατρίδα μας, προώθησε δια μέσου του Υπουργείου Υποδομών μια μεγάλη δέσμη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας μεγάλης κλίμακας για ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι τότε, η φράση “αντιπλημμυρικά έργα μεγάλης κλίμακας” ήταν στην πράξη άγνωστες λέξεις για την ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών και του Υπουργείου Περιβάλλοντος των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Για τα έργα αυτά, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους και ξεκίνησε η διαδικασία των μελετών υλοποίησής τους αδαπάνως για το Δημόσιο. Ανάμεσα σε αυτά τα έργα, ως σημαντική προτεραιότητα αξιολογήθηκε η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης της Καλαμάτας. Το 2019 παραδώσαμε ολοκληρωμένο το σύνολο των προμελετών για το έργο και κατατεθειμένη στο αρμόδιο Υπουργείο τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) προς έγκριση.

Σήμερα, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται παντελώς ανίκανη να διαχειριστεί και να υλοποιήσει το μείζονος σημασίας αυτό έργο. Η Κυβέρνηση κινούμενη με ρυθμούς χελώνας δημοσιοποιεί τη ΜΠΕ προς διαβούλευση τον Αύγουστο του 2021, ενώ η Περιφέρεια με ακόμη χειρότερους ρυθμούς φέρνει προς συζήτηση τη ΜΠΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο το 2022 (1 χρόνο μετά), χωρίς εισήγηση από την πλευρά της περιφερειακής ηγεσίας (!!)

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου 2022, ο Περιφερειάρχης της ΝΔ, κ. Νίκας, εισηγείται την απόρριψη της ΜΠΕ και η πρόταση αυτή υπερψηφίζεται, οδηγώντας έτσι στην ακύρωση του έργου. Η κυβέρνηση της ΝΔ παρακολουθεί αμήχανη την εξέλιξη και οι τοπικοί Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος “ποιούν τη νήσσαν” μπροστά στον άμεσο κίνδυνο στην πλημμυρόπληκτη πόλη της Καλαμάτας να μην υλοποιηθεί αντιπλημμυρικό έργο.

Η συνέχεια αυτής της φαρσοκωμωδίας που εξελίσσεται με πρωταγωνιστές τα στελέχη της “γαλάζιας πολυκατοικίας” θα εξελιχθεί σε πολλά επεισόδια ακόμα…Το μόνο σίγουρο τέλος για τη φαρσοκωμωδία είναι ότι μια άλλη κυβέρνηση, η κυβέρνηση που σχεδίασε τα αντιπλημμυρικά έργα στη χώρα, θα αναλάβει και την ολοκλήρωση της κατασκευής τους από το 2023.
---------------------------------------------------------------------
Το video με την τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο:

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 22, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ. ΔΕΔΕΣ: "Ανίκανη η Νέα Δημοκρατία να διαχειριστεί ακόμα και έτοιμα έργα" - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator