ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ: Γκρεμίζουν την καινούρια γέφυρα λόγω... τεχνικής ανεπάρκειας !!!

0






« Στο ίδιο έργο θεατές» λέει το τραγούδι.

Γκρεμίζουν την παραλιακή γέφυρα στον ποταμό Κύριλλο που κατασκευάστηκε πριν από [7] χρόνια λόγω στατικής και τεχνικής ανεπάρκειας. Κόστος κατασκευής νέας γέφυρας [295.000] ευρώ.

-Οι Δημότες, ο τόπο μας, λόγω κυρίως της ανυπαρξίας της Δημοτικής αρχής που δεν είχε λάβει κανένα μέτρο προστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πέρασε τραγωδίες από τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη περιοχή μας ένεκα των έντονων βροχοπτώσεων, το 2013, το 2018 και το 2019.
Θα σταθούμε όμως στα σοβαρότερα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη περιοχή μας.

Τον Δεκέμβριο του 2013, την 29/30-9-2018 και την 5/6-2-2019 , λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν στη περιοχή μας πολλά και σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, σε όλα τα επίπεδα. [Δρόμοι, γέφυρες, δίκτυα ύδρευσης - αρδευτικά, οικίες, αυτοκίνητα κ.λ.π.]

Κυρίως όμως οι μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη «Μεσοποταμία» εκεί δηλαδή που διέρχεται ο ποταμός Κύριλλος.
 
Σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή, σε υποδομές, σε οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, δίκτυα, γέφυρες φρεάτια κ.λ.π. ανατολικά και δυτικά που διέρχεται ο Κύριλλος ποταμός.
 
Ένεκα των καταστροφών αυτών ο Δήμος μας χρηματοδοτήθηκε από το Κράτος με το ποσό των [3] εκ ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών που σημειώθηκαν στη περιοχή μας.
Μεταξύ των άλλων κατασκευάστηκε η γέφυρα στην περιοχή στην μεσαία οδό Ι.Πολέμη, παράλληλα της παραλιακής οδού.

Η γέφυρα στην παραλιακή οδό είχε κατασκευαστή πρόσφατα πριν από [7] περίπου χρόνια.

Είχα καταγγείλει τότε ότι η γέφυρα που κατασκευάσθηκε στον παραλιακό δρόμο δεν ήταν άρτια από στατικής και τεχνικής πλευράς, με αποτέλεσμα στις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το 2018 και 2019 να «φρακάρει» από τα απορρίμματα κ.α. αντικείμενα, και τα όμβρια νερά να «περάσουν» πάνω από αυτή, να καταστραφεί όλη η ευρύτερη περιοχή, να πληγούν κατοικίες και να κινδυνέψουν πολλοί συμπατριώτες μας.

Μετά από [7] περίπου χρόνια που κατασκευάστηκε η παραλιακή γέφυρα η Δημοτική αρχή θυμήθηκε ότι η κατασκευή της παραλιακής γέφυρας δεν ήταν σωστή από στατικής και τεχνικής πλευράς και ζήτησε την καταστροφή της γέφυρας που στοίχισε στους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων περίπου [100.000 ευρώ].

Ήδη προγραμματίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια με το ποσό των [295.000 ευρώ] η καταστροφή της γέφυρας στην παραλιακή οδό που κατασκευάστηκε πρόσφατα όπως προαναφέραμε και η κατασκευή νέας γέφυρας στο ίδιο σημείο.

Βέβαια τα «σπασμένα» θα τα πληρώσουν όπως πάντα αυτοί που δεν φταίνε, οι Δημότες του Δήμου Σικυωνίων σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.
 
Οι μεγάλες ευθύνες όμως του επικεφαλής και συνολικά των στελεχών της Δημοτικής αρχής, δε θα περάσουν χωρίς συνέπειες.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 18, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: " ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ: Γκρεμίζουν την καινούρια γέφυρα λόγω... τεχνικής ανεπάρκειας !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator