Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

0



Πολλοί συμπολίτες μας ζητούν να βάζουμε επιτακτικά θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Προφανώς δε γνωρίζουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποβαθμιστεί και δεν έχει πλέον ουσιαστικό ρόλο, με ευθύνη της Κυβέρνησης, ασκώντας υπηρεσιακές αρμοδιότητες, με συνεχείς τροποποιήσεις της αυτοδιοικητικής νομοθεσίας από το 2019 μέχρι σήμερα.

Ενημερώνουμε λοιπόν:

► Μας αφαίρεσε όλες τις βασικές αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου και τις μετέφερε στην Οικονομική Επιτροπή.

► Μας αλλοίωσε τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής υπέρ της παράταξης του Δημάρχου.

► Μας στέρησε το δικαίωμα αρνητικής ψήφου σε βασικά θέματα, θεωρώντας έγκυρη μόνο το ΝΑΙ (δε λαμβάνονται υπόψη τα ΟΧΙ !!!!, τα λευκά και τα άκυρα). Παράδειγμα: Έγκριση ή τροποποίηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού ψηφίζουν 8 ΝΑΙ, 15 ΟΧΙ και 5 Λευκά. Αποτέλεσμα; Πέρασε η πρόταση των 8 ΝΑΙ. Αδιανόητα, αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά και όμως αληθινά.

► Υποβάθμισαν τα έκτακτα θέματα, τα οποία πλέον ψηφίζονται απλή πλειοψηφία των παρόντων, κόντρα στην πάγια νομοθεσία και νομολογία που μέχρι τώρα απαιτούνταν απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού του Δημοτικού Συμβουλίου.

► Δημιούργησε στεγανά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση στους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς (ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ) χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο από αντιπολίτευση ή οποιοδήποτε άλλο όργανο του Δήμου (ούτε καν την Οικονομική Επιτροπή).

► Έδωσε τη δυνατότητα στο Δήμαρχο να κάνει κατάχρηση (μόνιμα πλέον) τη δυνατότητα οι συνεδριάσεις να γίνονται με Τηλεδιάσκεψη, με άχαρο ρόλο των δημοτικών συμβούλων.

► Και ήλθε και το κερασάκι στην τούρτα:

Μας απαγόρευσαν στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να θέτουμε θέματα προ ημερήσιας διάταξης. Το δικαίωμα αυτό το έχει μόνον ο Δήμαρχος!!!!

► ΑΡΑ ο ρόλος μας έχει πλέον Διακοσμητικό χαρακτήρα.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 07/09/2022
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 07, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator