Δεν έχει αλλού πορτοκαλιές;

0



     Μετά την πρωτοβουλία των Ελληνοαμερικάνων Βουλευτών και Γερουσιαστών για το εξάμηνο μορατόριουμ οι Τούρκοι ηρέμησαν για λίγες ημέρες, αλλά η φόρα που είχαν πάρει ήταν τόσο μεγάλη, που θα ήταν πολύ απίθανο να μείνουν ήσυχοι έξι ολόκληρους μήνες, για να πάρουν τα F16. Μήπως μόνο οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν όπλα; Δεν υπάρχουν αλλού πορτοκαλιές;

     Ετσι κι αλλιώς σε επίπεδο οικονομίας δεν μπορεί να ελπίζει ο Ερντογάν, ότι μέσα σε έναν χρόνο θα αντιστραφούν οι όροι (για να κερδίσει τις εκλογές). Αρα θα αποταθεί στο εθνικιστικό αίσθημα της κοινής γνώμης, που καλλιεργούν όλα τα κόμματα και θα αποδώσει τα οικονομικά δεινά στους «ζηλόφθονες εχθρούς του Τουρκικού έθνους», υποσχόμενος, ότι με την στρατιωτική ισχύ θα επανακτήσει τα δικαιώματα και την ευημερία του έθνους. Οι «εχθροί» αυτοί δεν είναι μόνο οι Ελληνες, αλλά γενικότερα οι Δυτικοί αποικιοκράτες.

     Παρόλα αυτά από μόνος του δεν θα φύγει ποτέ από το ΝΑΤΟ, εκμεταλλευόμενος τόσο την ανυπαρξία κανόνων έξωσης ενός μέλους, όσο και την αδυναμία επίτευξης ομοφωνίας εναντίον της Τουρκίας, καθώς διαθέτει ήδη κράτη δορυφόρους μέσα στην συμμαχία (Αλβανία, Σκόπια) αλλά και διαπλεκόμενα συμφέροντα με πολλούς από τους σημαίνοντες συμμάχους (Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία).

     Άλλος σημαντικός λόγος για την παραμονή του είναι, ότι σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα δεν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 5, ή τουλάχιστον θα καθυστερήσει μέσα από αργόσυρτες διαδικασίες. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε να φύγει η Τουρκία, ούτε να την διώξουν από το ΝΑΤΟ μέχρι την ημέρα της έναρξης του πολέμου.

     Με τι όπλα θα ξεκινήσει τον πόλεμο; Αν έχουν κουκούτσι μυαλό θα πρέπει να διευρύνουν στο έπακρο τις πηγές εφοδιασμού, ώστε να μην εξαρτώνται καθοριστικά από καμία. Μέχρι ώρας φανερά τουλάχιστον κλείνουν συμφωνίες αποκλειστικά με τους Δυτικούς (πλην S400 και λίγα ακόμα όπλα). Τι τους εμποδίζει όμως παράλληλα με το φανερό παζάρι με τους Δυτικούς να κλείνουν και μυστικές συμφωνίες με Ρωσία, Κίνα και άλλους;

     Επίσης μεγαλύτερη σημασία έχει, τι ανταλλακτικά και πυρομαχικά έχεις, παρά το πόσα αεροπλάνα του άλφα, ή του βήτα τύπου, γιατί κινδυνεύεις να βρεθείς με πανάκριβα, αλλά άχρηστα όπλα. Δυστυχώς όμως, για αυτά που θα μας έδειχναν, αν ετοιμάζονται πραγματικά για πόλεμο, δεν έχουμε καμία πληροφορία.

     Θέλουν όμως πραγματικά πόλεμο με την Ελλάδα; Μάλλον όχι (τώρα). Θέλουν εντάσεις, μικρά ή μεγαλύτερα επεισόδια, αλλά όχι κανονικό πόλεμο. Ιδιαίτερα τρέμουν στην ιδέα ενός παρατεταμένου πολέμου, γιατί ξέρουν, ότι μετά το αρχικό σοκ ο Ελληνικός λαός δεν θα αρκεστεί σε μία άρον άρον ΝΑΤΟϊκή ειρήνευση, αλλά θα θελήσει το οριστικό ξεκαθάρισμα των ανοιχτών λογαριασμών. Ξέρουν, ότι ο ίδιος ο πόλεμος είναι η καλύτερη ψυχολογική και σωματική προετοιμασία για την αντεπίθεση μας. Αν ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, μόνοι τους θα μετατρέψουν τους φοβισμένους φλώρους σε ατρόμητους αητούς, που θα τους κατασπαράξουν.     

     Πιστεύουν, ότι θα κερδίσουν το παιχνίδι με την Ελλάδα χωρίς να πέσει ντουφεκιά. [Αλλωστε μόνο έτσι μπορούν.] Και δεν έχουν άδικο· η περίσταση είναι ευνοϊκή γι αυτούς, παρά την δήθεν συμπαράσταση των «συμμάχων» μας. Τώρα φορτώνουν τον γάϊδαρο, για να φανεί κατόπιν ελαφρύ το φορτίο, μετά τις «γενναίες υποχωρήσεις» που θα κάνουν. Θα πουν «άιντε ρε καρντάσια, να σας χαρίσουμε την Κρήτη, να σας χαρίσουμε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Δωδεκάνησα, να σας χαρίσουμε την Δυτική Θράκη, αλλά ως εκεί. Την ΑΟΖ θα την μοιράσουμε».

     Μετά από τόση «γενναιοδωρία» οι «σύμμαχοι» θα πέσουν επάνω μας. «Δείξτε κι εσείς ρε παιδιά λίγη διαλλακτικότητα για χάρη της ειρήνης»… Ισως για να κάμψουν την κοινή γνώμη, η (δική μας) ΑΟΖ να μην χωριστεί ακριβώς στην μέση, αλλά πάντως οι Τούρκοι θα τσιμπήσουν πολύ μεγάλο μερίδιο. Μήπως έχει καμία σημασία για τους «συμμάχους»; Στην πραγματικότητα ούτε Ελληνική, ούτε Τουρκική θα είναι η ΑΟΖ, αλλά Αμερικανογερμανική.

     Και επειδή ήγγικεν η ώρα τα μεγάλα αφεντικά να θερίσουν τα «χωράφια τους» (την Ελληνική ΑΟΖ) λόγω ΡωσοΝΑΤΟϊκού πολέμου, οι πιέσεις προς την Ελλάδα θα είναι αφόρητες. [Ανάλογες θα είναι και οι υποσχέσεις για ευμάρεια, μείωση του δημόσιου χρέους κ.α.] Ηδη από τις δηλώσεις «συμπαράστασης» απέναντι στην προκλητικότητα των γκρίζων λύκων δείχνουν τι θα ακολουθήσει. Η Γερμανία δήλωσε ότι «η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά είναι αδιαπραγμάτευτη»… Σαν να λέμε, ότι η κυριαρχία της στην ΑΟΖ είναι διαπραγματεύσιμη. Αυτό δεν είναι απλά δικό μου συμπέρασμα· ποτέ δεν έχουν κάνει δήλωση σε ποιόν ανήκει η Ελληνική ΑΟΖ. [Τα κανάλια βέβαια θα θριαμβολογήσουν, ακόμα κι αν δηλώσουν οι Γερμανοί, ότι η κυριαρχία μας στο Ναύπλιο και στην Καλαμάτα είναι αδιαπραγμάτευτη…]

     Υπάρχουν πολλοί λόγοι λοιπόν για να μην γίνει πόλεμος και άλλοι τόσοι  για να φτάσουμε στο κατώφλι του (αλλιώς δεν μπορούν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση). Η Τουρκία φυσικά δεν θα γίνει το καλό παιδί ούτε για ένα εξάμηνο, αλλά θα στραφεί σε άλλα μέτωπα (Συρία, Ιράκ) που έχει την άδεια των ισχυρών και δεν θα σταματήσει τις προκλήσεις προς την Ελλάδα, παριστάνοντας όμως, ότι σε γενικές γραμμές συμμορφώνεται και δίνει χρόνο στην «κακομαθημένη» να συνέλθει... [Μάλιστα ήδη έχει αρχίσει να αποδέχεται το δικαστήριο της Χάγης, καθώς γνωρίζει, ότι πλέον όλοι οι διεθνείς οργανισμοί έχουν αλωθεί εξ ολοκλήρου από διεφθαρμένα άτομα.]

     Και επειδή τα κανάλια είναι οι μόνιμοι λαγοί των κυβερνητικών και νεοταξίτικων αποφάσεων πρέπει να τα παρακολουθούμε με προσοχή. Πριν μία δύο ημέρες έσκασε μύτη μία πολύ περίεργη «κόκκινη γραμμή» για το τουρκικό γεωτρύπανο· ο 28ος μεσημβρινός!!!!!!!!!!!! [ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ.] Μάλιστα οι «δημοσιογράφοι» έκαναν και «γεωπολιτική ανάλυση» ομολογώντας την προδοτική σημασία της Ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας. Δεν χαρίσαμε μόνο χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα (πλούσια σε κοιτάσματα) Ελληνικής ΑΟΖ στους Αιγύπτιους, αλλά και ολόκληρη την ΑΟΖ του Καστελόριζου, την μισή της Ρόδου και (όπως πάντα) την Κύπρο στους Τούρκους. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΑΛΛΆ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΥΓ. Τι να τους κάνουν τους πράκτορες και την κατασκοπεία οι Τούρκοι, αφού έχουν τα Ελληνικά κανάλια να τους υποδεικνύουν τις ασφαλείς τοποθεσίες για τις γεωτρήσεις τους μέσα στην Ελληνική επικράτεια;

Π. Ρέππας 

Δημοσίευση: Ιουλίου 30, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεν έχει αλλού πορτοκαλιές;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator