Ελευθερία Παπαλέκα: «Σας καλώ σε μαζική συμμετοχή που θα οδηγήσει σε νέες δημοκρατικές και λαϊκές νίκες»

0



«Είναι κοινά αποδεκτό από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας αλλά και τον ίδιον τον λαό ότι το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το μακρινό 1974, έφερε μια σειρά από αλλαγές και καινοτομίες στο ελληνικό πολιτικό στάτους, οι οποίες υπήρξαν καθοριστικές για την μεταπολίτευση.

Μία από αυτές ήταν το μαζικό ανοιχτό προς το λαό κόμμα, έννοια και λειτουργία που φέρει αναμφισβήτητα την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόσφατη εκλογή του νέου προέδρου, του Νίκου Ανδρουλάκη, γέμισε και πάλι με αισιοδοξία, όχι μόνο τα μέλη του Κινήματος (είτε ΠΑΣΟΚ είτε Κίνημα Αλλαγής, το Κίνημα είναι αυτό μας χαρακτηρίζει), αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία κάτι που υπογραμμίστηκε έντονα και από την μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες.

Οι 270 χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην διαδικασία εκλογής του προέδρου, σε συνδυασμό με τη ρητή δέσμευση του Νίκου Ανδρουλάκη για ανανέωση, ενότητα, πολιτική αυτονομία, για ένα λαογέννητο Κίνημα (ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ.) που αναγεννάται, θέτουν αυτόματα όλα τα μέλη του κόμματος σε εγρήγορση.

Οι εκλογές της Κυριακής 8 Μαΐου, εκλογές αυτοοργάνωσης και ανασύνταξης, για τις νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές, την εκλογή 4200 συνέδρων αλλά και την επιλογή ονόματος σηματοδοτούν την απαρχή μια νέας πορείας προς τον λαό, του κόμματος που ιστορικά έφερε τον λαό στην εξουσία.

Το νέο σύνθημα του προέδρου για αυτοοργάνωση αποτελεί την εξέλιξη της δημοκρατικής συνείδησης και τη μετουσίωσή της σε μία παράταξη που παραδοσιακά πρεσβεύει την από την βάση προς την κορυφή οργάνωση και την δυναμική που αναπτύσσεται από αυτή τη δράση. Ταυτόχρονα οι διαδικασίες της αυτοοργάνωσης στην εποχή μας αναπτύσσονται μέσα στο πλαίσιο της ψηφιακής μετάβασης και των καινοτόμων πρακτικών που αυτή επιτάσσει.

Συνεπώς, οι εσωκομματικές διαδικασίες μας υπερβαίνουν τα στενά κομματικά όρια και αποτελούν, εκτός από τη φυσική εξέλιξη και ωρίμανση του κόμματος, την προϋπόθεση για την ισχυρή παρουσία μας στο εκλογικό σώμα, που θα συσπειρώσει και πάλι τις δημοκρατικές δυνάμεις και θα φέρει και πάλι την αλλαγή στον τόπο μας.

Με αυτές τις σκέψεις, με αυτές τις ελπίδες και τους στόχους, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για μέλος της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ. στην Κορινθία. Σας καλώ να κάνουμε την υπέρβαση που χρειάζεται όχι μόνο το κόμμα μας, αλλά και ο τόπος μας. Να ανοίξουμε και πάλι νέους δρόμους στην πολιτική ζωή της χώρας μας, ξεπερνώντας αγκυλώσεις, μικροκομματισμούς και κακές πρακτικές κομματικής εσωστρέφειας.

Ξεκινώντας με καθαρή ματιά και αξιοκρατική λογική μέσα από τις ίδιες τις οργανώσεις και την Νομαρχιακή Επιτροπή μας, θα μπολιάσουμε και πάλι την κοινωνία με τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης, δείχνοντας αυτή τη φορά το δρόμο στην νέα ψηφιακή εποχή και ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον που μας ανοίγεται.

Σας καλώ σε μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές διαδικασίες που θα φέρουν και πάλι το Κίνημά μας οδηγό στις νέες δημοκρατικές και λαϊκές νίκες του τόπου μας», καταλήγει.

Δημοσίευση: Μαΐου 04, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ελευθερία Παπαλέκα: «Σας καλώ σε μαζική συμμετοχή που θα οδηγήσει σε νέες δημοκρατικές και λαϊκές νίκες»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator