ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ Νο 88 - Αποκαρδιωτική η εικόνα στα χωριά του Φενεού

0



Απόδημοι Φενεάτες,

γυρίστε στα σπίτια σας.Περιποιηθείτε τα. Μη τα αφήσετε, να γκρεμιστούν.

Πάρτε τα παιδιά σας από το χέρι και πηγαίνετέ τα εκεί, απ’ όπου ξεκινήσατε.

Μιλήστε τους για την καταγωγή σας, για την καταγωγή τους, για τούς προγόνους τους, για τους δικούς σας αγώνες, μέχρι να καταφέρετε και επιτύχετε την όποια σταδιοδρομία σας στην ζωή.

Πείτε τους, ότι κάθε πέτρα είναι ποτισμένη με αίμα με δάκρυ και ιδρώτα. Κάθε δέντρο έχει ακούσει στεναγμούς, κλάματα και τραγούδια, όλων όσοι ακούμπησαν στην ρίζα του και τον κορμό του και δέχτηκαν το ευεργετικό του ίσκιο.

Και αν δεν είναι εφικτό να μένετε στο χωριό σας μονίμως, λόγο των επαγγελματικών σας ἤ άλλων ενασχολήσεων, γυρίστε το Σαββατοκύριακο στο σπίτι σας, μείνετε εκεί, ξαναζωντανέψτε τον τόπο σας, εκκλησιαστείτε στον Ναό τού χωριού σας, ώστε να πάρουν δύναμη όσοι μένουν εκεί, να αισθανθούν, ότι δεν είναι μόνοι.

Χώρα χωρίς ζωντανά χωριά μπορεί να σταθεί;

Γεωργία και κτηνοτροφία χωρίς ζωντανά χωριά, χωρίς νέα ζευγάρια, δεν γίνεται.

Ζωντανά χωριά, που θα αναγκάσουν την πολιτεία και σε δημόσιες επενδύσεις, αλλά και έργα υποδομής.

Ωστόσο η εγκατάλειψη των χωριών και η κοινωνική ερημοποίηση της ελληνικής υπαίθρου, σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα δημιουργούν ένα εφιαλτικό τοπίο.

Αφυπνιστείτε γιατί χανόμαστε!!!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΦΕΝΕΟΥ

Δημοσίευση: Μαΐου 07, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: " ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ ΤΕΥΧΟΣ Νο 88 - Αποκαρδιωτική η εικόνα στα χωριά του Φενεού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator