Αυτοψία Νίκου Ταγαρά στους Αγίους Θεοδώρους, στα αντιπλημμυρικά έργα του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας – Κορίνθου

0Αυτοψία πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Αστικού Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, Νίκος Ταγαράς στους Αγίους Θεοδώρους, σε ένα από τα βασικά σημεία όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα για τη θωράκιση του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας - Κορίνθου, μαζί με τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, τον αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων, Σπύρο Ράτη και εκπροσώπους της αναδόχου τεχνικής εταιρίας.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια της περιβαλλοντικής έγκρισης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, των αναγκαίων πρόσθετων και συμπληρωματικών αντιπλημμυρικών έργων, προς την πάνω και κάτω πλευρά (ανάντη και κατάντη) του αυτοκινητοδρόμου από την Ελευσίνα έως την Κόρινθο, ομαδοποιημένων σε πέντε κρίσιμες θέσεις.

Της αυτοψίας προηγήθηκε σύσκεψη στο κτίριο της δημοτικής αρχής στους Αγίους Θεοδώρους, όπου ο κ. Ταγαράς ενημέρωσε τη δημοτική αρχή για το εύρος των απαραίτητων συμπληρωματικών εργασιών που θα εκτελεστούν ανά σημείο του αυτοκινητοδρόμου – ώστε να αποτραπούν οι δυσμενείς συνέπειες πλημμυρικών φαινομένων που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει την περιοχή.

Αυτοψία στη Γέφυρα Πίκας

Στη συνέχεια, ακολούθησε αυτοψία στα έργα αποκατάστασης στη Γέφυρα της Πίκας η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η σύνδεση της Κινέτας με τους Αγίους Θεοδώρους.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας και στα δύο σημεία δήλωσε:

«Παρακολουθούμε βήμα – βήμα τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού μας. Επισπεύδουμε όλες τις διαδικασίες για να προχωρούν γρήγορα τα έργα και να θωρακιστούν οι πολύπαθες περιοχές από τις καταστροφικές πλημμύρες. Ταυτόχρονα, επιβλέπουμε στο πεδίο, στα σημεία όπου εκτελούνται τα έργα, όλες τις εργασίες».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε:

«Μαζί με τον υφυπουργό, Νίκο Ταγαρά, προβήκαμε σε αυτοψίες σε δυο σημεία όπου η υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων για τους Αγίους Θεοδώρους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, είναι αναγκαία. Για μια φορά ακόμη θέλω να του εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου καθώς με μεθοδικότητα, επιμονή και τις τεχνικές του γνώσεις, “βάζει το νερό στ΄αυλάκι”».


Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αυτοψία Νίκου Ταγαρά στους Αγίους Θεοδώρους, στα αντιπλημμυρικά έργα του αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνας – Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator