Νίκος Ταγαράς: Σημαντική εξέλιξη για τη μελέτη των δικτύων του Φράγματος Ασωπού

0Νέος διαγωνισμός 5,63 εκατ. € για την επιτάχυνση των έργων


«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τη σημαντική εξέλιξη για το Φράγμα Ασωπού.

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός ύψους 5.635.403 € (με Φ.Π.Α. 24%) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ανάθεση εκπόνησης μελέτης για τα υπόλοιπα έργα του Φράγματος Ασωπού μαζί με τα συνοδά έργα.

Στόχος της εκπόνησης αυτής της μελέτης είναι να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του Φράγματος του Ασωπού, ένα έργο ζωτικής σημασίας, που γνωρίζετε όλοι στον νομό ότι μελετήθηκε και ωρίμασε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Νομάρχης Κορινθίας. Υπενθυμίζεται ότι το έργο ξεκίνησε το 2010.

Κατόπιν, ως Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπέγραψα συμπληρωματική έγκριση επέμβασης επί δημόσιων εκτάσεων δασικού χαρακτήρα για την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Ασωπό Κορινθίας σε συνολική έκταση 62,5 στρεμμάτων περίπου.

Με την ολοκλήρωση του Έργου που είναι χαρακτηρισμένο Εθνικού Επιπέδου πρόκειται να αρδευτούν 50.000 στρέμματα καλλιεργούμενης έκτασης, στην πεδινή Κορινθία, και να εξυπηρετηθούν περισσότερες από 4.000 αγροτικές οικογένειες».

Το Φράγμα Ασωπού είναι ύψους 68 μέτρων, κατασκευάζεται στα όρια των Δήμων Συκιωνίων και Βέλου, ανάμεσα στα χωριά Παραδείσι και Στιμάγκα.

Το μήκος της στέψης του φράγματος θα είναι 425μ, το μέγιστο πλάτος στη βάση του θα φθάνει τα 450μ, ενώ ο όγκος του επιχώματος θα είναι 4.000.000 κυβικά μέτρα. Ο συνολικός όγκος αποθήκευσης του φράγματος θα είναι 29.100.000 κυβικά μέτρα και με τη συνεχή ροή του ποταμού υπολογίζεται ότι θα αξιοποιούνται 41.000.000 κυβικά μέτρα νερού κάθε χρόνο.

Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή όσο και τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη για την εξαιρετική συνεργασία, την ταχύτητα λήψης αποφάσεων και την αποτελεσματικότητά τους».
Δημοσίευση: Μαρτίου 19, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νίκος Ταγαράς: Σημαντική εξέλιξη για τη μελέτη των δικτύων του Φράγματος Ασωπού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator