ΑΝΝΙΒΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ: Απάντηση σε "όψιμες απορίες" και "ερωτήματα" σχετικά με τoν οδοφωτισμό

0



Με πολύ μεγάλη χαρά βλέπουμε τον κύριο Μανάβη να αναδημοσιεύει αναρτήσεις του μηχανολόγου κ. Κ.Κ (σ.σ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) για διαδικασίες που ακολουθούν κάποιοι δήμοι στην Ελλάδα και θεωρούνται σκανδαλώδεις.
Μεγάλη χαρά, διότι μας ξαναδίνεται η ευκαιρία να ενημερώσουμε τους δημότες μας για το αρτιότερο και φθηνότερο έργο οδοφωτισμού πού έγινε ποτέ σε Ελληνικό δήμο, τον δήμο μας.
Ευκαιρία δε και για να ενημερωθούν ακόμα και οι λίγοι δύσπιστοι συμπολίτες μας για τη τεράστια επιτυχία του έργου.
Ένα έργο που ο Δήμος μας έχει ήδη ξεκινήσει, απολαμβάνει τις πρώτες ευεργετικές μειώσεις και οι δημότες μας υψηλό επίπεδο σύγχρονου φωτισμού.
Τα σχετικά που αναφέρονται στην ανάρτηση του κ. μηχανολόγου, θα μπορούσαν να μας βρίσκουν σύμφωνους ακόμα και υπερθεματιστές, εφόσον φαίνεται ότι ο δήμος μας εκτελεί το έργο με ΥΠΟΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ τουλάχιστον τιμές από αυτές που αναγράφονται (600-800 € / φ).
Αυτό γιατί:
• Οι τιμές που πέτυχε ο δήμος μας είναι χαμηλότερες ακόμα και από τις λογικές τιμές που αναφέρει στην πρόσφατη μελέτη του ο εν λόγω μηχανολόγος και που βρίσκει κανείς στην σελίδα του στο facebook .
• Είναι οι ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ που εξασφάλισε ποτέ δήμος μέσα από τις διαγωνιστικές διαδικασίες σε ολόκληρη την χώρα.
Και επί τη ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι ο δήμος μας, δεν προχώρησε στην κατακύρωση του πρώτου σχετικού διαγωνισμού σε ανάδοχο όταν μετά τις διαδικασίες παράμεινε μόνο μία έγκυρη προσφορά, αλλά ΤΟΝ ΑΚΥΡΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΕ δεύτερο διαγωνισμό ώστε να αναπτυχθεί ανταγωνισμός και να εξασφαλισθούν χαμηλότερες τιμές.
Κάτι που τελικά επετεύχθει με τον νέο διαγωνισμό και σχολιάστηκε με το καλύτερο τρόπο ακόμα και από τα μεγάλα πανελλήνιας κυκλοφορίας μέσα ενημέρωσης (news bomb, καθημερινή, πρώτο θέμα κλπ), μιας που εξασφαλίστηκε έτσι και περαιτέρω έκπτωση από τον ανάδοχο .ύψους σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ!
Στον δήμο μας εγκαταστάθηκαν δε, Ισραηλινά (και όχι Κινέζικα) φωτιστικά, κάτι που ακούμε πως έχει γίνει σχεδόν σε όλους τους διαγωνισμούς που αναφέρονται στην ανάρτηση.
Στον δήμο μας η πιστοποίηση των φωτιστικών και της εξοικονόμησης δεν γίνεται από ‘’Κινέζικα’’εργαστήρια (όπως αναφέρεται στην σχετική ανάρτηση) ,αλλά από το κέντρο δοκιμών της ΔΕΗ το ΚΔΕΠ!
Στο δήμο μας η εξοικονόμηση δεν πάει κατά 90% τουλάχιστον υπέρ της τσέπης του αναδόχου (όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση) αλλά μοιράζεται ισόποσα ανάμεσα στον δήμο και τον επενδυτή-ανάδοχο.
Ο δήμος πέτυχε χαμηλότερο κόστος ακόμα και από αυτό που θα επετύγχανε αν έκανε προμήθεια με λήψη δανεισμού απο το Τ. Παρακαταθηκών & Δανείων (δεν πληρώνει δανειακούς τόκους ) δίχως αφενός να δανεισθεί και αφετέρου μετακυλώντας το τεχνολογικό ρίσκο και τα κόστη συντήρησης στον ανάδοχο !
Και για του λόγου το αληθές :
Α) Οι τιμές που αγοράζει ο Δήμος τα φωτιστικά είναι:
Φωτιστκό LED 50W με ασύρματο ελεγκτή και dimming driver που αντικαθιστά υψηλό φωτισμό με λαμπτήρα 250W Hg/Na, τιμή: 295,00 €
Φωτιστκό LED 20W με ασύρματο ελεγκτή και dimming driver που αντικαθιστά υψηλό φωτισμό με λαμπτήρα 125W Hg/Na, τιμή: 240,00 €
Φωτιστκό LED 8W αντικαθιστά υψηλό φωτισμό με λαμπτήρα 23W, τιμή: 145,00 €
Οι τιμές αυτές είναι αρκετά χαμηλότερες ακόμα και από τις τιμές που θεωρεί λογικές ο κ. Κ Κ στην σελίδα του στο fb οι οποίες κατά την γνώμη του πρέπει να είναι :
Φωτιστικό LED χαμηλού ιστού (3-6μ) 150-250 €/τεμ
Φωτιστικό LED υψηλού ιστού (6-9μ) 200-350 €/τεμ.
Φωτιστικό LED πολύ υψηλού ιστού (9-12μ) 300-500 €/τεμ.
Πρόσθετο ποσό για dimming driver 20-25 €/τεμ.
Πλακέτα ασύρματων εντολών 50-70 €/τεμ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
• Ο δήμος Βέλου Βόχα πέτυχε τιμές χαμηλότερες ακόμα και από τις λογικές τιμές.
• Ο δήμος Βέλου Βόχας πέτυχε τιμές φωτιστικών κορυφαίας Ισραηλινής εταιρείας φθηνότερες και από τα Κινέζικα που ακούμε ότι έχουν κατακλύσει την χώρα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΘΕΙ ΤΟΣΟ ΦΘΗΝΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΑ ΣΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ.
ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ : ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ !
B) Για το Επίπεδο φωτισμού :
Για να καθοριστεί το επίπεδο φωτισμού , έγιναν φωτοτεχνικές μελέτες στους δρόμους του δήμου Βέλου Βόχας με βάσει το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ13201. Με βάσει τις μελέτες αυτές ο Δήμος προσάρμοσε το επίπεδο φωτισμού σε υποφωτισμένους δρόμους.
Το επίπεδο φωτισμού και η ισχύς των φωτιστικών LED μετρήθηκε συγκριτικά με τα συμβατικά φωτιστικά που αντικατέστησαν σε ανεξάρτητο εργαστήριο (ΚΔΕΠ, Κέντρο Δοκιμών Ερευνών & Προτύπων της ΔΕΗ ).
Εκεί πιστοποιήθηκε και το ποσοστό εξοικονόμησης όσο και φωτοτεχνική απόδοση των νέων φωτιστικών που είναι πολύ καλύτερη από αυτά που αντικατέστησαν.
Γ) Για την Εξοικονόμηση
Ο προϋπολογισμός της διακήρυξης προέβλεπε βάσει της μελέτης ότι με 1.702.955,00€ ανώτατη αμοιβή αναδόχου (χωρίς ΦΠΑ και δικαίωμα προαίρεσης) η μείωση κόστους για τον Δήμο μας στην διάρκεια της δεκαπενταετίας θα ήταν 3.899.399,10 € χωρίς ΦΠΑ (και αυτό χωρίς τις υπέρογκες αυξήσεις του ρεύματος που έγιναν τους τελευταίους μήνες). Πετυχαίνοντας στην διαγωνιστική διαδικασία προσφορά από τον Ανάδοχο 1.226.900,00 (χωρίς ΦΠΑ και δικαίωμα προαίρεσης) το κέρδος του Δήμου στην δεκαπενταετία αυξήθηκε σε 4.375.454,10€ (χωρίς ΦΠΑ και δικαίωμα προαίρεσης).
Όσον αφορά την τεχνολογία ,το λογισμικό, το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των φωτιστικών και τις υποδομές που έχουν ενσωματωμένες σχετικά και με τα smart city apps και το δίκτυο, έχουμε να ενημερώσουμε με θαυμασμό τους συμπολίτες ότι η Ισραηλινή εταιρεία που μας προμήθευσε τα προϊόντα της στο δήμο Βέλου Βόχας επελέγει πρόσφατα ως στρατηγικός εταίρος των 2 μεγαλύτερων παγκοσμίως εταιρικών ηγετών των ΗΠΑ και της Ευρώπης για να αναπτύξει συνεταιρικά μαζί τους δίκτυα επικοινωνίας μέσω των φωτιστικών!
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΥΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ –ΔΩΡΕΑΝ- ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ !
Τέλος να σημειώσουμε και μια ακόμα λεπτομέρεια που αναδεικνύει τον σεβασμό της δημοτικής αρχής στα χρήματα των δημοτών του και στο πνεύμα οικονομίας και νοικοκυροσύνης που μας διακατέχει.
Σύμφωνα με την ίδια μελέτη/πόνημα ’’ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ’’ του κύριου Κ.Κ, οι τεχνικοί σύμβουλοι αμείβονται από τους δήμους 20.000-40.000 ευρώ ,ενώ κατά την γνώμη του το κόστος δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 2,5-3,0 ευρώ ανά φωτιστικό.
Ο δήμος Βέλου Βόχας είναι ο μοναδικός που κατάφερε να επιτύχει κόστος τεχνικού συμβούλου περίπου 9.000 ευρώ, δηλαδή λιγότερο από 1,5 ευρώ ανά φωτιστικό !
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ ΜΑΝΑΒΗ για δύο πράγματα:
1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
2. ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΓΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
Αυτά στα οποία αναφέρεστε ότι πολύ σύντομα θα ξέρουμε για το δήμο μας, θα έπρεπε ήδη να τα γνωρίζατε, αν ήσασταν στοιχειωδώς υπεύθυνο μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου (στην οποία δεν έρχεστε ποτέ) και στοιχειωδώς υπεύθυνος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης με σοβαρή γνώση και άποψη για τα πάντα.
Απλά το μόνο που σας απασχολεί είναι οι ψευτοεπικοινωνιακές αναρτήσεις.
Η παντελής σας άγνοια ο καλύτερος διαφημιστής μας.
<<ΠΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ;;;>>
Για να μην κουράζεστε κύριε Μανάβη.
ΚΑΜΙΑ.
ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ.
Σας ευχαριστούμε.

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 10, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΝΙΒΑΣ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ: Απάντηση σε "όψιμες απορίες" και "ερωτήματα" σχετικά με τoν οδοφωτισμό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator