Παραπληροφόρηση με αληθινά στοιχεία

0



     Οφείλω να ομολογήσω, ότι τα HOAXES εξελίσσονται σε μαστόρους της παραπληροφόρησης. Θέλει μαστοριά να λες ψέματα χρησιμοποιώντας αληθινά στοιχεία. Βέβαια δεν φτάνει η μαστοριά· χρειάζεται και η απόλυτη ξετσιπωσιά κι όπως φαίνεται, τα μπουμπούκια μας την έχουν κι αυτήν. Από την άλλη, οφείλω πάλι να ομολογήσω, ότι για εμένα είναι χρήσιμα αυτά τα αληθινά στοιχεία, γιατί είμαι άνθρωπος, που εκφράζει την γνώμη του δημόσια και δεν μου αρέσει άθελα μου να αναμεταδίδω αναληθείς πληροφορίες. Η επιλογή τους θα ήταν όντως λειτούργημα για το διαδίκτυο, αν δεν το εκτελούσαν με τόσο πρόστυχο τρόπο. Κι όπως φαίνεται, αυτά τα παιδιά δεν έχουν κανένα όριο και κανέναν φραγμό.

     Το σημερινό θέμα αφορά την «διάψευση» για την δήθεν δίωξη του πρώην πάπα. Από την αρχή του κειμένου κατάλαβα, ότι η διάψευση (όπως διατυπώνεται) είναι αληθής, γιατί και μένα μου είχαν μείνει ερωτήματα από τις αναρτήσεις εκείνης της εποχής. Διάβαζα αλλού για κάποιο «διεθνές δικαστήριο», αλλού γενικά κι αόριστα για κάποιο «Ολλανδικό δικαστήριο», που εξέδωσαν «εντάλματα σύλληψης». Μου φαινόταν περίεργο, αλλά γνωρίζοντας και την περιορισμένη ισχύ των γνωστών διεθνών δικαστηρίων, δεν έδωσα περισσότερη σημασία. Τώρα τα ερωτήματα αυτά λύθηκαν.

     Θα πει κανείς «Μα τι κακό έκαναν τα HOAXES; Που είπαν την αλήθεια για ένα ψευτοδικαστήριο;» Το δικό τους ψέμα είναι, ότι αφήνουν να εννοηθεί, ότι και οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι ανυπόστατες. Για να κατευθύνουν την σκέψη του αναγνώστη, του δίνουν την αληθινή πληροφορία, ότι αυτό το ψευτοδικαστήριο το έχει συστήσει ένας προτεστάντης ιερέας. Αρα είναι προφανής η εμπάθεια και ο ανταγωνισμός. Επίσης (προσθέτω εγώ) δεν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία για την ενοχή των δύο προηγούμενων ποντίφικων στα ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα, για τα οποία κατηγορούνται και κατά την γνώμη μου δεν θα υπάρξουν ποτέ, παρότι είμαι βέβαιος, ότι έχουν διαπράξει πολύ περισσότερα.

     Για να υπερθεματίσω μάλιστα, από αυτά που διάβαζα τότε, μου φάνηκε πολύ περίεργη και μία μαρτυρία παθούσης (όπως λέει) από αυτά τα όργια. Το ερώτημα μου ήταν, πως την αφήσανε να ζήσει (και να τους ξεμπροστιάζει) μετά από όλα αυτά; Από την άλλη όμως είναι βέβαιο και εξακριβωμένο, ότι άφησαν να ζήσουν χιλιάδες αγόρια και κορίτσια, που υπέστησαν τα ίδια από κατώτερους ιερείς και μοναχούς. Είναι τέτοια η αλαζονεία τους και η σιγουριά τους κι αν είναι τέτοια, από πού προκύπτει, αν όχι από την άνωθεν κάλυψη και την αίσθηση της απόλυτης εξουσίας;

     Είναι δυνατόν να έχουν παρεκτραπεί διαστροφικά τόσοι πολλοί ιερείς και μοναχοί ανά την υφήλιο και οι ανώτεροι τους, οι «αντιπρόσωποι του Θεού επί της Γης» να είναι μωραί παρθέναι; Τι σόι «φώτιση» έχουν και δεν μπορούν να δουν ούτε τα του οίκου τους; Τι συμπέρασμα βγάζω; Ότι τα ίχνη συνήθως σβήνονται, για όσους είναι από καρδινάλιοι και πάνω· κάλυψη όμως υπάρχει για όλους, στην χειρότερη με την έκτιση μίας ελαφριάς ποινής.

     Πως λοιπόν δεν έφαγαν αυτήν την γυναίκα, που έβγαλε στην φόρα μεγάλα ονόματα του ιερατείου και της ελίτ; Μία απάντηση είναι, δεν ξέρεις καμιά φορά τι συμπτώσεις μπορούν να υπάρξουν. Αλλωστε η αλαζονεία και η αυτοπεποίθηση τους απέναντι σε ένα κουρελιασμένο άτομο, μπορεί να τους οδήγησε σε αυτό το λάθος, ξέροντας κιόλας, ότι μπορούν να την κατηγορήσουν ως τρελή, ή εκβιάστρια και ότι δεν μπορεί να έχει ακλόνητες αποδείξεις.

     Επειδή η ζωή με έκανε και λίγο Πουαρό, σκέφτομαι και την άλλη εκδοχή. Η αποκάλυψη να είναι κατασκευασμένη, για να «αποδομηθεί» κάποτε από κάποιους σαν τους Hoaxes, ως μία ακόμα ψευδής συνωμοσιολογική θεωρία. Θεωρώ βέβαιο πλέον, ότι πολλές από τις συνωμοσιολογικές «αποκαλύψεις» κατασκευάζονται και διαρρέονται από αυτούς, που αργότερα τις διαψεύδουν, αφού πρώτα τις έχουν υιοθετήσει πάμπολλοι αφελείς, που εκτίθενται.

     Είναι μία πιο προωθημένη εκδοχή του «λύκος στο κοπάδι». Σε αυτήν την εκδοχή ο τσοπάνης –συνωμοσιολόγος δεν κάνει πλάκα. Απλά είναι αλαφιασμένος και κάθε σκιά την περνάει για λύκο. Οι χωρικοί πάλι τρέχουν άσκοπα μια δυό φορές, την τρίτη του λένε «ρε φίλε είσαι ψεκασμένος». Ε, την τέταρτη μπαίνει πραγματικά ο λύκος. Το σατανικό της υπόθεσης είναι, ότι και τις προηγούμενες φορές αυτός δημιουργούσε τις σκιές, που τρόμαζαν τον τσοπάνο. Ετσι το ίδιο το σύστημα βομβαρδίζει τους εύπιστους με θεωρίες συνωμοσίας, που την κατάλληλη στιγμή καταρρίπτονται κι έτσι συγκαλύπτονται και τα αληθινά εγκλήματα, ως «θεωρίες ψεκασμένων». [Όχι ότι δεν κυκλοφορούν και πραγματικά ψεκασμενογενείς θεωρίες –άμα το `χει η κούτρα σου, θα κατεβάσει ψείρες, ακόμα κι αν δεν στις βάλλουν άλλοι.]     

     Οσο και να σβήνουν τα ίχνη όμως, βοούν και οι πέτρες πλέον. Γι αυτό και ο νυν πάπας «καταδίκασε» τον πρώην σε … νηστεία και προσευχή εντός του Βατικανού!!!!!!!!!!!! Μήπως ξέρουν τα Hoaxογλάν γιατί τον «καταδίκασε»; Δεν έκανε καλά την λειτουργία; Κι αν το δικαστήριο του πάστορα είναι ψεύτικο, είναι και το «δικαστήριο» του πάπα ψευδόμενο; Μήπως ξέρουν αυτά τα πολυμαθή μπουμπούκια, γιατί ζήτησε συγνώμη ο «παναγιότατος»; Και για να μην μας πουν, ότι πάτησε κάποιον κατά λάθος, είπε «συγνώμη για αυτά που σας κάναμε». Βέβαια δεν είπε «συγνώμη και για αυτά που θα σας κάνουμε», αλλά λέγονται αυτά;

     Εδώ είναι το ρεζουμέ. Γιατί αυτοί οι «ιππότες του ορθολογισμού και της επιστήμης» υπερασπίζονται τον προκαθήμενο του σκοταδισμού και της δεισιδαιμονίας και μάλιστα σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα; Γιατί οι «άγιοι» και οι «παναγιότατοι» για άλλη μια φορά τα βρήκαν μια χαρά με την «κοσμική εξουσία» και έβαλαν πλάτη στην εκστρατεία του εμβολιασμού. [Εδώ που τα λέμε, και ποιος δεν ξεμπροστιάστηκε με την ιστορία του εμβολιασμού –έχει και τα καλά της αυτή η ιστορία.]

     Όταν λέω «ξεμπροστιάστηκε», δεν εννοώ μόνο την ηθική των ελίτ και των πολυειδών πραιτοριανών, όπως τα εν λόγω παλιόπαιδα, αλλά και την νοημοσύνη των «ψαγμένων» αναγνωστών τους, που διαβάζουν τους Hoaxes, για να αποκτήσουν αντισυνωμοσιολογική επιχειρηματολογία. Τι μένει λοιπόν στο τούβλο; Η λάσπη της «έγκριτης» παραπληροφόρησης.

ΥΓ. Ενός Hoax μύρια έπονται. Εζήλωσε την δόξα των «διαψευστών» και το αστεροσκοπείο Αθηνών και θα φτιάξει (ή έφτιαξε) δική του ιστοσελίδα «αποκατάστασης της επιστημονικής αλήθειας». Θα πει κανείς «τι σε πειράζει εσένα το ξεμπρόστιασμα της αστρολογίας και της επίπεδης Γής;» Αυτό είναι το τυρί· η φάκα είναι τα εμβόλια, όπως ήδη προανήγγειλαν. Το ότι δεν είναι γιατροί οι αγαπητοί μας αστροφυσικοί, δεν σημαίνει, ότι είναι κορόιδα. Κάτι θα τσιμπίσουν κι αυτοί από τον παρά που μοιράζεται…

ΥΓ2. Επειδή προσπαθώ να είμαι δίκαιος άνθρωπος, οφείλω να τους ευχαριστήσω, όχι μόνο για τις αληθινές πληροφορίες, που μου είναι χρήσιμες, αλλά και γιατί μαζί με την λογοκριτική νομοθεσία βοηθούν όλους εμάς τους «ψεκασμένους» δημοσιολογούντες και αρθρογράφους να γινόμαστε πιο προσεκτικοί και αυτό μόνο καλό θα φέρει.

ΥΓ3. Το ότι με διαβάζουν είναι σίγουρο, γιατί καθημερινά ξεσκονίζουν την Τρικλοποδιά, αλλά παρότι τους πετάω το γάντι, κρύβονται πίσω από τις γρίλιες και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν, όσο οι αναγνώσεις και οι κοινοποιήσεις παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να περισσεύουν τα μέσα κι όμως πολιτικός διάλογος να μην γίνεται. Ο καθένας οχυρώνεται στο δικό του μετερίζι (ιστοσελίδα) και από εκεί πυροβολεί. Και ενώ ήσαν ήδη χιλιάδες τα μπλογκς, πολλαπλασιάστηκαν εκρηκτικά με τις προσωπικές ιστοσελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εχουμε φτιάξει δηλαδή μία διαδικτυακή Χάβρα, που όλοι φωνάζουμε για να ακουστούμε και βρίζουμε για να μας δώσουν σημασία.

Πρέπει να κοντεύουν 15 χρόνια από την πρόταση μου για ηλεκτρονική Εκκλησία του Δήμου. Πρόταση που απευθυνόταν πρωτίστως στους μπλόγκερς, αλλά λίγοι την ανάρτησαν, γιατί γουστάρουν τον ρόλο και τα οφέλη του λογοκριτή. Αυτό το είδα πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια, απολαμβάνοντας αξιοπρεπή φιλοξενία μόνο από το Parakato και την Τρικλοποδιά. Πολύ πιθανό να υπάρχουν κι άλλοι έντιμοι μπλόγκερς, αλλά το ποσοστό είναι πραγματικά αξιοθρήνητο. Το κενό αυτό (της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών) ήλθαν να καλύψουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας στον καθένα την δική του ιστοσελίδα. Αυτό το χάος των ιστοσελίδων ουσιαστικά εκμηδενίζει  την δυνατότητα σοβαρού πολιτικού διαλόγου και φυσικά τις θέτει όλες υπό την λογοκρισία αλλότριων συμφερόντων. Αυτός είναι ο κύριος λόγος, που δεν διανοούμαι προσωπική ιστοσελίδα. Εξίσου σημαντικός λόγος είναι και η «παιδεμένη γνώμη». Δηλαδή, αν θέλω να είμαι σωστός πολίτης, οφείλω να έχω γνώμη επί παντός επιστητού και να την εκφράζω δημόσια, αλλά γνώμη παιδεμένη· όχι να βιάζομαι να πω, ότι μου κατέβει στο κεφάλι, ή ότι άκουσα, χωρίς να το διασταυρώσω και μία και δύο και πολλές φορές. Μοιραία δεν μπορεί να κρατάει κάποιος μία σοβαρή ιστοσελίδα μόνο με την δική του γνώμη.

Τον τελευταίο καιρό έχω κάνει κάποιες νέες σκέψεις για την προ 15ετίας πρόταση μου, που ίσως καταγράψω σε προσεχές άρθρο. Το ερώτημα είναι ποιος θα το κάνει; Προσπάθησα να τσιγκλήσω μερικούς «επώνυμους», που μου φάνηκαν πιο ανοιχτόμυαλοι, αλλά εις μάτην. Οποιος έχει πάνω από 1.000 φόλοουερς σε αυτήν την χώρα, την έχει ψωνίσει. Στο τέλος θα κλέψει την ιδέα κανάς Ζούκερμπεργκ και θα την αναθέσει στα χοάξις…      

Π. Ρέππας

Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 13, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παραπληροφόρηση με αληθινά στοιχεία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator