Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ - BINTEO

0
Ακούμε τελευταία τον Δήμαρχο να λέει ότι θα γίνει προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να γίνει το Μουσείο Μικρασιατών.

Πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας έλαβε σχετική απόφαση να παραχωρήσει στο Δήμο το ακίνητο επί της οδού Λ. Κορίνθου και Λουτρακίου γωνία στο Συνοικισμό για το σκοπό αυτό. Ακόμα βέβαια δεν έχει γίνει η αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και στη συνέχεια να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση.

Εμείς είμαστε σύμφωνοι. Εξάλλου πιέζουμε ασφυκτικά τόσα χρόνια να δημιουργήσουμε το Μουσείο Μικρασιατών στο Συνοικισμό. Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι έτοιμη από το 2013. Απαιτούνται μόνο οι υπόλοιπες μελέτες. Και βεβαίως θα είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο. Θα φάει πολύ χρόνο. Σίγουρα δεν θα τελειώσει με αυτή την Δημοτική Αρχή, αλλά ας το αρχίσουμε.

Όμως τονίζουμε και δίνουμε σχετικό μήνυμα. Εκεί ο χώρος προβλέπεται κατά το Δήμο για Μουσείο Μικρασιατών και Προσφυγικών Κειμηλίων μαζί με χώρους άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Δήμου.

Αν όμως η Δημοτική Αρχή έχει σκοπό τον συγκεκριμένο χώρο με το πολύ μικρό κτίσμα περίπου 30 τ.μ. κατασκευής του 1955 να κάνει απλές συντηρήσεις, επισκευές, διορθώσεις, που τότε ήταν Δημοτικό Ιατρείο και στη συνέχεια Προσκοπείο, να το ξεχάσει.

Δεν το δέχονται οι κάτοικοι του Συνοικισμού. Μόνη λύση είναι να κάνουμε νέο κτίριο εξ αρχής και θα είμαστε δίπλα στη Δημοτική Αρχή για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού. Διαφορετικά αν έχουν σκοπό αυτό το μικρό κτισματάκι να το χρησιμοποιήσουν για αποθήκη – Μουσείο εμάς θα μας βρουν αντίθετους.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 23/01/2022
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 23, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΚΤΙΡΙΑ - BINTEO"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator