Δήμος Σικυωνίων: 47 εκατ. ευρώ προϋπολογισμός, ο μεγαλύτερος όλων των εποχών

1



Εντυπωσιακή άνοδος της τάξεως του 37% καταγράφεται στον προϋπολογισμό του 2022 σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Τσολάκος κατά την σχετική συζήτηση στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σικυωνίων, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021.

Ο προϋπολογισμός του 2022 αγγίζει 47 εκατομμύρια ευρώ και είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός όλων των εποχών, που έχει κατατεθεί στον δήμο Σικυωνίων. Η θεαματική αύξηση των ποσών οφείλεται στις πολλές και μεγάλες χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το «Φιλόδημος», το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.ά.

Η εισροή των πολλών και σημαντικών χρηματοδοτήσεων για μεγάλα έργα που θα εκτελεστούν στον δήμο Σικυωνίων αντανακλάται και στο τεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάζει μια κατακόρυφη άνοδο που αγγίζει το 75%.

Συνοπτικά τα νέα έργα για τα οποία εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις που ενισχύουν τον προϋπολογισμό του 2022 είναι:

· Αγροτική οδοποιία (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)

· Ψηφιακό Μουσείο Νερού (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)

· Προσεισμικός έλεγχος κτηρίων (πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης)

· Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Πράσινο Ταμείο)

· Αναβάθμιση υποδομών 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου (Πράσινο Ταμείο)

· Αρδευτικά Έργα ΔΕ Στυμφαλίας και ΔΕ Σικυωνίων (ΕΣΠΑ)

· Κατασκευή εξωτερικού δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού στο Διμηνιό (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων)

· Δημοτικό Στάδιο Κιάτου (Φιλόδημος ΙΙ, συμβασιοποιήθηκε)

· Πυροπροστασία Σχολικών Κτηρίων (Φιλόδημος ΙΙ)

· Κατασκευή ραμπών για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ (Φιλόδημος ΙΙ)

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε σύντομες δηλώσεις του κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού τόνισε ότι η πίστωση πόρων στα ταμεία του δήμου από διάφορες πηγές χρηματοδότησης έχουν ως σταθερό στόχο τη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στις τρεις δημοτικές ενότητες. «Ο φετινός προϋπολογισμός» σημείωσε «αποτελεί το επιστέγασμα των μεγάλων χρηματοδοτήσεων που έχουμε πετύχει και χαρακτηρίζεται από μια πρωτοφανή δυναμική ανάπτυξης που θα βελτιώσει καίρια και οριστικά πολλούς τομείς της ζωής και της καθημερινότητας των δημοτών μας. Παράλληλα, έργα που θα υλοποιηθούν θα αποτελέσουν το πρώτο βήμα του δήμου Σικυωνίων στη νέα ψηφιακή εποχή, τις καινοτόμες τεχνολογίες και την ανάδειξη των φυσικών πλεονεκτημάτων της Σικυώνας, της Στυμφαλίας και του Φενεού ως εφαλτήρια για την οικονομική ενδυνάμωση τόσο του πρωτογενούς όσο και του δευτερογενούς τομέα».
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 04, 2022

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Σικυωνίων: 47 εκατ. ευρώ προϋπολογισμός, ο μεγαλύτερος όλων των εποχών"
Άλκηστη είπε...

Τι να πεις και τι να κάνεις όταν έχεις μπροστά σου μια δημοτική αρχή σαν του μεγάλου τιμονιέρη Σπύρου Σταματόπουλου...
Τα δύο προηγούμενα χρόνια μας έλεγε πως δεν καταθέτουν μεγάλο προϋπολογισμό αλλά μικρό και ρεαλιστικό..!!! φέτος επικαλούνται το ύψος του..!!! δεν μας είπαν όμως τι απορροφητικότητα έχουν σχετικά με τα χρήματα που έχουν εγκριθεί...σέρνουν ένα τεχνικό πρόγραμμα επί σειρά ετών με πλασματικά μεγέθη και αυτό σωρευτικά τους κάνει να εμφανίζουν μεγάλο προϋπολογισμό...!!! του χρόνου θάχουν ακόμα μεγαλύτερο..!!! ακόμα σέρνουν σχεδόν 5 εκατ.ευρώ για κάποιες υδατοδεξαμενές στο Φενεό από το 2011...σέρνουν 3 χρόνια τώρα 3 εκατομ. για την γέφυρα στο Μεσσινό που δεν έχουν ακόμα ακουμπήσει και εαν δεν είχε φτιάξει ο στρατός αυτήν που σήμερα υπάρχει θα πέρναγαν με πιρόγες...
Ακόμα έχουν κονδύλια περίπου 8 εκατ. για αρδευτικά στην Στυμφαλία που δεν έχουν ξεκινήσει..!!! όπως και κάποια άλλα εκατομ. για Ολυμπιακό στάδιο...γήπεδο ποδοσφαίρου στο Κρυονέρι αλλά και την κατασκευή των αποθηκών ΑΣΟ έργο συνεχιζόμενο δέκα χρόνια τώρα....βέβαια κάποτε θα τα τελειώσουν και τότε ο μέγας τιμονιέρης θα κάνει φιέστα με χειροκροτητές στο αμφιθέατρο του δήμου και θα καλέσει εμάς τους αντιπολιτευόμενους να το απολαύσουμε όπως το όργωμα.. αργά αργά και βαθιά...
αυτή η νοοτροπία δεν πολεμιέται...ακόμα και η επιστήμη παραδίνεται...
ας είναι...ας δεχθούμε λοιπόν έναν τόσο μεγάλο και ρεαλιστικό προυπολογισμό...εξάλλου ποιος ενδιαφέρεται για αυτόν....
με εκτίμηση
Βαγγέλης Χουσελάς
Θα μποροπύσα να αναφέρω


12 Ιανουαρίου 2022 στις 3:04 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator