Δήμος Σικυωνίων: Κανένας συμπολίτης μας μόνος του και αυτές τις γιορτές

0






Ολοκληρώθηκαν οι διανομές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το ΤΕΒΑ και το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Οι μέρες των γιορτών πρέπει να είναι μέρες χαράς, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς για όλους τους συμπολίτες μας και αυτή η παραδοχή αποτελεί σταθερό στόχο για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Σικυωνίων.

Έτσι λοιπόν και φέτος όπως κάθε χρονιά, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, εργάστηκαν πυρετωδώς όλον σχεδόν τον Δεκέμβριο για την ανακούφιση και την υποστήριξη ενδεών και αδύναμων συμπολιτών μας.

Στις αρχές Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 8 και 9 του μηνός, πραγματοποιήθηκε η τελευταία για το 2021 διανομή προϊόντων μέσω του Προγράμματος ΤΕΒΑ. Τη διανομή επιμελήθηκε όπως πάντα το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου Σικυωνίων και οι ωφελούμενες οικογένειες ξεπέρασαν τις 430, γεγονός που σημαίνει ότι πάνω από 900 άτομα και από τις τρεις δημοτικές ενότητες έλαβαν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

Η διαδικασία έγινε όπως πάντα με προκαθορισμένο, ανά τέταρτο της ώρας, ραντεβού και με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Οι δικαιούχοι παρέλαβαν κρέας (βόειο, χοιρινό και κοτόπουλο), ελαιόλαδο, όσπρια (φασόλια), λάχανο, ζάχαρη, τυρί φέτα, ζυμαρικά, χυμός τομάτας, γάλα εβαπορέ, είδη βρεφικής διατροφής και φροντίδας, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριστικά.

Ακολούθησε, πριν το τραπέζι των Χριστουγέννων, στις 21 Δεκεμβρίου, διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σικυωνίων. Η δράση αφορούσε στην ενίσχυση των δικαιούχων νοικοκυριών με τρόφιμα μακράς διάρκειας (ζάχαρη, γάλα, φακές, φασόλια, ρύζι, ζυμαρικά, λάδι) και κατεψυγμένα.

Τέλος, χθες Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 έγινε άλλη μία διανομή σε πάνω από 70 νοικοκυριά τα οποία ενόψει του πρωτοχρονιάτικου εορταστικού τραπεζιού, ενισχύθηκαν και με νωπό κρέας.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος εξέφρασε για άλλη μια φορά την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία των κοινωνικών δομών του δήμου και ιδίως του Κοινωνικού Παντοπωλείου που ανακουφίζει και υποστηρίζει τους αδύναμους πολίτες της περιοχής.

Ενόψει μάλιστα της νέας χρονιάς, ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να τονίσει με νόημα ότι «όποια κι αν είναι η ερώτηση, η απάντηση πάντα θα είναι ο άνθρωπος» σημειώνοντας ότι όλη προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη και την οικονομική ευρωστία του δήμου έχει πάντα ως μέτρο και στόχο την ευημερία του ανθρώπου, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου του Σικυώνιου, του Στυμφάλιου και του Φενεάτη δημότη. «Ο άνθρωπος παραμένει στο κέντρο των πολιτικών και των επιλογών μας», τόνισε με νόημα, ευχόμενος παράλληλα η νέα χρονιά να φέρει σε όλους πρώτα και πάνω από όλα υγεία και ευζωία, αλλά και να ενισχύσει τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς στην κοινωνία!
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 31, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Σικυωνίων: Κανένας συμπολίτης μας μόνος του και αυτές τις γιορτές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator