ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΒΑ 1.723.000 €"

0



Πάνε περίπατο οι υποσχέσεις του Δημάρχου προεκλογικά για καθαρούς ανοικτούς διαγωνισμούς στις προμήθειες.

Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής προεγκρίθηκαν οι όροι του διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων για τους απόρους (πρόγραμμα ΤΕΒΑ) ύψους 1.723.000 €.

► Ζήτησα ο διαγωνισμός να έχει πέντε (5) τμηματικούς προϋπολογισμούς [ 1) Νωπά κρέατα, 2) Οπωρολαχανικά, 3) Γαλακτοκομικά, 4) Ελαιόλαδα, 5) Είδη Παντοπωλείου και Βασικής Υλικής Συνδρομής ] για να μπορούν να λάβουν μέρος τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους κλάδους, οι οποίες είναι αρκετές.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν αρνητική.

► Ζήτησα να απαλειφθούν οι απαγορευτικοί όροι συμμετοχής που αφορούν το τζίρο των επιχειρήσεων οι οποίοι αναφέρονται στα εξής:

Α. Να διαθέτουν τα τελευταία 3 έτη 2018, 2019, 2020 Μέσο Κύκλο Εργασιών ίσο ή μεγαλύτερο του 100% του προϋπολογισμού (δηλαδή πάνω από 1.723.000 € κάθε χρόνο) επί ποινή αποκλεισμού. Γνωρίζετε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις;

Β. Να διαθέτει ελάχιστο μέσο ΕΙΔΙΚΟ κύκλο εργασιών ίσο ή μεγαλύτερο του 50% του προϋπολογισμού (δηλαδή πάνω από 860.000 € κάθε χρόνο). Γνωρίζετε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις;

Γ. Την τελευταία τριετία (2018-20) να έχουν 2 τουλάχιστον συμβάσεις προμηθειών αξίας τουλάχιστον 20% του προϋπολογισμού (πάνω από 344.000 €) και μάλιστα να περιλαμβάνουν: α) Η κάθε μία εξ αυτών την προμήθεια ίδιων ή συναφών ειδών τουλάχιστον κατά 50% αυτών που αναφέρονται στην μελέτη, β) Η κάθε μία εξ αυτών την προμήθεια δύο ειδών νωπών κρεάτων, δύο ειδών νωπών τυροκομικών, δύο ειδών οπωροπωλείου και γ) Η μία εξ αυτών να περιλαμβάνει δύο είδη ΒΥΣ.

Η απάντηση του Δημάρχου ήταν αρνητική.

► Τέλος σαν κερασάκι στην τούρτα έχει τεθεί ο καταχρηστικός όρος (2.2.6.7) οι συμμετέχοντες να διαθέτουν τουλάχιστον έξι (6) φορτηγά για την μεταφορά και παράδοση των τροφίμων και τουλάχιστον δύο (2) φορτηγά για την μεταφορά των προϊόντων ΒΥΣ. Ξέρετε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις;

Η απάντηση του Δημάρχου και εδώ αρνητική.

Εάν αυτοί οι απαγορευτικοί όροι συμμετοχής δεν είναι φωτογραφικοί τότε τι είναι; Και φυσικά δε συζητάμε για υγιή ανταγωνισμό των επιχειρήσεων προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 15/12/2021
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 15, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ: "ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΒΑ 1.723.000 €""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator